Toyota Rally of Turkey Pre Leadership säästää enemmän

TOYOTA GAZOO Racingin maailmanmestaruusjoukkue on palannut nopeasti mestaruuskilpailuun jatkamalla vuoden 2020 WRC-kautta. Suoritettuaan moitteettomasti Viron rallissa, varsinkin sunnuntaina, Toyota voitti Power Stagen Kalle Rovanperän kanssa ja onnistui lopettamaan kaikki 6 vaihetta ensimmäisellä sijalla viimeisenä päivänä ja onnistui löytämään itselleen paikan poyumissa.

Toyota sijoittui kolmanneksi Sébastien Ogierin kanssa Viron rallissa, ja yleisarvostelussa muut lentäjät Elfyn Evans sijoittuivat neljänneksi ja Kalle Rovanperä viidenneksi. Näiden tulosten perusteella Rally Estonia Toyota Gazoo Racing, ennen Turkin rallia järjestetään 18.-20. Syyskuuta Marmariksessa, on säilyttänyt johtoasemansa rakentajien mestaruuskilpailuissa ja kuljettajien mestaruuskilpailuissa.

Virossa Rally 17: stä 11: stä etapista Toyota Yaris WRC onnistui ottamaan ensimmäisen sijan. Sébastien Ogier 5, Kalle Rovanperä 5 ja Elfyn Evans osoittivat paremmuutensa yhdessä vaiheessa ja antoivat poikkeuksellisia esityksiä.

Arvioidessaan Viron rallin jälkeen joukkueen kapteeni Tommi Mäkinen totesi kilpailutuloksen olevan erittäin hyvä koko joukkueelle ja sanoi: "Nämä tulokset pitivät meidät lentäjien ja brändien mestaruuden kärjessä. Viikonloppuna oli erilaisia ​​olosuhteita verrattuna kokeisiin. Siitä huolimatta huomasimme, että kaikki lentäjämme saavuttivat nopeimmat ajat viimeisenä päivänä. Erityisesti nuorelle kuljettajalle Kallen nopeus oli vaikuttava. Se toimii parhaimmillaan suurella paineella, kuten Power Stage. "Jos meillä ei olisi rengasongelmia lauantaina, olisimme todennäköisesti olleet paljon paremmissa paikoissa yleisarviossa."

Kilpailun kolmanneksi sijoittunut Sébastien Ogier, TOYOTA GAZOO Racingin kuljettaja, totesi, että rallin suorittaminen palkintokorokkeella oli positiivinen tulos ja korosti myös, että heillä on enemmän potentiaalia.

Rallin maailmanmestaruuskilpailujen 2020 joukkueet pidetään 4.-18. Syyskuuta reitin neljän kilpailun jälkeen kääntääkseen Turkin rallin. Kauden vaativimman kilpailun odotetaan olevan yksi Turkin rallista. Kuuma sää ja maaperä paikoillaan, antavat molemmille kokeneille lentäjille mahdollisuuden olla jännittävä taistelu autoille.