Virkamies- ja eläkepalkkaa korotetaan!

virkamiehen ja eläkepalkan korotukset
virkamiehen ja eläkepalkan korotukset

Tänään julkistettujen inflaatiotietojen avulla on myös määritetty inflaatioeron nousu, joka heijastuu miljoonien virkamiesten ja eläkeläisten palkoihin. Palkkoja korotettiin 4 prosenttia tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla toteutetun työehtosopimuksen mukaisesti. Turkin tilastolaitoksen virkamiesten inflaatiokorkeus (TSI) kääntyi heinäkuussa julkistettavien 3. kesäkuuta pidettävien inflaatiolukujen kohdalle. Heinäkuusta 2020 alkaen ilmoitetaan alin (työntekijän, virkamiehen) eläke ja korkein SSI-eläke, Bağ-Kur (työntekijä, virkamies). Tässä ovat vuonna 2020 maksettavat työttömyyspalkat ja alhaisimmat, korkeimmat SGK: n, Bağ-Kurin palkat ja palkankorotukset ...


Turkin tilastolaitos ilmoitti kesäkuun inflaatioluvut. Kuluttajahintaindeksi nousi 12,62% vuodessa ja 1,13% kuukaudessa. Myös virkamiesten ja eläkeläisten palkat määritettiin. Virkamiesten ja virkamiesten inflaatioero on 1,75. Bağ-Kur- ja SSK-eläkeläiset saavat 5,75 palkankorotusta.

Kesäkuun inflaatiovauhti julkistettiin

Turkissa kuluttajahintaindeksi (2003 = 100) kesäkuussa 2020, kuukauden prosenttiosuus 1,13, kun se edellisen vuoden joulukuussa oli 5,75 prosenttia, joten 12,62 ja kymmenen verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen ja kahteen kuukauteen keskimäärin Kasvua oli 11,88 prosenttia. İzmirissä, kuluttajahintaindeksissä (2003 = 100), kesäkuussa 2020, 0,98 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna, 6,19 prosenttia edellisen vuoden joulukuuhun verrattuna, 13,28 prosenttia ja kaksitoista kuukautta edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna. Kasvua oli 12,80 prosenttia keskiarvoihin verrattuna.

  • Kesäkuussa 2003 kuluttajahintaindeksi (100 = 2020) 1,13% edelliseen kuukauteen verrattuna, 5,75% edellisen vuoden joulukuuhun verrattuna, 12,62% edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna ja 11,88% kahdentoista kuukauden keskiarvojen mukaan Nousuja oli XNUMX.
  • D-PPI (2003 = 100) Kesäkuussa 2020 0,69% edelliseen kuukauteen verrattuna, 6,89% edellisen vuoden joulukuuun verrattuna, 6,17% edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna ja 7,74% kahdentoista kuukauden keskiarvojen mukaan Kasvu XNUMX: lla.

TURKSTATin ilmoittamien lukujen mukaan virkamiehet ja eläkkeet nousevat 6 prosenttia, inflaatio toteutui ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Siten virkamiesten ja eläkeläisten palkoissa oli 5,75 prosentin inflaatioero. Virkamiehen inflaatioero on 1,75 prosenttia. Työntekijät ja Bağ-Kur-eläkeläiset saavat korotuksen 1.75 prosenttia.

Työehtosopimuksen mukaisesti inflaatioero lasketaan kuuden kuukauden jaksoina. Palkat korotettiin 6 prosenttia vuoden 2020 ensimmäisen puolivuotiskauden aikana tuomarilautakunnan päätöksen mukaisesti. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla virkamiehille annetaan eroero, joka ylittää 6 prosenttia inflaatiosta.

Inflaatio tammi-toukokuuta kattavalla 5 kuukauden jaksolla oli 4,57 prosenttia. Upseereillä oli jo mahdollisuus inflaatioeroon 0,57 pistettä.


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar