7 ruokavaliovinkkiä sydämen terveyden suojelemiseksi

7 ruokavaliovinkkiä sydämen terveyden suojelemiseksi
7 ruokavaliovinkkiä sydämen terveyden suojelemiseksi

Alitajuisesti sovelletut hyvin vähäkaloriset sokeriruokavaliot voivat johtaa vakaviin sairauksiin ja seurauksiin, jotka voivat johtaa hengen menetykseen.


Laihtuminen pitkäaikaisella nälällä, epäsäännöllinen painonnousu ja menetys, ruokavaliosuunnitelmat, jotka perustuvat yhteen ravintoaineeseen tai lääkeaineeseen, vaarantavat sydän- ja verisuoniterveyden. Asiantuntija Antalyan sairaalan kardiologian osastolta. DR. Nuri Cömert antoi tietoa väärän ruokavalion ohjelmien kielteisistä vaikutuksista ”29. syyskuuta, maailman sydänpäivänä”, ja teki tärkeitä ehdotuksia sydämen terveydelle.

Äkillisen sydänkohtauksen riski voi olla sokeriruokavalion jälkeen

Ajoittaiset sokeriruokavaliot; Se voi johtaa sydämen rytmihäiriöihin aiheuttamalla kehon natrium- ja kaliumtasapainon heikkenemisen. Rytmihäiriöistä kärsivillä ihmisillä voi esiintyä valituksia, kuten sydämentykytys, huono olo, huimaus ja pimennys. Pitkät nälänjaksot häiritsevät aineenvaihduntatasapainoa, aiheuttavat verenpaineen vaihteluja ja verensokerin epäsäännöllisyyksiä. Tämä voi johtaa äkillisiin sydänkohtauksiin.

Epäsäännöllinen laihtuminen voi aiheuttaa diabetesta pitkällä aikavälillä

Epäsäännöllisestä painonnoususta ja menetyksestä johtuva pysyvä ylipaino voi lisätä diabeteksen riskiä aiheuttamalla insuliiniresistenssiä. Diabetes on yksi tärkeimmistä sydän- ja verisuonitauteja aiheuttavista riskitekijöistä. Proteiinia sisältävissä ruokavalioissa kehon rasvatasapaino on häiriintynyt ja korkean kolesterolin ja sydän- ja verisuonitautien riski esiintyy. Ainoastaan ​​juomaveden juominen voi johtaa tajuttomuuteen, jota kutsutaan vesimyrkytykseksi.

Oikea D-vitamiinilisä voi pidentää elämää

Joillakin painonpudotuksessa käytetyillä tukilääkkeillä on laukaiseva vaikutus sydämen rytmihäiriöihin. Siksi niitä tulisi käyttää asiantuntijan valvonnassa. Kun yritetään laihtua diureettilääkkeillä, kehon elektrolyyttitasapaino eli natrium-kaliumtasapaino heikkenee ja rytmihäiriöitä saattaa esiintyä. On monia tutkimuksia, jotka osoittavat, että alhainen D-vitamiinipitoisuus elimistössä liittyy lyhentämään elinikää. Lisäravinteet, jotka on otettava oppimalla D-vitamiinitaso, voivat lisätä immuniteettia ja edistää elinikää.

Kohtuullinen painonpudotus tulisi kohdistaa

Kaikkien näiden kielteisten vaikutusten välttämiseksi kohtuullinen laihtuminen tulisi kohdistaa pitkällä aikavälillä ja hallitusti sokeriruokavalioiden sijaan. Ruokavalio-ohjelma tulisi järjestää ravitsemus- ja ruokavalioasiantuntijan kanssa; Pysyvä laihtuminen tulisi varmistaa asianmukaisen liikuntaohjelman tuella. Erityisesti Välimeren ruokavalio kohdistuu sydänystävälliseen ravitsemusohjelmaan. Välimeren ruokavalion käyttö perustana vähentää merkittävästi sydänsairauksien kehittymisen mahdollisuutta.

Kiinnitä huomiota näihin suojellaksesi sydämen terveyttä

  1. Yritä syödä enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Tavoitteena on syödä vähintään 5 annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä. Valitse täysjyvätuotteet.
  2. Käytä terveellisiä öljyjä ja älä keitä palavien rasvojen kanssa.
  3. Yritä kuluttaa enemmän mereneläviä. Syö kalaa kahdesti viikossa. Vältä grillattua kalaa.
  4. Vähennä punaisen lihan kulutusta. Jos aiot syödä lihaa, valitse vähärasvainen ja pidä annokset pieninä.
  5. Varmista, että kulutat kalaa ja siipikarjaa säännöllisesti.
  6. Valitse vähärasvaiset maitotuotteet. Mene luonnolliseen jogurttiin ja juustoihin, jotka eivät ole liian rasvaisia.
  7. Väritä lautasesi. Yrtit ja mausteet lisäävät ruoan makua ja vähentävät suolan tarvetta.jutella


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar