Kansallinen autonomisen teknologian strategia olisi määriteltävä

Kansallinen autonomisen teknologian strategia olisi määriteltävä
Kansallinen autonomisen teknologian strategia olisi määriteltävä

Lokakuussa 2018 HAVELSANin johdolla alkanut tekniikka Sohbetleri’nin altıncısı, günümüzün ve yakın geleceğin en önemli teknolojilerinden “Otonom Teknolojiler” temasıyla, 8-10 Eylül tarihlerinde HAVELSAN TV YouTube kanava, suorat lähetykset verkossa.


3 päivää kestäneissä istunnoissa; Sekä puolustusalan yritysten edustajat että akateemisen maailman asiantuntijoiden mielipiteet tapasivat yleisön.Tube Yleisön lähettämiin kysymyksiin vastattiin.

HAVELSAN toimitusjohtaja Dr. Tapahtuman avajaispuheessa Mehmet Akif Nacar totesi, että "autonomiset tekniikat ovat mielenkiintoisimpia ja uteliaisimpia työaloja, joilla on mahdollisuus muokata tulevaisuutta ja tarjota ihmiskunnalle uusi elämänmuoto, ja kiitti kaikkia osallistujia heidän panoksestaan ​​tähän tärkeään tapahtumaan.

Ensimmäisenä päivänä pidetyn paneelin "Autonominen tuettu monikerroksinen sodankäynti" piti HAVELSANin tuotekehitys- ja tuotehallintajohtaja Dr. Sitä valvoi Tacettin Köprülü.

Paneeliin; HAVELSAN Koulutus- ja simulointiteknologiat Varatoimitusjohtaja Muhittin Solmaz, ASELSAN Miehittämättömien maa- ja meriliikenneajoneuvojen ohjelmapäällikkö Çiğdem Şen Özer, ROKETSAN Tekoälyteknologiaryhmän johtaja Dr. Umut Demirezen ja TUSAŞ-tekoäly- ja koneoppimisryhmäpäällikkö Güven Orkun Tanık osallistuivat. Paneelissa keskusteltiin monikerroksisen sodankäynnin käsitteestä ja siitä, kuinka autonomisia tekniikoita voidaan käyttää näissä sodissa sekä tänään että tulevaisuudessa.

Puolustusalan yrityksissä tehdyistä tutkimuksista; Esiintyivät HAVELSANin digitaaliset joukot, ASELSANin parvekekonseptin kuljettaminen mereen, ROKETSANin kehittämät algoritmit ja TAI: n tuottamat ratkaisut helikoptereille, lentokoneille ja UAV: ​​ille.

Toisen päivän paneelissa "Nykyajan ja tulevaisuuden autonomiset tekniikat" prof. DR. Tankut Acarman oli moderaattori.

HAVELSAN-robotiikan ja autonomisten järjestelmien ryhmänjohtaja Gürkan Çetin, Bilkentin yliopiston sähkö- ja elektroniikkalaitoksen tiedekunnan jäsen Prof. DR. Serdar Kozat, METU: n tietokonetekniikan osaston akateeminen henkilökunnan jäsen Assoc. DR. Erol Şahin, Kuartisin toimitusjohtaja Dr. Ahmet Saraçoğlu, Selvin teknologiajohtaja Şeref Burak Selvi ja Asisguardin suunnittelupäällikkö Akın Günönü arvioivat maamme autonomisten tekniikoiden visiota ja eroja, jotka vaikuttavat onnistumisen kriteereihin simulaation ja kenttätestien välillä autonomisissa järjestelmissä.

Autonomisten järjestelmien turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä ja toteutettavista toimenpiteistä keskusteltiin "Autonomous Technologies Security" -paneelissa kolmantena ja viimeisenä päivänä. HAVELSAN-kyberturvallisuuspalvelujen ryhmänjohtaja Dr. Paneeli, jossa Mert Özarar oli moderaattori; STM-kyberturvallisuuden suurtietojohtaja Sedat Salman, ASELSANin miehittämätön ja autonomisten järjestelmien suunnittelupäällikkö Burak Yenigün, Atılımin yliopiston siviili-ilmailukoulun johtaja Prof. DR. Hüseyin Nafiz Alemdaroğlu ja HAVELSANin tuotepäällikkö Abdullah Alphan Erten osallistuivat.

HAVELSANin tuotekehitys- ja tuotehallintajohtaja Dr. Tacettin Köprülü totesi: "Tutkijoiden ja puolustusalan yritysten yhteisymmärryksessä yksi kolmen päivän tärkeimmistä tuotoksista on tarve määrittää" kansallinen autonomisen teknologian strategia ". Köprülü totesi, että tämän strategian määritteleminen nopeuttaa suoritettavia teknologiatutkimuksia ja tuotoksia, "Tässä yhteydessä haluaisimme isännöidä autonomisen teknologian strategiatyöpajan tulevana aikana. Tässä työpajassa teknologisten tutkimusten lisäksi on ehdottomasti otettava huomioon yrityksen oikeudelliset ja eettiset ulottuvuudet. " Hän puhui muodossa.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar