Mikä on IETT-laajennus? Milloin IETT perustettiin?

Mikä on iett-hätätilanne? Milloin iett perustettiin
Kuva: wikipedia

Istanbulin sähköraitiovaunu- ja tunnelitoiminnot (lyhyesti IETT), Istanbulissa toimiva julkisen liikenteen palveluja tarjoava organisaatio, joka on sidoksissa Istanbulin metropolialueen kuntaan.

historia


Lailla numeroitu 1939, jolla kansallistettiin useita yrityksiä vuonna 3645, se sai nykyisen aseman nimellä "Istanbulin sähköraitiovaunujen ja tunneliyritysten pääosasto". Vuonna 1945 Yedikule- ja Kurbağalıdere-ilmakaasulaitokset sekä Istanbulin ja Anatolian ilmakaasunjakelujärjestelmät, joita nämä tehtaat ruokkivat, siirrettiin IETT: lle. Vuonna 1961 käyttöön otetut trolibussit palvelivat Istanbulin asukkaita vuoteen 1984 asti. Kaikki sähköpalvelut vuonna 1982 annetulla lailla, Turkin sähköviranomaisen (TEK) oikeudet ja velvollisuudet siirrettiin. Sitten, vuonna 1993, ilmakaasun tuotanto ja jakelu päättyivät. Nykyään IETT, joka tarjoaa vain julkisen liikenteen palveluita kaupungissa, vastaa linja-autojen, raitiovaunujen ja tunnelien hallinnasta sekä yksityisten julkisten linja-autojen ja Istanbul Transportation Inc. -yrityksen hallinnasta, toiminnasta ja valvonnasta. IETT: llä on myös osa rautatiejärjestelmistä (metro ja raitiovaunu) Istanbulissa (Eminönü-Kabataş, Sultançiftliği-Edirnekapı, Edirnekapı-Topkapı, Otogar-Başakşehir).

raitiovaunu

Istanbulin kaupunkiliikenne alkoi vuonna 1869 perustamalla Dersaadet-raitiovaunuyhtiö ja rakentamalla tunnelirakennus. Vuonna 1871 yritys aloitti kuljetuksen neljällä radalla hevosvaununa. Näitä linjoja olivat Azapkapı-Galata, Aksaray-Yedikule, Aksaray-Topkapı ja Eminönü-Aksaray, ja 4,5 miljoonaa ihmistä muutti ensimmäisen vuoden aikana. Näillä linjoilla 430 hevosta ja 45 raitiovaunua ajettiin kiskoilla, joiden radan leveys oli 1 metri. Vuonna 1912 hevosvaunun toiminta keskeytettiin vuodeksi, koska kaikki hevoset lähetettiin eteen Balkanin sodan aikana.

Raitiovaunuverkko sähköistettiin 2. helmikuuta 1914. 8. kesäkuuta 1928 raitiovaunu aloitti liikenteen Üsküdarin ja Kısıklı välillä. 1950-luvulle mennessä raitiovaunulinjojen pituus oli saavuttanut 130 km. Se elää huippuvuodensa vuonna 1956 56, jopa 270 junalla ja 108 miljoonalla matkustajalla. 27. toukokuuta pidetyn vallankaappauksen jälkeen raitiovaunupalvelu alkoi sulkea. Tiet purettiin ja rakennettiin teitä, joilla moottoriajoneuvot, jotka pystyivät liikkumaan nopeammin ja nopeammin kyseisen päivän olosuhteissa, eteni. Vanhat raitiovaunut jatkoivat liikennettä kaupungin Euroopan puolella 12. elokuuta 1961 ja Anatolian puolella 14. marraskuuta 1966.

Tunnelin rakentaminen aloitettiin myös raitiovaunun kanssa samaan aikaan. Köysiradan rakentaminen Peran ja Galata välillä aloitettiin 30. heinäkuuta 1871. Köysirata avattiin 5. joulukuuta 1874 Lontoon metrolähteen jälkeen toisena metrolinjana maailmassa. Aluksi matkustajaliikenne aloitettiin myös 17. tammikuuta 1875, jota käytettiin vain lastin ja eläinten kuljetukseen. Tämä palvelu on edelleen käynnissä.

bussi

Vuodesta 1871 käyneen raitiovaunuliikenteen tukemiseksi neljä Renault-Scémia-linja-autoa ostettiin Ranskasta vuonna 1926 sen jälkeen, kun Dersaadet-raitiovaunuyhtiö sai luvan käyttää linja-autoja. Yksi raitiovaunuyhtiön alla liikennöivistä linja-autoista suoritti ensimmäisen lennon Beyazıt-Taksim-linjalla 4. kesäkuuta 2. Toiset alkoivat työskennellä Beyazıt-Fuatpaşa-Mercan Yokuşu-Sultanhamam-Old Post Office-Eminönü -reitillä viisi kuukautta myöhemmin. Tämä linja laajennettiin myöhemmin Karaköyyn. Istanbulin ensimmäiset bussit alkoivat toimia rinteillä, joilta raitiovaunuilla on vaikeuksia päästä pois. Bağlarbaşı-varastosta, jota aikaisemmin käytettiin raitiovaunun angaarina, tehtiin autotalli vuonna 1927 linja-autojen huoltoa ja korjaamista varten.

Yhtiöllä oli 3 linja-autoa kansallistuksen ja siirron aikana IETT: lle. Vuonna 1942 American White Motor Companylta tilattiin 23 linja-autoa. 9 linja-autoa, jotka muodostavat näiden erien ensimmäisen erän, purjehtivat kappaleina ja arkkuina 27. helmikuuta 1942. Sotatilanteen kiihtymisen vuoksi materiaaleja kuitenkin tuotiin Turkkiin ilman Aleksandrian satamaa. Vuoteen 1943 mennessä rinnat tuotiin Istanbuliin erittäin vaikeissa olosuhteissa, mutta joidenkin rintakohteiden todettiin tuhoutuvan ja osa puuttui. Tullista poistettujen materiaalien kokoaminen aloitettiin heti, mutta vain 9 White Motor Company -bussia otettiin käyttöön, koska tehdas pysähtyi Yhdysvalloissa. Loput 14 hukkaan menivät ennen kuin ne koskaan tulivat Istanbuliin. Vaihtoehtoiset linjat, joihin he työskentelevät, avattiin ja he aloittivat palvelun. Koska ensimmäinen Renault sai ovien numerot 1-4, heille annettiin laivastonumerot kaksoisnumeroina välillä "6-22". Vuonna 1947 romutettiin kaksi linja-autoa. Kun Scania-Vabis liittyi joukkoon ostamalla laivastoa, loput 2 poistettiin käytöstä vuoden 7 lopulla.

Saman vuoden lopulla kauppatoimisto toi Ruotsista 25 Scania-Vabis-merkkistä bensiini-kuorma-autoa, jotka jaettiin IETT: lle. Huhtikuussa 1943 luotiin 15 laivasto ostamalla 1944 linja-autoa kuorma-autosta ja 5 Scania-Vabis-linja-autoa vuonna 29. Kyseinen laivasto lähetettiin Ankaraan 17. lokakuuta 1946 Ankaran kunnan linja-autotallissa tulessa palaavien linja-autojen sijasta.

Pian sen jälkeen kunnan aloitteella luotiin 12 linja-autokanta, 2 Twin Couchia, 1 Chevroletia, 15 Fargo-tuotemerkki. Nämä bussit toimivat vuoteen 1955 saakka. Vuoteen 1960 saakka eri merkkien, kuten Skodan, Mercedesin, Büssingin ja Magiruksen, linja-autojen ostot jatkuivat ja laivaston linja-autojen lukumäärä nousi 525: een. Tätä seurasi 1968 Leyland-linja-autoa, jotka ostettiin Englannista vuosina 1969 ja 300. Linja-autoostoja tehtiin Mercedes-Benzin, Magiruksen ja Ikaruksen välillä vuosina 1979-1980; Hän jatkoi MAN: n palveluksessa vuosina 1983-1984. Ikarus-merkkisiä linja-autoja ostettiin Unkarista vuosina 1990-1991-1992-1993-1994. Ensimmäiset kaksikerroksiset DAF Optare -bussit vuonna 1993, Mercedes Brandin ympäristö- ja ihmisystävälliset vihreät linja-autot vuonna 1998, 2006. " Ilmastoidut ja matalalattiabussit, joissa oli Euro III -moottorimoottorit, otettiin käyttöön. Vuoden 2007 alkukuukausina aloitettiin uudet kaksikerroksiset punaiset linja-autot.

Metrobus aloitti palvelun syyskuussa 2007. Tällä linjalla käytetään linja-autoja, joilla on suuri matkustajakapasiteetti, ilmastointi, matala lattia ja jotka soveltuvat vammaisten kuljettamiseen.

IETT: llä on 2014 linja-autoa vuoden 3.059 lopusta. Nämä linja-autot ovat solo-, gusseted- ja metrobus-tyyppisiä. Näiden linja-autojen jakelu merkkien välillä on seuraava: 900 Otokar, 540 Karsan Bredamenarinibus, 1569 Mercedes-Benz ja 50 Phileas. Lisäksi IETT: n valvonnassa on 3075 linja-autoa, jotka kuuluvat yksityisiin julkisiin linja-autoihin.

Sähkö-

Turkin ensimmäinen sähkönjakeluyritys herätti elämän Istanbulissa. Vuonna 1908, II. Perustuslaillisen monarkian julistuksella kehittyneiden uudistusliikkeiden aikana Istanbulin sähkönjakelua koskeva myönnytys annettiin Ganz Anonim Şirketille, jonka pääkonttori sijaitsee Pestissä. Rakennus, josta tuli myöhemmin Ottoman Anonymous Electric Company yhdessä muiden kumppaneiden kanssa vuonna 1910, aloitti sähkön tuotannon erityisesti raitiovaunuille ensimmäisessä maailmansodassa ja sen jälkeen Silahtarissa. Ankaran hallitus tasavallan julistuksen kanssa; Yhtiö tunnustaa yrityksen tekemällä lisäsopimuksia Turkin kansalaiseksi olemisesta, sijoitusvelvoitteista ja palvelukehityksestä. Yksityinen sähköyhtiö pakkolunastettiin 31 miljoonaan 1937 tuhatta liiraan 11. joulukuuta 500, ja siitä tuli Nafian ministeriöön sidoksissa oleva sähköasioiden pääosasto, joka vastasi sähkön tuotannosta ja jakelusta.

IETT-operaatioiden pääosasto, joka perustettiin 16. kesäkuuta 1939, hoitaa sähköntuotannon ja -jakelun. IETT on tehnyt tuotantoa ja jakelua yhdessä vuoteen 1952 saakka, ja sen jälkeen IETT alkaa ostaa sähköä Etibankilta. Vuonna 1970 vastuussa olisi Turkin Turkin sähköviranomaisen sähkönjakelulaki (TEK). Vuonna 1982 sähkönjakelupalvelu siirrettiin kokonaan TEK: lle.

Ilmakaasu

Ilmakaasun tuotanto Istanbulissa alkoi ensimmäistä kertaa vuonna 1853 Dolmabahçen palatsin valaistamiseksi. Vuoteen 1878 asti Yedikule, vuonna 1891 KadıköySen jälkeen kun Turkissa ulkomaisella pääomalla toimivien yksityisten yritysten harjoittama tuotanto- ja jakeluliiketoiminta muuttui muutamaan omistajaan, se siirrettiin IETT: lle vuonna 1945 siirtolakiin, jonka numero oli 4762.

Siirtämällä Beyoğlu Polygon Air Gas Factory, jonka toimilupa valmistui vuonna 1984, IETT: stä tulee monopoli ilmakaasun tuotannossa ja jakelussa. Yhtiö, joka tuottaa myös koksin tuotantoa ja myyntiä, työllistää lähes tuhat ihmistä, sen keskimääräinen päivittäinen kapasiteetti on 300 tuhatta kuutiometriä, se on palvellut Istanbulia 80 tuhannen tilaajansa kanssa sanomatta kesästä ja talvesta vuosikymmenien ajan, jokapäiväiseen elämään siirtyvän maakaasun ja taustatekniikan takia se puretaan kesäkuussa 1993. .

johdinauto

Kun raitiovaunut, jotka palvelivat Istanbulin asukkaita monien vuosien ajan molemmin puolin, eivät pystyneet vastaamaan kaupungin tarpeita 1960-luvulla, päätettiin perustaa trolibusijärjestelmä ottaen huomioon, että se olisi taloudellisempaa kuin linja-autot. Ensimmäinen kaksoisjohtovoimaloilla varustettujen johdinautojen linja lasketaan Topkapın ja Eminönüin väliin. Italialaiselle Ansaldo San Giorgialle vuosina 1956-57 tilatut trolibussit otettiin käyttöön 27. toukokuuta 1961. Sen kokonaispituus on 45 km. Verkon, 6 voimakeskuksen ja 100 vaunubussin hinta on 70 miljoonaa TL. Ajoneuvojen lukumääräksi tulee 1968, kun Şişli- ja Topkapı-autotalleihin kytketyt ajoneuvot, joiden ovien numerot on ilmoitettu yhdestä sataan, lisättiin vuonna 101 IETT-työntekijöiden tuotantoon Tosunissa. Tosun palvelee Istanbulin asukkaita kuusitoista vuotta 101-ovelumerollaan.

Johdinautot, jotka ovat usein teillä sähkökatkojen ja häiriintyneiden tutkimusmatkojen takia, poistetaan käytöstä 16. heinäkuuta 1984 sillä perusteella, että ne estävät liikennettä. Ajoneuvot myydään Izmirin kunnan pääosastolle ESHOT (sähkö, vesi, ilmakaasu, linja-auto ja trolibussi). Niinpä 23-vuotias Istanbulin seikkailu trolibusseista päättyy.

IETT-bussilaivasto

Linja-automerkki malli numero
BMC Procity TR 275
BMC Nopeus 48
Mercedes Kitara (yksin) 392
Mercedes Citaro (palkeet) 99
Mercedes Kapasiteetti (palje) 249
Mercedes Conecto (palkeet) 217
Phileas palkeet 49
Otokar Kent 290 LF 898
Karsan BM Avancity S (palje) 299
Karsan BM Avancity + CNG 239
Mercedes Conecto g 174
3039

Metrobus-kalusto

Bussilinja, joka otettiin käyttöön 17. syyskuuta 2007, asetettiin D 100 -valtatielle. Radan kokonaispituus, joka koostuu 7 pysähdyksestä, 38 Aasian puolella ja 45 Euroopan puolella, on 50 km. 8. syyskuuta 2008 pidetyssä avajaisissa metrobussi aloitti liikenteen Avcılarin ja Zincirlikuyun välillä. Zincirlikuyu-asema on viimeinen pysäkki Euroopassa Aasian suuntaan. On 9 riviä. Metrobus kuljettaa noin 750.000 XNUMX matkustajaa päivässä.

Yksityinen julkinen linja-autokanta

Vuodesta 1985 yksityisen yrityksen hallinnoimat "yksityiset julkiset bussit" ovat alkaneet toimia IETT: n valvonnassa. Istanbulin pääkaupunkiseudun kunnan liikenneosaston valvonnassa toimivat yksityiset julkiset bussit annettiin IETT-operaatioiden pääosaston johdolle ja valvonnalle liikenteen koordinointikeskuksen (UKOME) päätöksellä, joka tehtiin vuonna 1985 kaupunginjohtajan ehdotuksen perusteella. Tässä yhteydessä on perustettu osasto suorittamaan julkisiin yksityisiin linja-autoihin liittyviä toimia. Näitä tutkimuksia suorittaa edelleen erityinen kuljetusosasto, joka kuuluu liikennesuunnittelun osastolle.

Vuoden 2014 lopusta lähtien oli 3075 yksityistä linja-autoa.

IETT ja yksityiset julkiset bussit

laji laskea
Harriett 3100
Yksityiset julkiset linja-autot 1283
Alueelliset julkiset bussit 683
Kaksikerroksinen 144
Turistinen (kaksikerroksinen) 13
Meri - lentoyhtiö integroitu 30
Istanbulin bussiyhtiö 922
6175

IETT-autotallit

 • Ikitelli
 • Avcılar (Metrobussi autotalli)
 • Anatolia [Kayışdağı]
 • Topkapin
 • Edirnekapı (Metrobussi autotalli)
 • Ayazağa
 • Hasanpaşa (Metrobussi autotalli)
 • Kagithane
 • Şahinkaya [Beykoz]
 • Sarıgazi
 • Cobancesme [Alibeykoy]
 • Kurtköy
 • Beylikdüzü (Metrobussi autotalli)


jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar