MAN: n 50-vuotinen sähköbussikokemus kruunattiin autoteollisuusmerkkikilpailun 'Design Award' -kilpailuun

manin vuotuinen sähköbussikokemus kruunattiin automerkki-kilpailun suunnittelupalkinnolla
manin vuotuinen sähköbussikokemus kruunattiin automerkki-kilpailun suunnittelupalkinnolla

Yhdistämällä huipputeknisen saksalaisen tekniikan rationaaliseen suunnitteluun ja puoli vuosisadan kokemukseen, MAN Truck & Bus voitti kansainvälisen autokonferenssin Design Award -kilpailun Design Award -sarjan sähköbussillaan Lion's City E. MAN, joka tuotti ensimmäisen sähköbussinsa vuonna 1970 raikkaan ilman suojaamiseksi ja melun torjumiseksi, on asettanut alalle kriteerit dieselmoottoreillaan sekä vaihtoehtoisilla käyttövoimajärjestelmän linja-autoilla, kuten maakaasulla ja hybrideillä, jotka on tuotettu kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. MAN, jonka linja-autoja käytetään nykyään kaikkialla maailmassa, pyrkii vähentämään kasvavien kaupunkikulkuneuvojen päästöjä ja polttoaineenkulutusta Lion's City E: llä, joka kiehtoo kaikkia tekniikallaan ja suunnittelullaan.


Globalisoituvan maailman myötä myös ympäristöystävällisen ja kestävän tekniikan tarve on lisääntynyt. Monet yritykset, jotka näkevät tämän, ovat kääntyneet sähköautoihin tänään. Kun taas vahvan ja syvälle juurtuneen hyötyajoneuvojen merkin MAN ennusti tätä puoli vuosisataa sitten ja tuotti ensimmäisen sähköbussin tarkoituksenaan vaikuttaa ihmisiin ja ympäristöön. Münchenin laitoksessa otettiin vuonna 750 käyttöön ensimmäinen 10 HO-M1970 E -malli sähköbussia, joka oli tuotettu positiiviseksi vaikutukseksi kaupunkien teiden ilman pilaantumisen ja melun torjuntaan. Ensimmäinen prototyyppi toimitettiin kuljetusyritykselle Koblenzissa tammikuussa 1971, jotta se läpikäyisi koko vuoden testisarjan laajojen tehdastestausten jälkeen valtavan vaikutuksen jälkeen. Sähköbussilla, jonka kapasiteetti oli 99 matkustajaa ja etäisyys 50 kilometriä, joka ei tehnyt merkittävää hajoamista säännöllisessä kuljetuspalvelussa, kulki noin 6.000 kilometriä ilman pakokaasupäästöjä. Linja-autoakku, joka tarjoaa 2-3 tuntia ajoa perävaunussa olevan akun kanssa ja joka tarjoaa jatkuvan toiminnan varavaunun vaihtamisen kanssa, ladattiin tunteina, jolloin sähkön tarve oli alhainen ja halpa.

Olympiamestarit kulkivat MAN-sähköbussilla

Yksi kauden tärkeimmistä tuotannoista, MANin sähköbusseja käytettiin huippu-urheilijoiden kuljettamiseen Münchenin olympialaisissa vuonna 1972. Mestariurheilijat kuljetettiin olympiapuiston ja olympiakylän välillä kahdella sähkö- ja kahdeksalla MAN-bussilla. MAN toimitti 15. lokakuuta 1974 ensimmäiset uudet akkukäyttöiset linja-autot Mönchengladbachiin. Bussit, joita on kehitetty vuosien varrella, saavuttavat 50 kilometrin etäisyyden 80 prosentin lisäyskapasiteetin omaavien akkumoduulien ja auto-korvatun perävaunumoduulin ansiosta, käytettiin myöhemmin Düsseldorfin kaupunkien välillä - Frankfurt am Main. MAN ei ole pelkästään rajoittanut pelkästään sähköbussien valmistukseen ympäristöystävällisiä ja innovatiivisia ajoneuvoja, vaan on myös saanut aikaan muutoksen tarjoamalla tehokkaita dieselmoottoreita sekä hybridi-käyttöjärjestelmiä ja maakaasumoottoreita monien vuosien ajan. Yhtiö, joka on tehnyt tutkimusta hybridi-siltatekniikasta 1970-luvulta lähtien, on ensimmäinen askel päästöttömässä kuljetuksessa, ja hybridibussit Lion's City Hybrid- ja MAN EfficientHybrid -bussit ovat nykyään suosituimpia malleja kaupunkiliikenteessä.

Ylivoimainen tekniikka ja rationaalinen suunnittelu hämmästyttää niitä, jotka sen näkevät

Yhdistämällä puoli vuosisataa kokemusta sähköbussien tuotannosta huipputeknologiaan ja rationaaliseen suunnitteluun, MAN Truck & Bus avasi uuden aikakauden tällä alalla sähköbussillaan Lion's City E. Lion's City E, jolla on 12- ja 18-metriset versiot ja julkaistiin vuoden 2018 IAA-messuilla, kiehtoo niitä, jotka näkevät sen järkevällä suunnittelullaan ja huipputeknologiallaan. Hyvin harkitun yleisen konseptinsa lisäksi Lion's City E avaa julkisen liikenteen toimijoille myös tien sähköisen liikkuvuuden maailmaan solu- ja akkutekniikan avulla.

Lion's City E, joka tuli uuteen vuoteen 2020 İF Design Award -palkinnolla, pidettiin 'Design Award' -arvon arvoisena kansainvälisen muotoilukilpailun Automotive Brand Contest Automotive Design -luokassa. Saksan suunnitteluneuvoston vuosittain myöntämät palkinnot poikkeuksellisesta tuote- ja viestintäsuunnittelusta tunnustetaan yhdeksi maailman arvostetuimmista organisaatioista muotoilun alalla. Leijonan kaupunki E, jossa hän oli toimittajien, suunnittelu- ja viestintäasiantuntijoiden tuomaristo, arvioitiin; Sen lisäksi, että linja-auto on täysin sähköinen, tyylikäs Smart Edge -malli, joka antaa kaupunkinäkymälle uuden dynaamisen tyylin, mallikohtainen suunnittelukokoonpano, sähkökäyttöjärjestelmä, korkealaatuinen terävä sivuttainen ulkomuoto, tyylikäs ja oikeasuhteinen kattorakenne, moottorin tornin takaosan takaaman miellyttävyyden takia, Hän huomautti valoisasta oleskelualueesta, uusista painoa vähentävistä materiaaleista, dynaamisista, ajattomista linjoista, jotka antavat linja-autolle oman tyylin, ositetun ulkopinnan, värin, lattian, valaistuskonseptin, vammaisten käyttämän sisätilan ja ergonomiset ohjaamon toiminnot.

"Palkinto osoittaa, kuinka hyvin sähköbussisuunnittelu on toteutettu"

MAN Truck & Bus Bus -liiketoimintayksikön presidentti Rudi Kuchta totesi olevansa erittäin onnellinen voittaessaan palkinnon. ”Automotive Brand Contest on ainoa puolueeton kansainvälinen suunnittelukilpailu automerkkeille ja se on kireä kilpailu. Tämä tekee palkinnosta entistä tyydyttävämmän meille. Palkinto osoittaa myös, kuinka hyvin sähköbussi-suunnittelumme täytetään. Palkinnon takana on erittäin motivoitunut joukkue, joka on tehnyt hyviä asioita viime vuosina. ” Rudi Kuchta, joka antoi myös tietoa linja-autolla tarvittavasta energian määrästä, sanoi: ”Lion's City E: n 12-metrinen versio voi ottaa 88 matkustajaa ja enintään 18 matkustajaa 120 metrin versiossa. Täysin sähköinen voimansiirtoyksikkö voi tuottaa tehoa 160–240 kW yhdessä väylässä. Nivelbussissa tämä luku vaihtelee välillä 320 kW - 480 kW. Tätä varten tarvittava energia saadaan modulaarisilla akkuilla, joiden asennettu kapasiteetti on 480 kW yhdessä väylässä ja 18 kW, asennettuna 640-metriseen versioon. Lion's City E voi saavuttaa luotettavasti jopa 200 km: n akkuvalikoiman ja 280 km: n suotuisissa olosuhteissa koko käyttöiän ajan. ”

"Uusi kaupunkibussi on sukupolvensa uraauurtava e-liikkuvuuden muotoilu"

"Suunnittelijamme ovat kehittäneet uraauurtavan sähköisen liikkuvuuden suunnittelun ottaen huomioon aina hyvin harkittu uuden kaupunkibussien sukupolven konsepti", kertoi Stephan Schönherr, joka on linja-autojen suunnittelun varatoimitusjohtaja ja vastaa MAN- ja NEOPLAN-tuotemerkkien linja-autojen suunnittelusta. Tämä on sähköbussi, jolla on oma ainutlaatuinen suunnittelu, mutta joka ymmärretään heti uuden MAN Lion's City -perheen jäseneksi. Tämän Automotive Brand Contest -palkinnon lisäksi 2020 IF Design Award -palkinto ja muut palkinnot vahvistavat vaikuttavasti tiimimme erinomaista työtä. Hän korostaa myös mielipitettämme siitä, että linja-autojen, jotka on suunniteltu vastaamaan nykyisen ja tulevaisuuden kaupunkiliikennetarpeita, pitäisi myös näyttää houkuttelevalta. "

Hibya-uutistoimistojutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar