Kuka on Tutankhamun? Kuinka vanha Tutankhamun kuoli? Legenda Tutankhamunista

Kuka on Tutankhamun Tutankhamun, kuinka vanha on Tutankhamun-legenda
Kuka on Tutankhamun Tutankhamun, kuinka vanha on Tutankhamun-legenda

Tutankhamun tai Tutankhamun (egyptiläinen: twt-ˁnḫ-ı͗mn, tarkoittaen Amunin elävää maalausta tai Amunin kunniaa), Egyptin faarao. Hän hallitsi välillä 1332 eKr. - 1323 eaa.

elämä


Hänen oikea nimensä on Tutankhaton. Monoteistisen Aten-uskonnon perustaminen ensimmäistä kertaa Egyptissä, IV. Hän on Amenotepin poika. Kun hänen isänsä kuoli, hän nousi valtaistuimelle menemällä naimisiin sisko-siskonsa Ankhesenamenin kanssa, joka oli toisesta äidistä. Hänen hallituskautensa alkuvuosina palasi Egyptin muinaiseen polyeistiseen uskontoon. Hän otti myös nimen Tutankhamun nimen Tutankhaton sijaan. Siten, IV. Amenhotepin perustama Atenin uskonto kuoli. Tutankhamunin aikakausi ohi rauhallisesti. Tämän kuninkaan, joka kuoli hyvin nuoressa iässä, jälkeen Ay, joka oli isänsä vierailija ja regentti hänelle, kun hän oli nuori, nousi valtaistuimelle naimisiin leskeisen kuningattaren kanssa.

Hauta

Howard Carter löysi sen vuonna 1922. Tutanhamenin hauta sijaitsee Kuninkaiden laaksossa. Haudasta kaivetut henkilöt ovat näytteillä Kairon museossa, lukuun ottamatta Tutankhamunin muumiaa. Hänen haudansa näytteltiin Lontoossa vuonna 1972 ja myöhemmin Yhdysvalloissa.

Legenda tutankhamunista

Kuningas Tutankhamunin hauta on melko mahtava verrattuna muiden kuninkaan haudoihin. Tutankhamunin poikkeuksellisen kuoleman syy nuorena ei ole tiedossa vieläkään nykyään. Oli kuin Tutankhamen olisi haudattu kiireellisesti. Joidenkin tutkijoiden mukaan hautaa valmisteltiin jaloille, mutta kun Tutankhamen kuoli tuolloin, hänet haudattiin tänne kiireellisesti. Koska muumion pääkalvossa oli mustelma vasemman korvansa takana, viimeinen egyptilääkärien selittämä tilanne on, että Tutankhamunin kenraali Horemheb on saattanut osua Tutankhamunin kallon takaosaan kovalla esineellä vallatakseen.

Tutanhamenin hauta koostuu kahdesta huoneesta ja portaikkoon, joka johtaa alas ensimmäiseen huoneeseen. Ensimmäisessä huoneessa löydettiin korvaamattomia esineitä, kuten hevoskärryä, Tutankhamenin valtaistuinta ja näitä, joita Tutankhamen käytti elämässään. Kun tämä huone löydettiin, Howard Carter ja hänen ystävänsä, joiden mielestä sen tulisi olla hauta, koska huone sijaitsi Kings Valleyssä, osuivat huoneen seiniin ja etsivät aukkoja seinän takana. Lopulta löydettiin tyhjä ja muuri murtui. Seinän takana olevassa huoneessa oli valtava puulaatikko, joka näytti uudelta huoneelta. Laatikko sinetöitiin. Howard Carter oli nähnyt sinetin - kaunein asia mitä hän on koskaan nähnyt tai nähnyt elämässään. Kiinteä kultainen arkku sarkofaagissa hehkasi jopa kynttilänvalossa. Vaikka Howard Carter tarjosi itselleen hyvän uran tämän löytöllä, hän kuoli köyhyydessä ja unohduksessa, eikä hänen hautajaisiinsa osallistunut muutama kuin muutama ihminen.

Kiroukset alkoivat, kun Carterin rakastettu kanariini voitti kobra-käärmeen, jota tuntemattomasta syystä pidettiin Egyptin symbolina. Kaivannon jälkeen verenmyrkytysten takia louhinnoista vastanneen lordi Carnavronin kuolemalla oli jonkin ajan kuluttua suuri vaikutus, ja turisteja oli tulossa. Lisäksi joidenkin kuolleesta taudista hautaan tulleiden ihmisten kuolema aloitti taikauskon, jota kutsuttiin faaraon kirokseksi.

Se kiinnittää huomiota faraon haudoissa oleviin hieroglifisiin kirjoituksiin; Joka koskettaa faraon hautaa, sitä ympäröivät kuoleman siivet.

perhe

  • Isä: IV. Tuli Amenhotep (Akhenaten).
  • Äiti: Prinsessa Kia
  • Sisarukset: Smenkhkare
  • Aviopuoliso: Ankhesenpaaten
  • Pojat: ei kukaan
  • Tyttäret: ei kukaan

nimet

  • Syntynyt nimi: Tutankhaton
  • Valitsemansa nimi: Tutankhamun
  • Valtaistuimen nimi: Neb-cheperu-Rê (Neb-xprw-Ra)


jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar