Tien ja siltojen kuorma talousarvioon kasvaa joka vuosi

teiden ja siltojen taakka talousarvioon kasvaa joka vuosi
teiden ja siltojen taakka talousarvioon kasvaa joka vuosi

Menotietueet rikkovat myös tänä vuonna tie- ja siltarakennuksissa, joissa vuosittain budjetin määrärahat käytetään useita kertoja. Moottoriteiden pääosasto, joka siirsi 2020 miljardia Yhdysvaltain dollaria pääomansiirtona ja valtiontuen muodossa vuoden 21.3 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana, ylitti saamillaan varoilla lähes 70 erityisbudjettihallintoa.


Tiehallinnon ja siltojen rakentamisen budjettirasitus, joka on hallituksen sijoitustoiveissa ensisijainen, kasvaa joka vuosi. Samalla kun maa yritti selviytyä epidemiaolosuhteista, moottoriteiden pääosastolle siirrettiin 21.3 miljardin Yhdysvaltain dollarin määrärahat valtiovarainministeriön tueksi ja pääomansiirtona kuuden kuukauden kuluessa maksamaan summa, jonka suurin osa saa urakoitsijoilta.

NurGan Gökdemirin uutisten mukaan BirGünistä; AKP: n hallituksen parempana toteuttaa kuljetusinvestointinsa julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyömallilla julkisten resurssien lisäksi vuoden 2010 jälkeen on alkanut näkyä talousarviossa jättimäärärahoina seuraavasta budjettivuodesta 2011 lähtien. Suurissa hankkeissa, kuten Yavuz Sultan Selim -silta, Pohjois-Marmara-moottoritie, Gebze-Orhangazi-İzmir-moottoritie, Euraasian tunneli, suuria päästöoikeuksia siirretään PPP-mallin valinnan, rakennuskustannusten ja takuusopimusten vuoksi. Moottoriteiden pääosasto saa vuosittain huomattavan osan budjetista pääomansiirtoina ja valtiovarainministeriön tukena.

Kesäkuussa tehtiin 10 miljardin dollarin pääomansiirto moottoriteiden pääosastolle, joka aloitti kesäkuukausien velvoitteen maksaa yli 6.1 miljardia tonnia urakoitsijoille. Lähes kaikki kesäkuun 70 miljardin dollarin määrärahat, jotka annettiin lähes 6.9 yksityiselle budjettijärjestölle, suoritettiin urakoitsijamaksuihin KGM: n kautta. Niinpä 2020 miljardia tonnia kaikille organisaatioille vuoden 20.2 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana osoitetusta 15.9 miljardin tonnin määrärahoista kohdennettiin silta- ja tiemenoihin.

Pääomasiirtojen lisäksi KGM menestyi Treasury-tuissa muita organisaatioita paremmin. Kuuden kuukauden lopussa pääosasto sai myös 8.4 miljardia dollaria valtionkassan 5.4 miljardin suuruisesta tuesta kaikille erityishallintoviranomaisille.

1.8 miljardia siltaa

Raportoitiin, että tämä summa maksettiin Yavuz Sultan Selim -sillasta kesäkuussa tuottajayritykselle İÇTAŞ-Astaldi Consortiumille myönnettyjen ajoneuvotakuiden puitteissa.

Lähin ei voitu lähestyä

Näillä määrärahoilla KGM sijoittui ensimmäisenä lähes 70 erityisbudjettihallinnossa vuosittain. Erityisbudjettilaitosten, kuten puolustusteollisuuden alivaltiosihteeristön, TÜBİTAKin, luotto- ja hostellitoimistojen, aluekehityshallintojen ja työttömyyskassan, saaman tuen ja pääomansiirron määrä jäi kaukana siitä, mitä KGM sai. Muiden laitosten saamat päästöoikeudet vaihtelivat välillä 0–1.5 miljardia TL. Suurin määrä siirrettiin TÜBİTAKille 1.5 miljardilla TL: llä KGM: n jälkeen.

10 miljardia dollaria 183.5 vuodessa

Vuodesta 2010, kun yritykset alkoivat rakentaa moottoriteitä, siltoja ja tunneleita, joilla on sopimuksia ajoneuvojen ja matkustajien takuusta PPP-hankkeiden kautta, moottoriteiden pääosastolle budjetti- ja valtiovarainsiirroina siirrettyjen varojen kokonaismäärä on noussut 183.5 miljardiin tonniin. Tämä määrä, joka vuonna 2011 oli 13 miljardia liiraa, nousi 2019 miljardiin liiraan vuonna 32.2.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar