Missä on Palandöken-vuori Erzurumin maakunnassa ja miten se luotiin?

Missä on Palandöken-vuori Erzurumin maakunnassa ja miten se luotiin?
Missä on Palandöken-vuori Erzurumin maakunnassa ja miten se luotiin?

Palandöken-vuori on tektoninen vuori, jonka korkeus on 3125 metriä ja joka sijaitsee Erzurumissa. Palandökenensis, Palandökenille ainutlaatuinen kukka, löytyy toukokuussa. Başköyn alueella on hiihtokeskus.


Sen nimi perustuu sanoihin palan (aasin satula) ja irtoa. On allegoria, että satulalaukut osuivat aasin scimitariin ja kaatuvat vuoren jyrkillä poluilla.

Se on alueen korkein kohta sen huipulla, joka sijaitsee noin 10 km etelään Erzurumin kaupungista. Erzurumin keskusta, joka johtuu 1950 metrin korkeudesta ja massasta kuin Turkki, ei näytä yhtä suurelta kuin muut yli 3000 metrin vuoret. Hänen nimensä mainitaan kuitenkin mytologiassa, erityisesti monissa Anatolian legendoissa.

Palandöken, lumen määrä talven järjestämisen pohjoisilla rinteillä ja lumen laatu maassa, jossa on Turkin pisin laskettelurata, on yksi johtavista hiihtokeskuksista.

Vaikka sillä ei ole vaikeuksia teknisen kiipeämisen suhteen, se tulisi kiivetä teknisten varusteiden avulla talvikaudella, ottaen huomioon kaikki mahdollisuudet, kuten muillakin 3000-luvuilla. Jotkut vuoren jyrkistä poluista voivat olla vaarallisia paikallisesti erittäin ankarien talvien takia. Paras ja mukavin tie 3125 metrin huipulle Erzurumin keskustasta on hiihtokeskuksen kautta.

4 metrin korkeudessa sijaitsevissa hotelleissa, jotka ovat noin 2100 km: n päässä Erzurumin keskustasta, on palveluja kaikenlaisten tarpeiden täyttämiseen. Turvallisuuden kannalta santarmimestari työskentelee 24 tuntia vuorokaudessa. Tämä paikka on ihanteellinen myös retkeilyyn. Käynnissä olevalla moottoritiellä pääset korkeampiin hotelleihin. Tämä paikka on 2450 metrin korkeudessa, ja tämän tason jälkeen seuraa tuolihissin linjaa ja huippu saavutetaan harjanteen yli. Toinen tie on tie, joka saavuttaa huipun Başköyn kylästä vuoren etelärinteellä. Tämä reitti ei sisällä teknisiä kiipeämisongelmia.

Palandöken-vuorten korkeinta kohtaa kutsutaan Büyükejder-kukkulaksi. Täällä on viestintälähettimet ja yksityinen yrityskahvila, ja huipulle pääsee tuolihissillä hiihtokauden aikana. Huipulta laskeutuvalla linjalla, 2500 metrin korkeudessa, on erityinen kahvila Ejder-hissin päässä.

Lisäksi se isännöi vuoden 2011 maailman yliopiston talvipelejä, joissa oli Palandöken-vuori, sekä monia palveluita ja hiihtokeskuksia, jotka perustettiin Erzurumiin.jutella


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar