Tuplavoitot viikonloppuna Toyota Gazoo Racingiltä

Toyota Gazoo Racing Team osallistui viime viikolla Turkin WRC-rallin lopussa maailman tärkeimpiin kilpailuihin ja voitti kaksinkertaisen voiton voittamalla Le Mansin 24 tunnin kilpailun.

Haastavat sora-vaiheet ja korkeissa lämpötiloissa tullut Turkin rallin voittaja erottuu menestyksestä tuomalla monia ääniä, jotka allekirjoittivat Gazoo Racing Toyota -sovelluksen, jota seurasi viimeinen kilpailupäivä jännityksessä lopussa, ja se tuli ensin Elfyn Evansin kanssa.

Vaiheiden sujuvasti läpäissyt Evans päätti kilpailun ensimmäisenä 35.2 sekunnin erolla, ja kuljettajien mestaruudessa hän voitti joukkuetoverinsa Sébastien Ogierin 18 pisteellä ja saavutti ensimmäisen sijan 97 pisteellä. Vaikka Elfyn Evans voitti tuotemerkin toisen voiton, Toyota onnistui voittamaan kolmessa viidestä parhaasta kilpailusta.

Turkin kilpailu kokeneiden ongelmien takia, kun Sebastien Ogier Rally tamamlayamazk, 19-vuotias lentäjä Kalle Rovanperä jatkoi vaikuttavaa suorituskykyään neljännessä WRC: ssä. Näiden tulosten avulla TOYOTA GAZOO Racing säilytti asemansa huipulla lisäämällä pisteeroa lähimmältä kilpailijaltaan 9: een Brands Championshipissä.

Toyota Gazoo Racing, Turkin ralli 8. – 11. Lokakuuta jälkeen kilpailee Sardinian rallissa Italiassa. Toyota tähtää jälleen huippuun kilpailussa, joka on kuuluisa nopeista ja kapeista vaiheistaan.

Toyota kolmannen vuoden peräkkäin Le Mansissa

TOYOTA GAZOO Racing onnistui olemaan palkintokorokkeen kärjessä kolmannen kerran peräkkäin toisen moottoriurheiluluokan Le Mans 24 Hours -kestävyyden MM-kisoissa. Vaikka TS050 HYBRID -kilpa-auto oli uuden menestyksen pääroolissa Circuit de la Sarthe -radalla, Toyota GAZOO Racing saavutti mestaruuden FIA: n vuosien 2019-2020 MM-kisoissa ennen kauden päättymistä ja vei nimensä huipulle.

Sébastien Buemin, Kazuki Nakajiman ja Brendon Hartleyn kanssa numero 8: n TS050 HYBRID-auto kulki yli 5 kilometriä ja voitti kilpailun viidellä kierroksella. Samanaikaisesti tämä lentäjäryhmä pääsi MM-kilpailujen johtoon. Sébastien Buemi ja Kazuki Nakajima voittivat Le Mansissa kolmannen kerran peräkkäin ja liittyivät seitsemään kuljettajaan 97 vuoden kilpailuhistoriaansa. Brendon Hartley tuli tämän erikoiskilpailun voittajaksi toisen kerran tänä vuonna vuoden 2017 jälkeen.

Toyota TS1000 HYBRID ja 050 hv neliveto asettivat uudet vaatimukset suorituskyvyllä ja tehokkuudella, jonka se osoitti Le Mansin 24 tunnin kilpailussa. TS2012 HYBRID kuluttaa 1 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin vuonna 35 käytetyt ensimmäisen sukupolven LMP050-hybridit, ja se pystyy suorittamaan yhden kierroksen 1 sekuntia nopeammin. TS10 HYBRIDillä on myös ennätys nopeimmalle kierrokselle sekä neljä napaa ja kolme voittoa peräkkäin.

Tämä menestys Toyotan kestävyyskilpailuissa innoitti Le Mansissa syntyneen hyperauton GR Super Sport syntymän. Tämä ajoneuvo esiteltiin ensimmäistä kertaa kiertämällä julkisella radalla ennen kilpailun alkua.

Kauden viimeinen kilpailu Le Mansissa pidetään 14. marraskuuta 2020 Bahrainissa.