Covid-19-pandemia vaikuttaa lasten ja nuorten mielenterveyteen

Covid-pandemia vaikuttaa lasten ja nuorten mielenterveyteen
Covid-pandemia vaikuttaa lasten ja nuorten mielenterveyteen

Covid-19-pandemia vaikuttaa edelleen lasten ja nuorten sekä aikuisten mielenterveyteen. Lapset ja nuoret, jotka jatkavat koulutustaan ​​jopa kotona, voivat nyt osoittaa käyttäytymistä kuten itku, introvertti, vihan hallinta ja aggressio, koska he eivät voi ilmaista itseään muutosprosessin aikana.


Muistuttaen, että aikuisilla on tässä prosessissa tärkeä vastuu suojella lasten ja nuorten mielenterveyttä, DoctorTakvimi.com -asiantuntija Psk. Ezgi Ünal sanoo: "Aikuisten ei pidä unohtaa, että ajan viettäminen harrastuksille, aktiviteettien tekeminen lasten kanssa ja laadukkaan ajan viettäminen tietoisuuden ja tietoisuuden kannalta ovat avain lasten ja heidän mielenterveytensä suojaamiseen".

Aikuisten henkisesti terveellinen elämä riippuu suurelta osin heidän lapsuudestaan. Lapsuuden ongelmien ja traumojen tunteminen auttaa myös tulevien ongelmien ratkaisemisessa. Psykologi Ezgi Ünal, yksi DoktorTakvimi.com-sivuston asiantuntijoista, sanoo: "Terve elämä on mahdollista vain suorittamalla jokainen kehitysjakso yksi kerrallaan" ja toteaa, että jos jollakin näistä jaksoista esiintyy ongelmia, joilla on omat ominaisuutensa ja ristiriitansa, uskotaan, että tämä vaikuttaa myös seuraaviin vaiheisiin.

Muistuttaen, että lapsuus on ikä, jolloin hahmon perusta asetetaan, ja nuoruus on vuosi, jolloin yksilö ottaa ensimmäisen vaiheen aikuisuuteen ja identiteetin muodostuminen alkaa. Ezgi Ünal huomauttaa, että nuoruuskaudella, jolloin nuoret kyseenalaistavat olemassaolonsa ja usein kysyvät heiltä miksi, on riski sairastua tärkeisiin mielisairauksiin. Psykologi Ezgi Ünal, yksi DoktorTakvimi.com-sivuston asiantuntijoista, kertoo, että tutkimukset osoittavat, että jopa erilaisissa riskiolosuhteissa merkittävällä osalla lapsista ei ole vakavaa mielenterveyden häiriötä, mutta 18 prosentilla kaikista lapsista on käyttäytymisongelmia.

Teknologiariippuvuus lisääntyi Covid-19-jakson aikana

Korostamalla, että Covid-19-epidemiasta, jota koko maailma on taistellut, on tullut hallitsematon ongelma lapsille ja nuorille sekä vaikuttanut aikuisten elämään, DoctorTakvimi.com-asiantuntijat Psk. Ezgi Ünal jatkaa sanojaan seuraavasti: ”Nuoret, jotka viettävät paljon aikaa kotona, kuten aikuiset, ovat enemmän yhteydessä tekniikkaan ja internetiin ... Lisäksi he jatkavat koulutustaan ​​verkossa. Tänä aikana, kun nuoret ja lapset yrittävät selviytyä kielteisistä ajatuksista, kuten teknologiariippuvuudesta ja ahdistuksesta, he eivät valitettavasti pysty ilmaisemaan tunteitaan aikuisten tavoin. Sen sijaan he yrittävät ilmaista itseään käyttäytymisellä, kuten itku, introvertti, suuttumuksen hallinta ja aggressio. Tässä prosessissa aikuisilla on velvollisuus suojella lasten ja nuorten mielenterveyttä. Aikuisten on vietettävä rajoitettu aika teknologisten laitteiden, kuten television, tablettien ja puhelinten, kanssa lasten ja nuorten roolimalleina.

Koska teknologiariippuvuus lisääntyy tänä aikana. Aikuisten ei pidä unohtaa, että harrastuksiin, lasten kanssa harrastamiseen ja laadukkaan ajan viettoon, jota kutsumme laadukkaaksi ajaksi, on avain sekä itsensä että lastensa mielenterveyden suojaamiseen. Lapsemme ovat yhteiskunnan turvallisuus ja tulevaisuus ... Siksi on erittäin tärkeää, että suojelemme heidän henkistä ja fyysistä terveyttään. "


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset