Istanbulin kansa haluaa lisätä karanteenia ja tarkastuksia

Istanbulin asukkaat haluavat karanteenin ja tarkastusten lisäämisen
Istanbulin asukkaat haluavat karanteenin ja tarkastusten lisäämisen

79,7 prosenttia "Coronavirus Perception, Expectation and Attitude Research in Istanbul" -opiskelijoista ilmoitti, että heillä on riittävästi tietoa koronaviruksesta. Vaikka korostettiin, että rajoituksia ja valvontaa olisi lisättävä epidemian torjunnassa, 29,2 prosenttia rajoituksia haluavista vaati ulkonaliikkumiskieltoa ja 15,3 prosenttia karanteenia viidentoista päivän ajaksi. Neljällä viidestä osallistujasta oli yksi tuttava taudista, 82,9 prosentilla heistä epidemian lisääntyminen Istanbulissa tulevaisuudessa. Naamioiden käyttö nousi maaliskuun 35,8 prosentista 99,6 prosenttiin. 55,4 prosenttia miehistä ja 41,6 prosenttia naisista sanoi haluavansa rokotuksen, jos rokote on saatavilla.


Istanbulin pääkaupunkiseudun kunnan Istanbulin tilastotoimiston toteuttama "Coronaviruksen havaitsemis-, odotus- ja asenteentutkimus Istanbulissa" on julkaistu. Tutkimus, joka tehtiin ensimmäisen kerran 19. – 22. Maaliskuuta, toistettiin 17. – 21. Marraskuuta 2020. Tutkimuksessa, joka luotiin käyttämällä Computer Aided Telephone Questionnaire (CATI) -menetelmää ja jossa satunnaisesti valittiin 749 Istanbulin asukasta, mitattiin Istanbulin asukkaiden käsitys, odotukset ja asenteet koronavirusta vastaan; Maaliskuussa ja marraskuussa saatuja tietoja verrattiin. Seuraavat tulokset saavutettiin tutkimuksessa:

79,7 prosentilla on tarpeeksi tietoa koronaviruksesta

Kysymykseen "Luuletko, että sinulla on tarpeeksi tietoa koronaviruksesta" osallistujille, 13 prosenttia osallistujista vastasi, että heillä ei ollut tarpeeksi tietoa, 7,3 prosenttia ei ollut varma, 79,7 prosenttia vastasi, että heillä on tarpeeksi tietoa.

Karanteenia ja tarkastuksia tulisi lisätä

Kysyttäessä, mitä muita toimenpiteitä voidaan toteuttaa koronaviruksen torjumiseksi, suurin osa osallistujista sanoi, että rajoituksia olisi lisättävä. Näistä rajoituksista ilmoitettiin ulkonaliikkumiskielto 29,2 prosentilla ja karanteeni 15,3 päiväksi XNUMX prosentilla. Osallistujat ilmoittivat tarvitsevansa taloudellista apua karanteenin sattuessa.

Toinen osallistujien käsittelemä asia oli tarkastusten lisääminen. Todettiin myös, että koronaviruksen hallitsemiseksi kansalaisten on noudatettava sääntöjä ja tarvittaessa on sovellettava rikosoikeudellisia seuraamuksia.

55,4 prosenttia miehistä ja 41,6 prosenttia naisista haluaa rokottaa

Jos koronavirusrokote on saatavilla, 55,4 prosenttia miehistä ja 41,6 prosenttia naisista haluaa rokottaa. Ikäryhmää tarkasteltaessa 61 prosenttia 60,5-vuotiaista ja sitä vanhemmista, 41 prosenttia 60–51-vuotiaista, 31 prosenttia 40–42,2-vuotiaista ja 18 prosenttia 30–50,3-vuotiaista. Hän ilmoitti haluavansa rokottaa.

Kehitystä katsotaan enimmäkseen televisiosta

10 prosenttia osallistujista, joilta kysyttiin, missä he seurasivat koronavirukseen liittyviä uutisia viimeisen 55,1 päivän aikana, olivat televisiosta, 32,6 prosenttia sosiaalisesta mediasta, 11,1 prosenttia Internet-uutissivustoista, 0,7 prosenttia sanomalehdistä, 0,5 prosenttia, Viisi heistä ilmoitti seuranneensa Whatsapp-ryhmistä.

Maskin käyttö kasvoi 99,6 prosenttiin

Ohjattu osallistujille: "Mitä toimenpiteitä olet tehnyt viimeisen 10 päivän aikana koronaviruksen suhteen?" Maaliskuussa 40,4 prosenttia vastasi "Käytän käsineitä" ja 35,8 prosenttia vastasi "Käytän naamiota". Marraskuussa hän ilmoitti käyttäneensä 31 prosenttia käsineitä ja 99,6 prosenttia naamioita.

Ravitsemukseen kiinnitetään enemmän huomiota

"Oletko kiinnittänyt huomiota ruokavalioosi viimeisten 10 päivän aikana varotoimenpiteiden varalta koronavirusta vastaan?" 60,4 prosenttia osallistujista vastasi "kyllä" maaliskuussa ja 91,8 prosenttia marraskuussa.

Julkisen liikenteen käyttö laski marraskuussa verrattuna maaliskuun

Vaikka 45,5 prosenttia osallistujista ilmoitti, että he eivät käyttäneet / käyttäneet joukkoliikennettä vähemmän maaliskuussa, tämä osuus nousi 82 ​​prosenttiin marraskuussa. Ennen koronavirusvaihetta 39 prosenttia osallistujista ilmoitti käyttäneensä busseja, pikkubusseja ja vastaavia kuljetusajoneuvoja, 34,2 prosenttia henkilökohtaisia ​​ajoneuvojaan, 20,8 prosenttia kuljetusajoneuvoja, kuten metro ja Marmaray, 6 prosenttia ilmoitti saavuttaneensa määränpään jalkaisin. . Osallistujat, jotka ilmoittivat, että heidän kuljetusasetuksensa muuttuivat koronavirusjakson aikana; Heistä 26,3 prosenttia ilmoitti käyttävänsä linja-autoja, minibusseja ja vastaavia kuljetusajoneuvoja, 51,3 prosenttia heistä käyttää henkilökohtaisia ​​ajoneuvojaan, 10,3 prosenttia heistä käyttää kuljetusajoneuvoja, kuten metroa ja Marmaraya, ja 12,1 prosenttia ilmoitti pääsevänsä sinne jalkaisin.

Ostajien määrä laski

Niiden osuus, jotka ilmoittivat ostavansa enemmän kuin ennen koronavirusta, oli maaliskuussa 25,9 prosenttia ja marraskuussa 11,5 prosenttia. 77,6 prosenttia osallistujista ilmoitti ostaneensa elintarvikkeita, 45,9 prosenttia puhdistusaineita, 15,3 prosenttia immuunivahvistavia tukituotteita ja 2,4 prosenttia vauvanhoitotuotteita.

94,4 prosentin päivittäiseen elämään vaikutti

Maaliskuussa 37,5 prosenttia osallistujista rajoitti toiminta-aluettani, 35,1 prosenttia rajoitti sosiaalistumistani, 14,5 prosenttia heikensi psykologiani ja 12,9 prosenttia vastasi kysymykseen "Kuinka koronavirus vaikutti päivittäiseen elämäänne?" . Marraskuussa 34,8 prosenttia vastasi, että se rajoitti sosiaalistumistani, 33,6 prosenttia heikensi psykologiani, 26 prosenttia rajoitti liikealuettani, 5,6 prosenttia ei vaikuttanut heidän päivittäiseen elämäänsä.

Ahdistus, pelko ja stressitasot lisääntyivät

Pandemiasta johtuvan kehityksen seurauksena 69 prosenttia osallistujista totesi, että ahdistuksen taso, 65 prosenttia stressiä, 58,4 prosenttia pelko, 45,5 prosenttia yksinäisyys ja 44,9 prosenttia epätoivosta.

Maaliskuussa 57,9 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan, 18,1 prosenttia osittain ahdistuneita ja 24 prosenttia ei, kun marraskuussa 70,9 prosenttia oli huolissaan, 11,5 prosenttia osittain ahdistuneita ja 17,6 prosenttia Sanoi, että XNUMX ei ole huolissaan.

91,6 prosenttia huolissaan viruksen leviämisestä

Maaliskuussa tehdyssä tutkimuksessa 75,2 prosenttia osallistujista oli viruksen tai heidän sukulaistensa tartuttama, 81,1 prosenttia taloudellisten ongelmien, 70,4 prosenttia koulutuspalvelujen häiriöiden, 70,3 prosenttia päivittäisen elämän lisääntyneiden rajoitusten vuoksi. ja 41,6 prosenttia ilmoitti olevansa huolissaan siitä, ettei saisi tarpeeksi ruokaa. Marraskuussa 91,6 prosenttia viruksesta tartuttaa itsensä tai sukulaisensa, 87,9 prosenttia taloudellisista ongelmista, 80,6 prosenttia koulutuspalveluiden häiriöistä, 65,6 prosenttia päivittäisen elämän rajoituksista ja 35,7 prosenttia XNUMX ilmoitti olevansa huolissaan siitä, ettei saisi tarpeeksi ruokaa.

5 viidellä ihmisellä on tunnettu sairaus

"Kuka tuttavistasi sai koronavirustaudin?" Ensimmäinen vastaus, jonka osallistujat antoivat kysymykseen, olivat naapurit, toinen Istanbulissa asuvat sukulaiset ja kolmas heidän kollegansa.

Sen uskotaan vaikuttavan negatiivisesti talouteen

91,8 prosenttia osallistujista totesi, että epidemia vaikutti maan talouteen kielteisesti; 92,5 prosenttia uskoo, että tämä vaikutus jatkuu myös tulevalla kaudella.

Osallistujat ajattelevat koronavirustapausten lisääntyvän

76,4 prosenttia Turkissa tutkituista, kun taas 82,9 prosenttia koronavirustapauksista Istanbulissa kasvaa tulevana aikana, hän sanoi. Maaliskuussa 97,5 prosenttia vastaajista uskoi viruksen pysyvän 12 kuukauden sisällä, kun taas se laski 58,9 prosenttiin marraskuussa. Vaikka 20,1 prosenttia ajattelee, että se otetaan hallintaan 13 - 24 kuukauden kuluessa, 21 prosenttia ajattelee, että se kestää yli 24 kuukautta.

Osallistujien demografiset tiedot

Tutkimus sisältää kahdeksan luokkaa, jotka määritetään koulutuksen, ammatin ja tulotason mukaan, sosioekonomisen aseman (SES) tasosta ylempään (A +, A), ylempään keskiosaan (B +, B), alempaan keskiosaan (C +, C) ja alempaan (D ja E) arvioidaan niiden tilan mukaan. Istanbulin edustamiseksi tutkimuksessa käytettiin kerrostettua näytteenottoa, yhtä satunnaisotantamenetelmistä; Stratifikaatio tehtiin SES-kriteerien mukaisesti. 8 prosenttia vastaajista oli E, 3,1 prosenttia D, 17,9 prosenttia C, 43,1 prosenttia C +, 17,4 prosenttia B, 5,6 prosenttia B +, prosenttia Heistä 6,3 prosenttia oli A-alueen asukkaita ja 1,3 prosenttia A + sosioekonomisesta asemasta. 5,3 prosenttia osallistujista oli 61,1–18-vuotiaita, kun taas 40 prosenttia yli 38,9-vuotiaista. Vaikka 40 prosenttia osallistujista oli naisia, 50,9 prosenttia oli miehiä.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset