Turkin ja islamilaisen taiteen museo

Turkin ja islamilaisen taiteen museo
Turkin ja islamilaisen taiteen museo

Turkin ja islamilaisen taiteen museo on ensimmäinen turkkilainen museo Istanbulin Fatih-alueella, joka käsittää turkkilaisia ​​ja islamilaisia ​​taideteoksia.


19-luvun lopulla aloitetut perustustyöt valmistuivat vuonna 1913, ja museossa vierailtiin vuonna 1914 imaret-rakennuksessa, joka sijaitsee Süleymaniye-moskeijakompleksissa, joka on yksi Mimar Sinanin tärkeimmistä rakennuksista. on avattu. Tasavallan julistuksen jälkeen se otti nykyisen nimensä. Süleymaniye-kompleksin imaret-rakennuksessa pitkään ollut museo muutettiin Sultanahmet-aukion länsipuolella sijaitsevaan İbrahim Pasha -palatsiin (1983-luku) vuonna 16.

İbrahim Pasha -palatsi on ainoa yksityinen palatsi, joka on säilynyt tähän päivään saakka sulttaanin palatseja lukuun ottamatta. Kaarille korotettu rakenne ympäröi terassia keskellä kolmelta sivulta. Museon ensimmäiseen osaan pääsee portaita pitkin terassilta. Huoneissa ja salissa on esillä harvinaisia ​​taideteoksia, jotka on tuotettu islamilaisen maailman eri maissa. Kivi ja terrakotta, metalli- ja keraamiset esineet, puutyö, lasitavarat, käsikirjoitukset ovat arvokkaimpia esimerkkejä aikakaudestaan. 13-20-vuosisatojen käsintehtyjen turkkilaisten mattojen mestariteoksia on esillä suuressa lasiseinäisessä osiossa, jossa on suuria saleja. 13-luvun Seljuk-matot ja muut seuraaviin vuosisatoihin kuuluvat esineet ovat esillä huolellisesti. Matto-osion pohjakerros on etnografinen osa, jossa on esillä Turkin arki ja viime vuosisatojen teoksia.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar