Turkin säätiön kalligrafiamuseo

Turkin säätiön kalligrafiamuseo
Turkin säätiön kalligrafiamuseo

Turkin säätiön kalligrafiamuseo on kalligrafiamuseo, joka sijaitsee Istanbul Beyazıt -aukiolla ja joka on liitetty säätiöiden pääosastoon.


Se on madrasa-rakennuksen sisällä, joka kuuluu Bayezid-moskeijakompleksiin. Eri paikoista kulkevia linjoja ja laitteita on esillä. Se aloitti palvelun vuonna 1984. Se on suljettu vierailijoilta tänään kunnostustöiden vuoksi.

Mustafa Dede, III aikajärjestyksessä museossa. Murad, Hâfız Osman, Yedikuleli Seyyid Abdullah, III. Ahmed, Kâtibzâde Mehmed Refî, Mahmud Celâleddin, II. Mahmud, sulttaani Abdülmecid, Râkim Efendi, Ali Haydar Bey, Vahdetî Efendi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Mehmed Sefik Bey, Mevlevi Zeki Dede, Mehmed Izzet Efendi, Sâmi Efendi, II. Kalligrafiamestareiden, kuten Abdülhamid, Hasan Rıza, Mehmed Nuri, Kamil Akdik, Necmeddin Okyay ja Hamit Aytaç, teoksia on esillä.

Madrasan luokkaosa on järjestetty pyhien pyhäinjäännösten osaksi; Keskellä on Kaaba-oven kansi vuodelta 1884. Tämän osan arvokkaimpia kappaleita ovat profeetan haudasta otettu parta sisältävä maaperä. On myös miniatyyrejä, jotka kuvaavat Mekkaa, Medinaa, Minaa ja Muzdalifahia.

Madrasan pihalla on kivimerkintöjä, jotka ovat allekirjoittaneet Ali, Sâmi Efendi ja Mustafa İzzet.

Museon puutarhassa on kaksi Ahmet Ziya Beyn tekemää aurinkokelloa.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar