Ensimmäiset naispuoliset merimiehet 169-vuotiailla Istanbulin kaupunkilinjoilla

Ensimmäiset naispuoliset merimiehet 169-vuotiailla Istanbulin kaupunkilinjoilla
Ensimmäiset naispuoliset merimiehet 169-vuotiailla Istanbulin kaupunkilinjoilla

Ensimmäistä kertaa naispuoliset merenkulkijat alkoivat työskennellä 169-vuotiailla IMM City Lines -linjoilla. Viiden 19-23-vuotiaan nuoren naispuolisen merimiehen, joilla on lukion ja yliopiston merenkulkualan koulutus, tavoitteena on olla alusten kapteeni.


Toinen tapahtui ensimmäisen kerran Istanbulin pääkaupunkiseudulla, joka työllistää päivittäin enemmän naisia. IMM: n kaupunkilinjojen pääosasto otti palvelukseen viisi naispuolista merenkulkijaa.

SITOUMUSPERUSTAINEN REKRYTOINTI on tehty

Vaikka naispuolisia merenkulkijoita rekrytoitiin, heille haettiin edellytyksiä valmistua merenkulkualan lukiosta, he ovat suorittaneet harjoittelujakson ja heillä on kokemusta merestä. Lisäksi tekijät, kuten henkilökohtainen urasuunnittelu, innostus merenkulkuun ja yrityskulttuurin noudattaminen, olivat myös tekijöitä. Tällä hetkellä naiset merenkulkijat palvelevat laivoilla klo 08.00-17.00. Kun lauttojen asuintilat on järjestetty, he voivat työskennellä aluksilla 24 tuntia vuorokaudessa kuten muutkin merimiehet.

SUKUPUOLITEKIJÄÄ EI MÄÄRITÄ rekrytoinnissa

City Linesin pääjohtaja Sinem Dedetaş totesi poistaneensa sukupuolitekijän rekrytointikriteereistä: "Yksikään naispuolinen merenkulkija ei ole koskaan työskennellyt laitoksessamme. Uudet ystävämme olivat innokkaita. He päättivät työskennellä aluksella itse. He kokivat samat menettelyt kuin muut merenkulkijamme. Näimme, että heillä oli kunnianhimoa ja ansioita, ja rekrytoimme heidät mielellämme joukkueihimme. Jos työtä tehdään mielellään ja mielelläni, mielestäni miesten ja naisten ei pitäisi tehdä eroa. "Sillä on eroa menestyksessä ja työn laadussa, työn tekeminen rakkaudella ja halulla."

Dedetaş, yrityksen ensimmäinen naisjohtaja, sanoi: "Parasta oli, että hajoitimme käsityksen, että" nainen ei ole merimies ". Luulen, että poistamme seksistisen lähestymistavan naispuolisten merenkulkijoiden alkaessa. Annan hyvän uutisen siitä, että naisellisuus ei ole este työnhakuun riittävän osaamisen ja ansioiden tapauksessa. Naiset voivat hakea mielenrauhalla. "

He eivät anna periksi unelmistaan

Yksi merimiehistä Özge Alp on 23-vuotias. Työskenneltyään jonkin aikaa huvialalla, hän haki Kariyer.ibb-sivustoa. Alp sanoi: "Minut kutsuttiin haastatteluun kaksi viikkoa hakemukseni jälkeen ja lopulta minut palkattiin. Deniz on intohimo minulle lapsuudestani lähtien. Surffaan myös, sukeltajani. Koko koulutukseni ajan minulle kerrottiin: "Nainen ei voi olla merimies, hän ei voi mennä pitkälle", ja minun odotettiin luopuvan. Seurasin unelmani ja olen nyt ylpeä työskennellessäni City Linesin aluksilla. Opiskelin etäisyyden ja suljettujen teiden kapteenina yliopistossa. "Tavoitteenani on olla kapteeni tulevaisuudessa", hän sanoi.

Beyza Adıgüzel on 20-vuotias. Kun hän oli vielä lukiossa, hän harjoitteli City Lines -lautoja. Adıgüzel sanoi: ”Harjoittelu oli minulle suuri etu ja kokemus. Halusin aina nähdä itseni täällä. City Lines avasi tietä meille. Nyt olen erittäin onnellinen ja ylpeä. Työskentelemme kaikki aluksella samoissa olosuhteissa ja samojen tehtävien parissa. Emme vain heitä köyttä ja ota se. Tarpeiden mukaan osallistumme aluksen huoltoon ja asenteeseen sillassa ”, hän sanoi.

Aynur Avcı on 21-vuotias. Avcı otti myös ensimmäiset askeleet merenkulussa suorittamalla lukiokoulutuksensa City Lines -lautoilla. Avcı selitti, että hän on ollut meren rakastaja lapsuudesta lähtien, ja sanoi: "Kun olin merenkulun opiskelija, minulle kerrottiin:" Älä ole merimies, ole sairaanhoitaja, opettaja, lääkäri ". Valmistuttuani hain työpaikkaa joihinkin paikkoihin. Koska olin nainen, he eivät edes katsoneet ansioluetteloni. Sanottiin: 'Mitä nainen tekee aluksella? Hakemalla Kariyer.ibb -sivustolle ajattelin päästäkseni yhden askeleen lähemmäksi unelmaani. Joten se tapahtui. Saan matkustajilta erittäin hyviä vastauksia päivystettäessä. On jopa niitä, jotka rukoilevat, sanovat "Masallah" ja taputtavat ", hän sanoi.

NUORIN ON 19 VUOTTA

İmran Bayar on 21-vuotias. Bayar totesi, ettei hän ole toistaiseksi kohdannut lainkaan seksististä käyttäytymistä aluksella, Bayar sanoi: "Ensimmäinen reaktio matkustajista, jotka näkevät meidät, on hyvin kaunis, näen heidän yllätyksensä ulkonäöltään. Silmät meihin kaikkiin. "Pystyvätkö he tekemään sen?" On myös niitä, jotka katsovat sitä. Mutta me teemme ja olemme ylpeitä ”, hän sanoi.

Dilara Çapa on puolestaan ​​nuorin merenkulkuneuvosta, silti 19-vuotias. Todettuaan, että City Lines haki työtä tietämättä, että se palkkaisi merimiehiä, Çapa sanoi: "Laivaympäristössä ei ole sukupuoleen perustuvaa syrjintää. Teemme kaikki samoja töitä. Huomaan, että matkustajamme nauttivat aluksella olemisesta. Kuka tietää, ehkä meistä tulee ensimmäiset kaupunginlinjojen kapteenit ”, hän sanoi.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar