Istanbulin ilmavoimien museo

Istanbulin ilmavoimien museo
Istanbulin ilmavoimien museo

Istanbulin ilmavoimien museo sijaitsee Yesilkoyn armeijan lentokentän vieressä ja esittelee turkkilaisia ​​ilmavoimien koneita.


Ensimmäisen maailmansodan lopussa se tosiasia, että eri kansakunnille kuuluvat lentokoneet, joista vanhimmat kuuluivat vuodelle 1912, ja saksalaisten ensimmäisen maailmansodan aikana tekemien lentokoneiden yksi, kaksi ja kolme läsnäolo hallissa johti ilmavoimien tarkastuksen päätökseen perustaa ilmamuseo. . Myös viholliselta kaapattujen ryöstökoneiden takavarikointi on alkanut takavarikoida samaan tarkoitukseen. Nämä museolle kerätyt koneet oli kuitenkin tarkoitus viedä Kartal Maltepeen, jotta ne eivät vaurioidu itsenäisyyden sodan aikana, mutta jotkut koneista vahingoittuivat pahasti kuljetuksen aikana. Nämä vahingot ja lentokoneen onnettomuudet itsenäisyyden sodan aikana viivästyttivät ajatusta ilmamuseon perustamisesta.

Vuonna 1960 silloinen ilmavoimien komentaja Hv.Org. Irfan Tansel Turkissa direktiivin myötä tuli ajatus ilmamuseon perustamisesta vuonna 1963 julkaistulle asialistalle, ja tätä tarkoitusta varten on pyydetty suojelujärjestystä ja yksi kukin muissa liitoissa käytetyistä ilmavoimien lentokoneista. Ilmamuseo-organisaatio perustettiin vuonna 1966, ja se perustettiin ja 15. toukokuuta 1971 Izmir Cumaovası avasi Turkin ensimmäisen ilmamuseon siviililentokentällä.

Izmir Cumaovası vuosina 1971-1978, Turkin ensimmäinen siviililentokentällä toimiva ilmamuseo, on perustettu tarkoituksenmukaisuuden sijaintiin, koska kävijät kieltäytyivät peruuttamasta esteettömyyttä ja joiden ensimmäisten lentoyksiköiden todetaan olevan sopivampi paikka museolle perustamispaikansa vuoksi Yesilköyn liikennemuseo. Museorakennuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1977, ja se avattiin vierailijoille 16. lokakuuta 1985.

Edellä selitetyistä syistä uuden ilmamuseorakennuksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1977 ja valmistui vuonna 1983. Museon sisustusarkkitehtuurin ja sisustuksen, joka on rakennettu 2.365 12.000 m²: n kokonaispinta-alalle, mukaan lukien 65.000 m² sisätiloja ja 16 1985 m² ulkonäyttelyalueita, nykyaikaisten museoiden ymmärtämisen mukaisesti, toteutti Istanbulin provinssin kulttuuri-, tutkimus- ja muistoministeriö sekä tekninen henkilökunta ja asiantuntijat Mimar Sinanin yliopistosta. ja XNUMX. lokakuuta XNUMX ilmavoimien komentaja kenraali Halil SÖZER.

Erilaiset lentokoneet ja helikopterit, joita Turkin ilmavoimat käyttävät lentokonehallissa ja avoimella alueella; Muistohallissa ilmailuhistoriaan identifioitujen ihmisten matkamuistoja; Erilaiset potkurin ja suihkukoneiden moottorit moottoriosassa; Aseet, joita käytetään ilmailuhistoriaan salissa, ja tänään tietoa eri aseiden kehityksestä ja käytin akroterionini Turkki, Ottomaanien lentäjä-asun salin vaatteiden jäljitelmä tähän päivään asti, käytön lentäjiä tarjotaan vierailijoille.

Museossa on kirjasto (lomalla oleville tutkijoille), konferenssi (elokuva) sali, kahvila ja lahjatavarakauppa.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar