Maailman suurin laitos, joka tuottaa sähköä kaatopaikkakaasusta Istanbulissa

Maailman suurin laitos, joka tuottaa sähköä kaatopaikkakaasusta Istanbulissa
Maailman suurin laitos, joka tuottaa sähköä kaatopaikkakaasusta Istanbulissa

IMM valmistui Seymenin kaatopaikkakaasun energiantuotantolaitoksen ensimmäiseen vaiheeseen, joka oli yksi edellisellä kaudella pysäytetyistä hankkeista, ja otti sen käyttöön. Yhteensä 130 miljoonan liiran investoinneilla rakennettu laitos täyttää 500 tuhannen talon vuotuisen sähköntarpeen, kun kaikki vaiheet ovat toiminnassa. jotka ovat riippuvaisia ​​ulkomaisesta energiasta, tarjoaa nyt mahdollisuuden tuottaa sähköä, myötävaikuttaa Turkin talouteen ensin puheenjohtaja Ekrem İmamoğlu IMM: n julkistettua sosiaalisen median tilinsä. Sanomassaan hän sanoi: "Kun se on täysin valmis, maailman suurin laitos, joka tuottaa sähköä kaatopaikkakaasusta, tulee olemaan Istanbulissa."


Istanbulin pääkaupunkiseutu (IMM) käynnisti Seymenin kaatopaikkakaasun sähköntuotantolaitoksen ensimmäisen vaiheen. Laitoksella otettiin käyttöön sähköntuotantoon kaasumoottorit, jotka suojelevat luontoa ja myötävaikuttavat talouteen muuntamalla jätteeseen kertyneet kaasut energiaksi. Myös tuotettua sähköä on alettu myydä. IMM: n presidentti Ekrem İmamoğlu ilmoitti kehityksestä sosiaalisen median tilillään seuraavilla lausunnoilla laitoksesta, joka täyttää satojen tuhansien talojen sähköntarpeet, kun se saavuttaa täyden kapasiteetin.

"Käynnistimme Seymenin kaatopaikkakaasun energiantuotantolaitoksen ensimmäisen vaiheen, joka on yksi lopetetuista investoinneista, 130 miljoonan TL: n investoinneilla. Kun se on valmis, suurin laitos, joka tuottaa sähköä kaatopaikkakaasusta, tulee olemaan Istanbulissa. Kaikki pysyvät projektit heräävät eloon yksitellen. "

KOKONAISKAPASITEETTI SAAVUTTAA 90 MEGAVATAA

Seymenin kaatopaikkakaasun energiantuotantolaitoksessa, joka sijaitsee İSTAÇ: n hallinnoimalla kaatopaikka-alueella ja jota hoitaa Istanbul Enerji AŞ, varataan tällä hetkellä 30 hehtaarin alue jätteiden varastointiin. Tämän alueen 20 hehtaarin työt saatiin päätökseen ja otettiin käyttöön. Vuoden loppuun mennessä energiantuotantoon käytetään vielä 10 hehtaaria maata. Laitos palvelee 20 megawatin kapasiteetilla. Työn valmistuttua Seymenissä varastoidaan yhteensä 130 hehtaaria maata ja sähköä tuotetaan kaatopaikkakaasusta. Kokonaiskapasiteetti nousee 90 megawattiin. Kun projekti on valmis, kaatopaikkakaasua kerätään 45 tuhatta kuutiometriä tunnissa. Siten se on projekti, jolla on suurin kaatopaikkakaasu yhdestä lähteestä maailmassa.

Istanbulin palvelun aloittaneen laitoksen ensimmäisessä vaiheessa on 14 keräilijää, 1100 metriä DN1000-kehää, 168 mittauspistettä, 18 kondenssivesisäiliötä, 2700 metriä vaakakanavia. Laitoksessa on myös 2 venttiilihuonetta, 2200 metriä ilmavesijohtoa, 330 metriä pengerrakennusta, 18 pentukanavaa, 180 metriä sadetta, 600 metriä viemärilinjaa ja kaasunpoistoaukko. Hankkeen lopussa kenttään sijoitettavat laitteet ovat 125 keräilijää, 4500 metriä kehälinjaa, 1120 mittauspistettä, 47 tuhatta metriä vaakakanavia, 24 venttiilihuonetta, 23 tuhatta metriä ilmavettä, 14 tuhatta 600 metriä roskikanavia. Kaikissa kenttätuotannoissa käytettävän putken pituus on 150 tuhatta metriä.

Se täyttää 500 tuhannen talon vuotuisen sähkönvaatimuksen

Tänään, kun maailma on siirtymässä kohti uusiutuvia energialähteitä ilmaston lämpenemisen uhkaa vastaan, Istanbul Energy AŞ: n toimitusjohtaja M. Aslan Değirmenci mainitsi Seymenin kaatopaikkakaasun energiantuotantolaitoksen hyödyt kaupungille.

"Kun tämän laitoksen kapasiteetti on 90 megawattia, se on maailman suurin laitos, joka tuottaa sähköä kaatopaikkakaasusta yhdessä paikassa. Laitoksen suurin tarkoitus on tyydyttää kaupungin sähköntarpeet tuottamalla sähköä Istanbulissa kerättyyn jätteeseen kertyneestä kaatopaikkakaasusta ja tarjota se vaihtoehtoisten energialähteiden, nimittäin uusiutuvien energialähteiden, kautta. Kaikki Istanbulin Euroopan puolen roskat tulevat nyt tänne. Tällä alueella kerätään noin 11-12 tonnia jätettä päivässä. Otamme tässä jätteessä olevan kaasun päälinjan läpi, siirrämme sen tiettyjen prosessien läpi ja erottelemme siinä olevat haitalliset hiukkaset ja siirrämme sen päätuotantorakennukseemme. Kun saavutamme 90 megawattia, on laitos, joka vastaa noin 500 tuhannen kotitalouden sähköntarpeita Silivrin, Beylikdüzü, Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt ja Çatalca alueilla. Se tarkoittaa, että; Maana, joka on energiasta riippuvainen ulkomailta, tyydytämme 500 XNUMX tämän laitoksen vuotuisen energiantarpeen.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar