TCDD Kypärä eikä työturvallisuuskoulutus kuolleelle työntekijälle

TCDD Kypärä eikä työturvallisuuskoulutus kuolleelle työntekijälle
TCDD Kypärä eikä työturvallisuuskoulutus kuolleelle työntekijälle

Turkin tasavallan valtion rautateiden (TCDD) Israfilin työntekijät Ozhan keräsivät vanhoja kiskoja, joiden arvo oli tulos katkaistua köyttä kohti. Kävi ilmi, että Özhanille ei annettu kypärää ja että kuollut työntekijä työskenteli ilman työturvallisuuskoulutusta. Tämän skandaalin seurauksena kuusi esimiestä ja upseeria haastettiin.


SÖZCÜ: n İsmail Saymazin uutisten mukaan; "TCDD: n tienkorjausryhmä alkoi kerätä vanhoja kiskoja rautatien sivulle tunnelin 2 sisäänkäynnin kohdalla Kemahin alueella Erzincanissa 2018. marraskuuta 108. Yhdistäessä kiskot ajoneuvoon vetämistä varten ruuvi tuli paikalleen. Löysä köysi kosketti İsrafil Özhanin päätä, joka seisoi ajoneuvossa. Özhan, 28, kuoli kaksi päivää myöhemmin.

Tien kunnossapitopäällikkö Serhat Sağırlı totesi lausunnossaan, että Özhan toimitti esimiestensä raportin saadakseen työterveys- ja työturvallisuuskoulutusta. Sağırlı ilmoitti, että TCDD antoi suojavaatteet ja kengät työntekijöille, mutta laitos ei lähettänyt kypärää. Tehdyssä tutkimuksessa ymmärrettiin, että Sağırlın 1. maaliskuuta 2017 työturvallisuuskoulutukseen lähettämään kirjeeseen ei vastattu 43. kunnossapitovirastosta, jossa sanottiin, että "tällaista koulutusta ei ollut suunniteltu".

TCDD: n toisen alueellisen osaston henkilöstöpäällikkö Ahmet Ateş sanoi, että vaikka huoltoosastolle kirjoitettiin useita kirjeitä työterveys- ja työturvallisuuskoulutusta varten, niihin vastattiin sanomalla: "Henkilökuntaa ei anneta työmäärän vuoksi. Ateş totesi, että kuollut Özhan oli myös koulutettavien työntekijöiden joukossa.

Kemahin ensimmäisen oikeusasteen tuomioistuimessa nostettiin oikeusjuttu kuutta esimiehelle ja virkamiehelle "kuoleman aiheuttamisesta huolimattomuudesta".jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar