Varoitus ennen influenssa- ja keuhkokuume-rokotteiden saamista!

Varoitus ennen influenssa- ja keuhkokuume-rokotteiden saamista!
Varoitus ennen influenssa- ja keuhkokuume-rokotteiden saamista!

Asiantuntijat, jotka varoittavat influenssa- ja keuhkokuume-rokotteista, joiden merkitys kasvaa näinä päivinä, kun pandemia on voimakas, kiinnittävät huomiota siihen, että näitä rokotteita ei anneta korkean kuumeen taudin aikana eikä aktiivisen tartuntojakson aikana.


Asiantuntijat totesivat, että rokotettavan on oltava täysin terve, huomauttavat, että yli 65-vuotiailla ja aineenvaihduntasairauksia, kuten keuhkoahtaumatauti, diabetes, sydän- ja korkea verenpaine, tulisi saada flunssa- ja keuhkokuume-rokotteet. Asiantuntijoiden mukaan on välttämätöntä ottaa yhteys lääkäriin, tutkimuksiin ja testeihin ennen rokotusta.

Üsküdarin yliopiston NPİSTANBUL-aivosairaalan anestesia- ja reanimointiasiantuntija prof. DR. Füsun Eroğlu totesi, että influenssa- ja keuhkokuume-rokotetta suositellaan riskiryhmän ihmisille vuosittain, että keuhkokuume ja influenssarokotteet ovat saaneet erityisen tärkeän merkin uuden tyyppisen koronaviruksen (Covid-19) pandemian prosessissa.

Hän totesi, että influenssarokote valmistetaan vuosittain Maailman terveysjärjestön suositusten mukaisesti, aiempien influenssakantojen mukaan (varotoimenpiteenä edellisen vuoden influenssavirusta vastaan), hän sanoi, että influenssarokotteen suoja on noin 6-8 kuukautta.

Kenen pitäisi saada influenssarokote?

Prof. DR. Füsun Eroğlu listasi ihmiset, joiden pitäisi saada influenssarokote, seuraavasti:

 • 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat
 • Ne, joilla on kroonisia keuhkosairauksia, kuten astma ja keuhkoahtaumatauti,
 • Ne, joilla on sydän- ja verisuonitauteja, kuten sydän ja korkea verenpaine,
 • Ne, joilla on kroonisia aineenvaihduntasairauksia, kuten diabetes (tyypit 1 ja 2),
 • Krooniset munuaispotilaat
 • Ne, joilla on joitain verisairauksia, kuten anemia ja talassemia,
 • Potilaat, joiden immuunijärjestelmä on tukahdutettu elinsiirron ja vastaavien olosuhteiden vuoksi ja jotka käyttävät lääkkeitä tähän tarkoitukseen.
 • 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat
 • Ihmiset, joilla ei ole riittävää immuunijärjestelmää, joiden perna on poistettu tai joiden toiminta on heikentynyt,
 • Ne, joilla on verisairauksia,
 • Ne, joille on tehty elinsiirto,
 • AIDS-kantaja-aikuiset,
 • Ne, joilla on sydänsairaus, keuhkosairaus, diabetes,
 • Ne, joilla on kroonisia sairauksia, kuten alkoholismi, maksan ja munuaisten vajaatoiminta.

Keuhkokuume-rokotteita on kahta tyyppiä

Todetaan, että keuhkokuume-rokote on rokote, joka on kehitetty bakteereja, nimeltään "pneumokokki", joka on yleisin keuhkokuumeen syy, Prof. DR. Füsun Eroğlu sanoi: "Keuhkokuume-rokotteita on kahta tyyppiä. Molemmat rokotteet ovat kuolleita rokotteita, joissa ei ole bakteereja. Nämä ovat konjugoitua pneumokokkirokotetta (KPA13), joka on tehokas 13 erityyppiselle pneumokokille, ja polysakkaridipneumokokkirokotetta (PPA23), joka on tehokas 23 eri tyyppiselle. Ensimmäinen tarjoaa elinikäisen suojan. Yksi annos riittää yli 2-vuotiaille lapsille ja aikuisille. Toinen rokotetyyppi voidaan tehdä vasta kahden vuoden iän jälkeen. Sillä on 2 vuoden suoja ja se tulisi toistaa 5 vuoden välein.

Kenen pitäisi saada keuhkokuumerokote?

Prof. DR. Füsun Eroğlu totesi, että kun keuhkokuume-rokotetta sovelletaan korkean riskin ihmisiin, se voi suojautua vakavilta infektioilta, ja listasi ihmiset, joille pitäisi saada keuhkokuume-rokote, seuraavasti:

Rokotettavan on oltava täysin terve

Muistuttaen, että flunssa- ja keuhkokuume-rokotetta suositellaan yli 65-vuotiaille, prof. DR. Füsun Eroğlu totesi, että näiden rokotteiden valmistuksessa on joitain tärkeitä kohtia, "Jos bakteeripneumoniaa ja influenssatautia esiintyy riskiryhmissä yhdessä Covid-19-infektion kanssa, kuva on vakavampi. Sekä sairaalahoito että komplikaatiot ja kuolleisuus lisääntyvät. Influenssa- ja pneumokokkirokotteita ei anneta korkean kuumeen taudin aikana aktiivisen tartuntojakson aikana. Pandemiakauden aikana meidän on varmistettava, että henkilö on täysin terve rokotuksen aikana. Siksi ennen rokotusta tulee ottaa yhteys lääkäriin, tehdä tarvittavat tutkimukset ja testit ”.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar