Izmir ajaa polkupyörällä, juokse, käyttää julkista liikennettä

Izmir ajaa polkupyörällä, juokse, käyttää julkista liikennettä
Izmir ajaa polkupyörällä, juokse, käyttää julkista liikennettä

Izmirin pääkaupunkikunta juhlii eurooppalaista liikkuvuusviikkoa samanaikaisesti useiden kaupunkien kanssa 16. – 22. Syyskuuta. Viikon aikana, jonka teema on "Nollapäästöliikkuvuus kaikille", järjestetään aktiviteetteja, joilla kannustetaan kävelyä, pyöräilyä, juoksemista ja julkisen liikenteen käyttöä moottoriajoneuvojen sijaan. "Zero Carbon Emission Let Izmir Take A Deep Breath" -lauseella luodun ohjelman puitteissa Izmirin jaettu polkupyöräjärjestelmä BISIM on ilmainen kahden päivän ajan.


Izmirin pääkaupunkiseudun kunta suunnitteli useita toimintoja 16. – 22. Syyskuuta vietetyn Euroopan liikkuvuusviikon puitteissa. Viikon aikana, jonka teemana oli "Zero Emission Mobility for Everyone" tänä vuonna, luotiin ohjelma, jolla kannustetaan vähentämään hiilidioksidipäästöjä İzmirissä. Tässä yhteydessä 18.-20. Syyskuuta välisenä aikana Dr. Ilman pilaantumista mitataan kolmen päivän ajan Mustafa Enver Bey -kadulla, jotta hiilidioksidipäästöjen määrä mitataan viikonloppuisin jalankulkijoille. Vuonna 2019 UKOME-päätöksellä Dr. Mustafa Enver Bey -katu oli suljettu liikenteeltä viikonloppuisin. Jalankulkijoiden suunnittelu jatkuu Bornova-kadulla, joka suljettiin liikenteelle Euroopan liikkuvuusviikon puitteissa vuonna 2019.

Kaupunki ilman autoja

22. syyskuuta, autoton kaupunkipäivä, Kordon on suljettu liikenteeltä Alsancakin sataman tullialueelta Cumhuriyet-aukiolle ja jätetty jalankulkijoille. Kaupunki ilman autoja -päivänä pyritään saavuttamaan hyötyjä, kuten muistuttaminen katujen käytöstä ilman moottoriajoneuvoja, julkisen liikenteen, jalankulkuliikenteen ja polkupyörän käytön kannustaminen, katujen omaksuminen, ilmansaasteiden ja melupäästöjen hallinta ja mittaaminen sekä mittausten vertailu.

Izmirialaiset polkevat töihin

Euroopan liikkuvuusviikon puitteissa İzmirin jaettu polkupyöräjärjestelmä BİSİM tarjoaa ilmaista palvelua kahden päivän ajan 21. ja 22. syyskuuta. Lisäksi maanantaina 21. syyskuuta järjestetään "Pyöräily työpäivään". Kaikki Izmirin asukkaat kutsutaan sinä päivänä töihin polkupyörällä.

Izmirillä on hiilijalanjälki

"Hiilijalanjälki" -asennuksen avaaminen pidetään 22. syyskuuta Kordonin vanhassa phaeton-alueella. "Jätetään vihreät jäljet, ei mustat yhdessä!" Iskulauseen sisältävä asennustyö peitetään kasveilla ja vihertetään, ja se esitetään Izmirille kaupunkikalusteina. Tästä tulee İzmirin hiilijalanjälki. Asennustöillä pyritään lisäämään ympäristötietoisuutta kaupungissa ja jättämään vihreä merkki.

Se ilmoitetaan maailmalle

19. syyskuuta ilmoitetaan maailmalle İzmirin liittymisestä Euroopan polkupyöräreittiverkostoon (EuroVelo). EuroVelo Izmirin eteläistä reittiä edistetään rajoitetulla määrällä osallistujia 19. syyskuuta tapahtuneen pandemian vuoksi. Izmirin pääkaupunkiseudun liikenneministeriön, polkupyörän, jalankulkijoiden pääsyn ja suunnittelun osaston tiimit ja pyöräilyryhmät polkevat noin 20 km Seferihisar Teosin muinaisesta kaupungista Azmakiin. Izmirin pääkaupungin pormestari Tunç Soyer ja Euroopan pyöräilijöiden liiton presidentti Christophe Najdovski lähettävät keskinäisen viestinsä Izmirin osallistumisesta EuroVeloon sinä päivänä. 20. syyskuuta on käynnistyskierros pohjoisreitillä EuroVelo. Pyöräilyryhmien kanssa siirrymme tällä kertaa Konakista Foçaan aluksella İZDENİZ, ja Foçasta ajetaan 60 km polkupyörää İzmiriin.

İzmir EuroVelossa

Euroopan pyöräilijöiden federaatio hyväksyi Izmirin pyynnön liittymisestä Euroopan polkupyöräverkkoon (EuroVelo) vuonna 2019. Näin Izmir Turkista tuli ensimmäinen kaupunki, joka liittyi verkostoon. Sen tavoitteena on kehittää kestävää matkailua, liikennettä ja taloutta İzmirissä liittymällä 500 kilometrin polkupyörätie, joka yhdistää Bergaman ja Ephesuksen muinaiset kaupungit verkostoon jatkoa EuroVelo 8-Välimeri-reitille.

EuroVelo sisältää 70 pitkän matkan pyöräilyreittiä, jotka on suunniteltu yli 45 tuhatta kilometriä Eurooppaan ja joista 16 tuhatta kilometriä on tehty. EuroVelo-polkupyöränreitit auttavat kulkemiensa maiden kaupunkeja saamaan arvostusta ja tukemaan sosioekonomisen rakenteen kehitystä.

”EuroVelo 16-Mediterranean Route”, joka on yksi EuroVelon 8 pitkästä maantiepyöräreitistä ja johon kuuluu Izmir, alkaa Espanjasta. Se jatkuu Ranskan, Monacon, Italian, Slovenian, Kroatian, Bosnia-Hertsegovinan, Montenegron, Albanian kautta ja kulkee 12 maan läpi, mukaan lukien Kreikka ja Etelä-Kypros. Reitillä on 23 maailmanperintökohde ja 712 Egeanmeren alueelle ominaista kalalajia. Kun İzmir lisätään tähän verkostoon, luettelon odotetaan rikastuvan entisestään.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar