Storie Alfa Romeo -verkkosarja jatkuu 156-mallilla

Storie Alfa Romeo -verkkosarja jatkuu 156-mallilla
Storie Alfa Romeo -verkkosarja jatkuu 156-mallilla

Storie Alfa Romeo -verkkosarja, joka perustuu Alfa Romeon 110 vuoden historiaan ja jossa tarinat, jotka jättivät jäljet ​​automaailmaan, jatkavat menneisyyttä.


Sherry; Se jatkuu 156: llä, joka yhdistää Alfa Romeo DNA: n ominaisuudet, kuten tehon, kevyen rakenteen ja hallinnan. 1997, yksi tuotemerkin menestyneimmistä malleista, jolla oli yli 2005 tuhatta myyntiä vuosina 680-156 ja joka houkutteli jälleenmyyjien luo lanseerauksen aikana, valittiin vuoden 1998 autoksi. Menestyksensä radoille 156 voitti 10 mestaruutta 13 vuodessa Gran Turismo -mestaruudessa. 156: n DNA: n yhteinen kiskotekniikka; Se rakennettiin tuotemerkin Alfasud-, 145- ja 146-malleille ja otti paikkansa unohtumattomien joukossa.

Alfa Romeo -malleista 156: llä on erityinen paikka niiden joukossa, jotka erottuvat sekä myyntiluvuista että palkinnoista ja urheilutuloksista. 1997: n menestys, yksi kaikkien aikojen parhaista etuvetoisista autoista, jonka myynti oli yli 2005 tuhatta yksikköä vuoteen 680 asti sen jälkeen, kun se oli saatettu markkinoille vuonna 156, on epäilemättä takana tuotemerkin pitkäaikainen kokemus ja tekniset parannukset, jotka on lisätty toisiinsa.

Alfa Romeo ja etuvetoiset autot

Vaikka ensimmäiset maailmassa valmistetut autot olivat takavetoisia, ajatus etuvetoisten autojen valmistamisesta on aina vaikuttanut suunnittelijoihin. Tämä tilanne kannusti Alfa Romeo -insinöörejä toisen maailmansodan lopussa. Satta Puliga ja Busso aloittivat etuvetoisen kehitysohjelman tuotemerkin 1900-mallille. 1950-luvun alussa aloitettiin tutkimukset etuvetoista ja niihin liittyvistä voimansiirtoelimistä. Nämä tutkimukset eivät kuitenkaan saavuttaneet teollistumisvaihetta. Myöhemmin Alfa Romeo päätti laajentaa tuotevalikoimaansa Giuliettan alla sijaitsevalla mallilla myynnin lisäämiseksi. Tässä yhteydessä sen tarkoituksena on tuottaa nopea auto, joka nopeuttaa tuotemerkkien myyntiä. Uusi projekti; Erilaisten Giulietta-versioiden 'isälle' Rudolf Hruskalle uskottiin suunnitteluvastuu tehtaalla, jossa sitä valmistetaan uuden auton lisäksi. Tuloksena syntyi "Alfasud", ensimmäinen etuvetoinen malli, jolle Alfa Romeo suunnitteli ja rakensi tehtaan mallille. Rudolf Hruska arvioi Alfasudia; ”Ensinnäkin sen oli oltava etuveto. "Sen olisi pitänyt olla viisipaikkainen kompaktiluokan auto, ylellinen, ensiluokkainen ja suurella tavaratilalla."

Moottori soveltuu aerodynaamiseen suunnitteluun

Alfasudin 1.2-litraisessa moottorissa suositeltiin "boxer" -tyyppistä moottoria, jossa oli vastakkaiset vaakasylinterit. Verrattuna inline 4 -sylinteriin tämä oli matalampi rakenne ja soveltui paremmin aerodynaamiseen suunnitteluun. Ainutlaatuinen "kaksitilavuus" runko luotiin parantamaan matkatavaroiden tilaa ja saavutettavuutta. Sovelletussa arkkitehtuurissa polttoainesäiliö on integroitu takaistuimen alle takaistuimen selkänojan ja tavaratilan väliin. Siten otettiin käyttöön erittäin suuri, 400 litran matkatavara. Koska tämä innovatiivinen sovellus on hyödyllisempi ja turvallisempi, se levisi lyhyessä ajassa ja muut tuotemerkit alkoivat käyttää sitä. Alfasudin ensimmäisen tärkeän tilauksen teki suunnittelija Giorgetto Giugiaro, ja se oli valtava kaupallinen menestys. Jotta tilaa ja kokoa voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, nuori suunnittelija toteutti "korkean takaosan" suunnittelun ja yhdisti aerodynaamisen etuosan takana virtaavalla muotoilulinjalla. Alfa Romeo saavutti suurimman tuotantomäärän perustamisensa jälkeen, yli miljoonalla yksiköllä vuonna 1972, jolloin Alfasud aloitti tuotannon. Alfasudia tuotettiin vuosina 1-1972 ajaa kohti, 1984 tuhannella 900 yksiköllä, ja se meni historiaan kaikkien aikojen myydyin Alfa Romeo.

Rationaaliset tuotantoprosessit

Vuonna 1986 Alfa Romeo myytiin Fiat-konsernille valtion omistamalta IRI-yhtiöltä, joka omisti tuotemerkin vuodesta 1933. Kuten kaikissa teollisissa integraatioprosesseissa, alkuvuosina omistettiin tuotannon ja toimitusketjujen järkiperäistäminen. 1980-luku; Kaikkien autovalmistajien salasanana olevan "synergian" mukaisesti tuotantoprosessi ja tuotteet standardisoitiin yhä enemmän. Vaikka monien tavallisten osien käyttö yleistyi kustannusten vuoksi, suunnittelijoiden oli noudatettava tiukkoja rajoituksia, jotka haittaavat luovuutta. Seuraavina vuosina näitä sääntöjä lievennettiin, koska asiakkaat eivät pitäneet liioiteltuja malleja ja alkoivat etsiä alkuperäisempiä autoja. Tuotemerkkien persoonallisuus on palannut, ja tämä virstanpylväs muutti vuosisadan vaihteen autosuunnittelun historiaa.

Suorituskyky, urheilullinen ajo ja uudet tyylit ...

Näiden prosessien jälkeen Alfa Romeo vauhditti paluuta juurilleen ja ryhtyi toimiin elvyttääkseen loistavan kilparyhmän Alfa Corsen, jossa nuori Enzo Ferrari otti ensimmäiset askeleensa. 155 GTA -malli liittyi DTM: ään vuonna 1993, mikä oli vahvuus brändeille. Ohjaaja Nicola Larini, joka sijoittui ensimmäiseksi 20 kilpailusta, vei Alfa Romeon jälleen palkintokorokkeen kärkeen, joista ensimmäinen oli Nürburgring. Pininfarinan suunnittelema 11-malli saapui tielle vuonna 164 merkin ensimmäisenä etuvetoisena lippulaivana. Siitä lähtien yhtiöön kuuluvan Centro Stile Alfa Romeon rooli on tullut yhä tärkeämmäksi. Sitten, kun Aresessa käytetty tekniikka ja prosessit olivat muuttumassa, uusia tietokoneavusteisia järjestelmiä otettiin käyttöön suunnittelun ja prototyyppien luomiseksi. Centro Stile -tiimi työskenteli integroituna alustan suunnitteluun myös teknisiin valintoihin. Filosofia aina muodon ja olemuksen yhdessä toimimisesta paljastettiin jälleen vaatimuksena Alfa Romeon ymmärrykselle kauneudesta.

Suunniteltu uusi tuotelinja

Centro Stile ei vain herättänyt mallin suunnittelua eloon, vaan herätti myös kokonaisen sarjan. Alfa Romeo tuli C-segmenttiin vuonna 1995 alkuperäisellä kaksikomponenttisella arkkitehtuurillaan ja 145-mallillaan. Kahden ja puolen osan versio 146 seurasi seuraavaa vuotta. Myöhemmin yhdessä Pininfarinan kanssa GTV- ja Spider-urheilumallit nousivat tielle. Todellinen käännekohta tapahtui mallilla 156. 156: n etuosalla, joka on täydellinen yhdistelmä voimaa, innovaatioita ja hienostuneisuutta, oli erittäin silmiinpistävä muotoilu. Edestä katsottuna rungon tasaiset lokasuojat tarjoavat tielle vahvan ja istuvuuden. Lasi- ja metallipintojen suhde herätti huomiota, koska se muistuttaa pikemminkin coupea kuin sedania. Takaoven kahvat on piilotettu ylöspäin lasilevyssä, mutta sivulta erottuvat sileät pinnat tuovat tyylikkään, mutta dynaamisen ulkonäön. Walter De'Silvan suunnittelema auto; "Tuntuu siltä, ​​että se liikkuu edelleen, vaikka seisaisikin paikallaan".

Myös 156; Se herätti myös Carabo- ja Montreal-mallien ominaispiirteet. Jälleen Alfa Romeon suunnittelijat saivat inspiraationsa vuoden 1938 mallin 8C 2900 B väreistä, jotka inspiroivat tuotemerkin museon kokoelma. Tässä yhteydessä kehitettiin "Nuvola" sininen, jolla on värikkäitä kiiltoja, kerrostetulla pinnoitteella.

Parannettu urheilullisuuskonsepti

Alfa Romeo 156: ssa, joka herätti suunnittelun lisäksi teknistä jännitystä, etusijalle asetettiin "edistyneen urheilullisuuden" käsite, joka ilmentää voimaa, keveyttä ja hallittavuutta. Tähän kaavaan käytettiin innovatiivisia materiaaleja, kuten magnesiumia tai erikoisjalostettua terästä, joka ilmaisee tuotemerkin ajo-ominaisuudet. Käytettiin erittäin hienostuneita jousitusjärjestelmiä ja mekaanisen järjestelmän hienosäätö tehtiin käsittelyn suorituskyvyn ja suoraviivaisen vakauden parantamiseksi. Suunnittelullaan ja ajo-ominaisuuksillaan kaikkien sydämet voittanut Alfa Romeo 156 tunnusti itsensä menestymällä moottoriurheilussa ja ollessaan aikansa jännittävin sedan-auto. Malli voitti 10 mestaruutta 13 vuodessa Gran Turismo -mestaruudessa.

Yhteisen kiskon syntymä

Kun 156-mallia tarjottiin myyntiin, sillä oli kuusi erilaista moottorivaihtoehtoa. Ensimmäistä kertaa Busso V6 -moottoriin liittyi kolme erilaista Twin Spark -moottoria, joissa käytetään kaksoissytytystä ja neljä venttiiliä sylinteriä kohti. Lisäksi innovatiivisella lähestymistavalla Alfa Romeo aloitti vallankumouksen, ja 156-mallista tuli ensimmäinen auto maailmassa, joka törmäsi tielle "common rail" -ruiskutusjärjestelmän avulla. Tämän tekniikan ansiosta dieselmoottorit ovat voineet tarjota suorituskykyä, hiljaisuutta ja mukavuutta bensiinitasolla ensimmäistä kertaa. Portugalissa Lissabonissa pidetyssä tapahtumassa toimittajat testasivat auton 1.9- ja 2.4-JTD-versioita ja saivat suuren suosion.

Vuoden auto -palkinto

156 voitti myös yleisön ja kriitikoiden sydämet ja toi Alfa Romeolle kansainvälisen "Vuoden auto" -palkinnon. Muutama vuosi myöhemmin hänen nuorempi veljensä 147, joka lähti tielle samalla alustalla, jousituksella ja moottoreilla, lukuun ottamatta samaa suunnittelukieliä, voitti saman palkinnon vuonna 2001.jutella


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar