SEAT Shaping Mobility 70 vuoden ajan

istuin-70 vuotta muotoileva liikkuvuus
istuin-70 vuotta muotoileva liikkuvuus

SEAT jatkaa kaupunkiliikenteen standardien asettamista. Luotuaan sosiaaliset vaikutukset, jotka tekivät SEAT 1957: sta 600-luvulla 60: n Espanjan, se osoittaa, että se tarjoaa oikeat autot oikeaan aikaan Marbella- ja Mii Electric -malleilla.


50-luvulla, kun moottoripyöräkorit hyväksyttiin perheautoiksi, suurin unelma oli omistaa auto. Kun päivämäärät osoittavat vuoden 1957, SEAT toi markkinoille mallinsa, jolla on myös merkitystä Espanjan kehityksessä: SEAT 600. Tämä auto pystyi viemään keskimääräisen espanjalaisen perheen ja kaiken matkalaukkunsa lomalle. Vaikka pariskunnalla olisi neljä lasta ja perheen isoäidin täytyisi tulla, SEAT 600 pystyi hoitamaan kaiken. SEAT 600 on ovien, katon ja lämmityksen avulla ylittänyt paljon henkilökohtaisen liikkuvuuden tarjoamisen. SEAT 600 oli edullinen, todellinen ylellisyys espanjalaiselle keskiluokalle. 1963 N, tuotettu heinäkuuhun 600 asti, oli "Normaali" -versio. Myöhemmin SEAT 600 D julkaistiin. SEAT 600 D -mallin avulla nelisylinterisen takamoottorin tilavuus on kasvanut 633 cm767: stä 600 cm18: iin. Silti moottorin iskutilavuuteen viittaavat 25 nimeä pysyivät ennallaan. Hevosvoima kasvoi 600 hevosvoimasta 1970 hevosvoimaan. Takana saranoidut ja vasteaukkoiset ovet pysyivät voimassa vuoteen 600 asti, jolloin 600 E esiteltiin. Kolme vuotta myöhemmin SEAT XNUMX lopetettiin erityissarjan XNUMX L valmistuksella.

Ensimmäinen malli on valmistettu yksinomaan SEAT: lta

Vuonna 1973 puhkesi öljykriisi, ja tuolloin tarvittiin halpa auto kaupunkikäyttöön. Toukokuussa 1974 SEAT 133 tervehti elämää. Sen mitat olivat samat kuin 600: lla, mutta ne tarjoavat yli 850 tilaa ja hyötykuormaa. Siinä oli modifioitu versio SEAT 127 -moottorista. Myös SEAT 133: n perusmallin alempi puristussuhde mahdollisti halvemman tavallisen bensiinin käytön. Vuosi sen julkaisun jälkeen tuotettiin versio, jossa oli kaksinkertainen perhoskaasutin, joka nosti moottorin tehon 44 hevosvoimaan, ja etusarja levyjarruja. Turvallisuus oli yksi tärkeimmistä SEAT 133: n kehittämistä elementeistä. Auto oli varustettu kaksoispiirijärjestelmällä, turvavöillä ja nivelletyllä ohjauspylväällä. Lisäksi vietiin yli 190 XNUMX myytyä autoa.

1980, älykäs SEAT Panda

SEAT Panda on muuttanut täysin kaupunkiauton konseptin yksinkertaisella ja älykkäällä muotoilulla. Moottori on sijoitettu eteen, varapyörä on etuhupussa. Saatavana oli kaksi moottoria, joiden moottorikoot vastaavat SEAT 133- ja SEAT 127 -moottoreita. SEAT pandan tavaratilan tilavuus oli melko suuri, 272 litraa. Sen takajousitus, joka on ainutlaatuinen suuremmille ja painavammille ajoneuvoille, antoi Pandalle mahdollisuuden toimia poikkeuksellisen hyvin maaseudulla, suurilla kuormilla tai kuoppaisilla teillä. Auton modulaarinen räätälöitävä sisustus, pestävä verhoilu, seitsemän asennon taitettava takaistuin ja sen yksinkertaisuus mullistivat kaupunkiautokonseptin.

Vain Panda Marbellasta SEAT Marbellaan

Helmikuussa 1982 SEAT julkaisi Panda-version nimeltä Marbella. Ajoneuvossa oli samettipehmustetut istuimet, sumuvalot, viiden nopeuden vaihdelaatikko ja digitaalinen kierroslukumittari. Se rikastettiin metallimaalilla ja erottuvalla säleiköllä. Tästä yksinkertaisesta ja hyvin varustetusta kaupunkiautokonseptista tuli perusta vuonna 1986 lanseeratulle SEAT Marbellalle. SEAT-teknikot ovat kehittäneet elektronisen kaasuttimen, joka sallii katalyyttien käytön pakokaasujen puhdistamiseen ilman kallista ruiskutusta. Tämä 903 cm3: n moottori onnistui selviytymään melkein 30 vuotta. Itse asiassa SEAT Marbellaa tuotettiin yhteensä yli 7 vuotta 1998. huhtikuuta 11 asti.

Kaupunkidieseli

Vuonna 1997 esitelty SEAT Arosa muutti tutun kaupunkiautokonseptin. Ensimmäisen Saksassa valmistetun SEAT: n Arosan tuotanto siirtyi Martorelliin vuoden 1998 puolivälissä. Kahden bensiinimoottorin (1.0 - 50 hv ja 1.4 - 60 hv) lisäksi SEAT Arosa on lisännyt automaattivaihteiston vaihtoa. Ennen suunnittelun uudistamista vuonna 2000 oli saatavana 101 hv 1.4 16v moottori ja 75 hv 1.4 TDI kolmisylinterinen moottori. Tehokkuuden osalta Arosalla oli myös 2,99 TDI -versio nimeltä 100L, joka oli nimetty sen virallisen kulutuksen mukaan 3 l / 1.2 km. Tästä ajoneuvosta rakennettiin kuitenkin vain muutama prototyyppi. Seitsemän vuotta myöhemmin, vuonna 2004, siihen päivään asti tuotetun 200 XNUMX Arosan tuotanto lopetettiin.

SEAT Mii Electric, edullinen sähköauto

SEAT on aina toimittanut aikansa edullisimmat kaupunkiautot. Tänä vuonna, kun SEAT juhlii 70-vuotisjuhliaan, kyseinen oikea auto oli SEAT Mii Electric. Ylimääräisen ohjattavuutensa lisäksi auto tarjoaa kaupunkien tarvitseman liikkuvuuden. Ei melua, ei pakokaasua. Lisäksi se vie mahdollisimman vähän tilaa ulkona. Neljän matkustajan kuljettamiseen se hyödyntää täysin kuuden neliömetrin tilansa. SEAT Mii Electric tarjoaa alhaiset käyttökustannukset. Kantama jopa 260 km, mikä vastaa yli kymmenen tunnin ajoa kaupungissa. 40 kW: n nopea lataus mahdollistaa 80 prosentin latauksen tunnissa. SEAT Mii: ssä on niin paljon apua, turvallisuus- ja mukavuusjärjestelmiä, joita et odota löytävänsä kaupunkiautosta. Sivu- ja verhoturvatyynyt, liikennemerkkien tunnistus ja kaistaapu ovat vain muutamia niistä.Seat on jälleen jälkensä kaupunkiliikenteessä. Uusi liikkuvuuden määritelmä.

Hibya-uutistoimistojutella


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar