Uusi skandaali TCDD: ltä! Kiintiörajoitus vammaisille, jotka käyttävät maksutta YHT-linjoja

Kiintiön rajoitus TCDD: llä vammaisille, jotka käyttävät maksuttomia YHT-linjoja
Kiintiön rajoitus TCDD: llä vammaisille, jotka käyttävät maksuttomia YHT-linjoja

Pandemiakauden aikana TCDD, joka otti askeleen ottaakseen pois vammaisten ilmaiset kuljetusoikeudet suurnopeusjunalla (YHT) ja päälinjajunaliikenteellä, toteutti tällä välin skandaalisen käytännön. Paljasti, että TCDD asetti 14 prosentin kiintiörajan vammaisille, jotka käyttävät suurnopeusjunayhteyksiä ilmaiseksi.


Saimme tietää, että TCDD: n pääosasto, joka otti pois lain mukaan vammaisille henkilöille annetut ilmaiset kuljetusoikeudet suurnopeusjunissa ja muissa linjaliikenteen junissa, mutta otti askelen taaksepäin reaktioiden takia, aloitti "salaisen kiintiön" hakemuksen vammaisten vapaan matkustamisen rajoittamiseksi. TCDD: n toteuttaman kiintiökäytännön mukaan paljastamatta sitä yleisölle vain kahdeksalle vammaiselle henkilölle myönnettiin ilmaiset matkustusoikeudet 400 hengen junissa ja vain 8 vammaiselle henkilölle 600 hengen junissa. TCDD 10 -kiintiön läsnä ollessa vältetään vammaisten oikeuksien paljastamista Turkissa, joka koostuu vammaisten henkilöiden järjestöistä. Liikenne on ilmoittanut oikeuksien foorumista.

CHP Eskişehirin varapuheenjohtaja Utku Çakırözer toi "salaisen kiintiön" edustajakokouksen esityslistalle messuille Karaismailoğlu ja perhe-, työ- ja sosiaaliministeri Zehra Zümrüt Selçuk: "Oletko tietoinen tästä laittomasta kiintiökäytännöstä? Aiotko aloittaa tutkinnan niitä vastaan, jotka tekivät tämän laittoman käytännön? " hän kysyi.

Skandaalisovellus: Vammaisen henkilön salainen kielto

Pandemiakauden aikana TCDD otti pois vammaisten ilmaiset kuljetusoikeudet suurnopeusjuna- ja pääjunaliikenteessä ja luopui tästä käytännöstä kansalaisjärjestöjen ja poliittisten puolueiden reaktioiden jälkeen. Viimeisen kuukauden aikana TCDD: n pääosasto on pannut täytäntöön uuden skandaalin. Paljastettiin, että TCDD asetti kiintiörajoituksen vammaisille, jotka voivat käyttää suurnopeusjunalinjoja ilmaiseksi. TCDD: n pääosasto toi kiintiön, joka vaihteli 400–600 liikuntarajoitteiselle henkilölle 8–10 hengen junajoukoille. TCDD: n hallinto halusi vammaisten rajoitusten pysyvän salaisina. Keskellä, maakunnissa, annettiin käsky olla antamatta lausuntoa tästä asiasta.

Yhdistykset paljastivat salaisen kiintiön

Todettiin, että TCDD halusi, että kiintiökäytäntö, joka aloitettiin lain numeroilla 4736, joka säätelee vammaisten vapaata matkustamisoikeutta junissa, pidetään salassa. Salaisen kiintiön olemassaolo paljastui kuitenkin vammaisten oikeuksien puolesta taistelevissa kansalaisjärjestöissä. TCDD: n virkamiesten, jotka vastasivat alun perin 226 yhdistyksestä koostuvan vammaisten henkilöiden oikeuksia käsittelevän foorumin hakemuksiin: "Tällaista kiintiötä ei ole", oli todistettava kiintiön olemassaolo sen jälkeen, kun yhdistykset olivat osoittaneet hallussaan olevat asiakirjat. Alustan puolesta tehdyssä lehdistötiedotteessa he sanoivat: "TCDD: tä ei ollut ensin, kun näytimme todisteitamme, he sanoivat, että" asetimme 14 prosentin kiintiön ". Päätöksemme mukaan 4 prosenttia junaa kohden. He asettavat kiintiöksi 8-10 paikkaa jokaiselle junalle, vaikka se olisi 4 prosenttia tai 14, se on selvästi vammaisten vapaata matkustamista sääntelevän lain vastainen. Ylimääräisiä toimenpiteitä voidaan toteuttaa poikkeuksellisissa olosuhteissa, mutta tämä on tehtävä puhumalla meille, jotka hyötyvät näistä oikeuksista. TCDD ei tavannut meitä eikä ilmoittanut päätöksistään yleisölle. "Tämä on ensin tasa-arvon periaatteen vastainen ja rikkoo syrjinnän kieltoa."

Çakırözer: TCDD tekee julkisesti rikoksen

Çakırözer reagoi TCDD: n pääosaston asettamaan uuteen rajoitukseen vammaisten kansalaisten oikeuksille ilmaiseen kuljetukseen. Çakırözer sanoi: "Tämä on perustuslain takaaman matkavapauden rajoitus. Se on lain vastainen numero 4736, joka säätelee vammaisten ilmaista kuljetusoikeutta. TCK: n 122 §: n mukaan se on rikos, koska se estää henkilöä käyttämästä tiettyä yleisölle vammaisuuden vuoksi tarjottua palvelua. Tietenkin se rikkoo vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevaa kansainvälistä yleissopimusta. "Tämä laiton ja rikollinen rajoitus on lopetettava välittömästi."

Çakırözer huomautti, että merkittävä osa vammaisista kansalaisista käyttää YHT: tä ja muita kaukoliikennepalveluja terveydellisistä syistä, ja kiinnitti huomiota siihen, että rajoitus estää pääsyn terveyspalveluihin. Çakırözer sanoi: "Vammaiset kansalaisemme matkustavat Eskişehiristä Konyaan ja Ankarasta Istanbuliin saadakseen terveydenhoitopalveluja tai suorittamaan koulutuksensa. Nyt tämä TCDD: n skandaalinen kiintiösovellus estää miljoonia vammaisia ​​ihmisiä matkustamasta ilmaiseksi. Se myös estää vammaisia ​​saamasta hoitoa ja koulutusta ”, hän sanoi.

Siirtyi parlamenttiin ja pyysi kahta ministeriä

Çakırözer, joka toi TCDD: n asetuksen, jolla poistetaan vammaisten henkilöiden vapaa matkustamisoikeus, Turkin suuren kansalliskokouksen esityslistalle, esitti parlamentaariset kysymykset liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlun sekä perheen työ- ja sosiaaliministeri Zehra Zümrüt Selçukin pyynnöstä. Çakırözer pyysi ministereiltä vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • "Oletko tietoinen käytännöstä asettaa kiintiörajoituksia vammaisille kansalaisillemme, joilla on oikeus ilmaiseen matkustamiseen suurnopeusjunalla ja muilla kaukoliikenteen henkilöjunapalveluilla?
  • Onko tämä päätös tehty liikenne- ja infrastruktuuriministeriön johdolla?
  • Onko vammaisten oikeuksista vastaava perhe-, työ- ja sosiaaliministeriö hyväksynyt tämän päätöksen?
  • Mikä on oikeusperusta, jos päätös kiintiöiden asettamisesta vammaisille on oikea? Eikö tämän rajoituksen käyttöönotto muuttamatta lakia nro 4736, joka antaa vammaisille oikeuden ilmaiseen kuljetukseen kaupunki- ja kaupunkijunissa, ei ole selkeä lain rikkomus?
  • Eikö sama rajoitus ole vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen vastainen?
  • Miksi päätöstä ei julkistettu? Miksi matkustajille ei ilmoiteta TCDD-kopeista ja verkkomyynnistä?
  • Onko totta, että "tämä hakemus olisi pidettävä luottamuksellisena", ohjeet lähetettiin taksimaksuille ja maakuntien matkustajapalvelujen osastoille, ja henkilökuntaa kehotettiin olemaan ilmoittamatta vammaisille matkustajille?
  • Ovatko totta väitteet siitä, että TCDD: n pääosasto aloitti tämän laittoman käytännön tekosyynä: "Emme voi ansaita tarpeeksi rahaa vammaisten takia, vaikka menemme kohti tappiota"?
  • Aikooko perhe-, työ- ja sosiaaliministeriö ryhtyä toimiin tämän laittoman käytännön poistamiseksi?
  • Aiotteko aloittaa tutkinnan niitä vastaan, jotka tekivät tämän laittoman käytännön? "


jutella


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar