Atatürkin kartano, jota et koskaan tiennyt: Missä on kävelykartano, miten mennä

Atatürkin kartano, josta et tiennyt: Kävelykartano
Atatürkin kartano, josta et tiennyt: Kävelykartano

Walking Mansion on suorakaiteen muotoinen kaksikerroksinen puolimuurattu kartano, joka rakennettiin Yalova Millet Farmille vuonna 1929.

historiallinen


Gazi Mustafa Kemal asui Baltacı-maatilan teltassa, jonka hän oli ostanut ensimmäisen kerran Yalovasta vuonna 1927. Kaupunkia hyvin rakastava Mustafa Kemal kulki 21. elokuuta 1929 vierailulle Bursaan kaupungista, jossa hän vieraili monta kertaa. Saapuessaan kaupunkiin Ertuğrul-jahdillaan Mustafa Kemal herätti suuren platinan huomion Millet-maatilalla lähellä Yalovan laituria.

Jahti pysäytettiin Atatürkin pyynnöstä, joka oli vaikuttunut platinan ulkonäöstä. Menimme maihin purjeveneellä. Levännyt jonkin aikaa platinan varjossa, Atatürk käski rakentaa kartanon suuren platinan ympärille.

Paviljonki, jonka rakentaminen aloitettiin 21. elokuuta 1929, valmistui 22 päivää myöhemmin 12. syyskuuta.

Paviljongin siirtäminen

Kun Atatürk meni kartanoon eräänä päivänä kesällä 1930, siellä olevat työntekijät pyysivät lupaa leikata platinan oksa sanoen, että sen vieressä olevan platinan oksa osui kartanon kattoon ja vahingoitti kattoa ja seinää. Atatürk puolestaan ​​halusi rakennuksen siirtyvän raitiovaunun kiskoilla eteenpäin platinan oksan leikkaamisen sijaan.

Tämä tehtävä annettiin tiedejohtajalle Yusuf Ziya Erdemille Istanbulin kunnasta, johon Yalova kuuluu. Erdem tuli Yalovaan pääinsinöörin Ali Galip Alnarin ja teknisen henkilöstön kanssa ja aloitti työn. Tiimi, joka aloitti työt kaivamalla perustuksen, laski perustasolle ja Istanbulista tuodut raitiovaunukiskot sijoitettiin rakennuksen perustukseen. Pitkien ponnistelujen jälkeen rakennus istui perustuksen alle asetetuille kiskoille.

8. elokuuta 1930 iltapäivällä johto alkoi. Tätä tutkimusta seurasivat Mustafa Kemal, Makbule Atadan, varakuvernööri Muhittin Üstündağ, luottotieteen johtaja Yusuf Ziya Erdem, insinöörit ja toimittajat Istanbulista.

Kartanon toteutus tehtiin kahdessa vaiheessa. 8. elokuuta ensinnäkin rakennuksen terassiosa ja kahden muun päivän aikana päärakennuksen toiminta kiskoilla saatiin päätökseen ja rakennusta siirrettiin noin 5 metriä itään. Siten kartano pelastettiin sortumiselta ja platinan leikkaamiselta. Lisäksi kartano alkoi tunnistaa kävelymansioni tuon päivän jälkeen.

Kartanon siirtäminen on tärkeä tapahtuma sen osoittamiseksi, kuinka tärkeää Mustafa Kemal pitää ympäristötietoisuutta. Tämä tapahtuma lisäsi sekä kartanon että Yalovan tietoisuutta.

Mustafa Kemal Atatürk lepäsi tässä kartanossa ja Yalovan platinan alla, jossa hän vieraili monta kertaa tämän tapahtuman jälkeen. Kuten kaikki kuolemansa jälkeen omistamansa kiinteistöt, hän lahjoitti kartanon turkkilaiselle kansakunnalle.

Kartanon maine laski Atatürkin kuoleman jälkeen. Yalovan kunta otti vuonna 2006 kunnossapitoon kartanon, joka jäi pitkään vartioimatta, ja se avattiin museona. Walking Mansion palautti entisen maineensa tapahtuman jälkeen.

Rakenteen ominaisuudet

Yalovan rannikolla nykyään Atatürkin puutarhatalouden keskitutkimuslaitoksessa sijaitseva rakennus on suorakulmainen, kaksikerroksinen puurakennus.

Rakennuksen yläosa on peitetty Marseillen laatoilla ja siinä on istumakatto. Julkisivut on päällystetty puulla ja lattian välissä on profiloidut listat ja erilaisilla koristeilla varustettu puu. Ikkunat ja ikkunaluukut ovat tavanomaisesti rakennettu taitto-ovia. Lattiapäällysteen sisäänkäynti on mustaa mosaiikkia ja marmoria. Yläkerrassa on normaalit puulattiat. Seinät on rapattu sementtilaastilla Baghdadin päälle ja maalattu kipsin päälle.

Rakennukseen pääsee länsioven kautta. Sisäänkäynnin vasemmalla puolella on pieni osa. Tätä paikkaa käytettiin teen ja kahvilana, kun Atatürk asui kartanossa, ja nykyään se on vaatehuone. Sisäänkäynnin vieressä on pieni wc. Aivan wc: n vieressä on pieni huone.

Kokoushuone kiinnittää huomiota meren suuntaan. Atatürkin rakastama gramofoni on myös täällä. Tämän salin kaikki kolme sivua merelle päin on peitetty kristallilasilla.

Voit mennä yläkertaan puuportaiden läpi sisäänkäynnin oven oikealle puolelle. Portaiden alla on puolikellarin vesilämmityskeskus, johon pääsee ulkopuolelta. Termostaatilla valurautaisessa kattilassa lämmitetty vesi menee ylempään kerrokseen putkien kautta.

Uloskäynnillä on pieni wc ja kylpyhuone aivan vastapäätä. Näissä pohjakerroksen ja yläkerran wc: ssä ja kylpyhuoneissa on ovet, jotka avautuvat Atatürkin makuuhuoneeseen yläkertaan ja alakerran olohuoneeseen. Atatürkin vasemmalla oleva lepohuone avautuu myös terassille.

Tätä huonetta vastapäätä on pieni L-muotoinen makuuhuone. Erilaisia ​​kuvia tilasta on ripustettu huoneen seinille. Portaiden vasemmalla puolella on kaappi, ja siinä on 32 hengen belgialainen posliinisetti, 32 hengen ruokailuvälineet ja lusikat, 2 kristallikannua, Atatürkin peitto, tyynyt, lakanat ja pöytäliinat.

Täältä toiselle alueelle pääsee 8-portaista portaikkoa pitkin. Sieltä voit mennä puulaiturille. Laituri on noin 30 metriä pitkä ja 2 metriä leveä. Vanha plataani, joka sai kartanon liikkumaan, on juuri kartanon länsipuolella.

Noin 50 metriä Yuruyen Koskista länteen generaattorihuone rakennettiin samana päivänä kuin paviljonki. Paviljonki valaistiin täällä sijaitsevalla 110 voltin Siemens-sähkömoottorilla.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar