TAYSADin viides koronaviruksen vaikutustutkimus saatiin päätökseen

Tysadin-koronavirusvaikutustutkimus on saatu päätökseen
Tysadin-koronavirusvaikutustutkimus on saatu päätökseen

TAYSAD jakoi Coronavirus Impact -tutkimuksen tulokset yleisölle. Tällä kertaa viidennessä tutkimuksessa; Autoteollisuuden toimitusketjun yritysten työllisyyspolitiikkaa, joka työllistää yli 200 tuhatta henkilöä, tutkitaan parhaillaan.


TAYSAD jakoi Coronavirus Impact -tutkimuksen tulokset yleisölle. Tällä kertaa viidennessä tutkimuksessa; Autoteollisuuden toimitusketjun yritysten työllisyyspolitiikkaa, joka työllistää yli 200 tuhatta henkilöä, tutkitaan parhaillaan. Tässä yhteydessä kävi ilmi, että heinäkuussa ennustettiin vähintään 30 prosentin liikevaihdon menetys verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan, ja 42 prosenttia osallistujista uskoi suojelevansa työllisyyttään arvioidusta menetyksestä huolimatta. Lisäksi todettiin, että lyhyen työkorvausprosessin, jolla on merkittävä vaikutus yritysten työllisyysasteeseen, odotetaan jatkavan. Arvioidessaan tutkimuksen tuloksia TAYSADin presidentti Alper Kanca sanoi: ”Tutkimuksemme kertoo meille; Se osoitti jälleen kerran kuinka lyhyt työkorvauksen jatkaminen on alalle. Mielestämme tätä sovellusta olisi jatkettava vielä muutama kuukausi teollisuuden nopeamman palautumisen mahdollistamiseksi. ”

Ajoneuvojen tarjonnan valmistajien yhdistys (TAYSAD), joka on ottanut autontoimittajien teollisuuden pulssin sen järjestämillä tutkimuksilla uuden tyyppisen koronaviruksen (Covid-19) epidemian ensimmäisten hetkien jälkeen, on jakanut viidennen sepelvaltimovaikutustutkimuksensa tulokset. TAYSAD-jäsenyritysten osallistumisella toteutettu kysely antoi yksityiskohtaista tietoa yritysten työllisyyspolitiikoista. Kyselyn mukaan paljastui, että alalla odotetaan vähintään 30 prosenttia liikevaihdon menettämisestä ja yritysten suunnitellaan suojelevan työllisyyttä vaikeuksista huolimatta.

Työllisyysylijäämä on keskimäärin 17 prosenttia!

Tutkimuksessa mainittiin lyhyt työkorvausta saavien yritysten hinnat. Tässä asiayhteydessä; 57 prosenttia osallistujista sai kesäkuussa lyhytaikaista työkorvausta toimihenkilöiden ja 67 prosenttia työntekijöiden palveluksessa. Näiden jäsenten lyhytaikaisesta työkorvauksesta hyötyi keskimäärin 46 prosenttia. Puolet osallistujista ilmoitti uskovansa toimihenkilöiden lisäävän työpaikkoja seuraavan 3 kuukauden aikana, kun taas suhde nousi 68 prosenttiin sinikaulussa. Tutkimuksen puitteissa paljastui, että jäsenten työllisyysylijäämä oli keskimäärin 17 prosenttia.

Lähes puolet osallistujista säilyttää työsuhteen!

42 prosenttia jäsenistä ilmoitti harkitsevansa täysipalkkaa palkkaamalla koko henkilöstön lyhytaikaisen työkorvauksen päättymisen jälkeen. Vaikka 36 prosenttia osallistujista korosti aikovansa myöntää liiallista lomaa ilmaiseksi lomalle, 29 prosenttia maksaa vuosiloman lainaamalla eteenpäin, ja 15 prosenttia ilmoitti aikovansa käyttää palkallista lomaa, kun taas 5 prosenttia sanoi, että koko henkilöstö työskentelee, mutta maksetaan vain osittainen palkka.

Sovellus palveluissa jatkuu vielä 2 kuukautta

Tutkimuksen mukaan kävi ilmi, että 60 prosenttia osallistujista ei palkannut henkilöstöään, jolla oli kroonisia sairauksia, 42 prosenttia kyseisistä yrityksistä maksoi osittaista korvausta työntekijöilleen, jotka eivät olleet tästä syystä työllisiä, 30 prosenttia käytti palkallista lomaa ja 28 prosenttia ilmaista lomaa. Tutkimuksen mukaan; Paljastettiin, että puolet osallistujista jatkoi 50 prosentin vuokrausasteen soveltamista henkilöstöpalveluissaan. Lisäksi mainitut yritykset ilmoittivat jatkavansa tätä käytäntöä vielä kaksi kuukautta.

Lyhytaikaista työkorvausta on jatkettava!

Tuotantotappiot mainittiin myös tutkimuksessa. Tässä yhteydessä kävi ilmi, että melkein puolet osallistujista arvioi heinäkuussa vähintään 30 prosentin tuotantotappiota edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna. Arvioidessaan tutkimuksen tuloksia TAYSADin presidentti Alper Kanca sanoi: ”Tutkimuksemme kertoo meille; Se osoitti jälleen kerran kuinka lyhyt työkorvauksen jatkaminen on alalle. Lyhytaikainen työkorvaus vaikuttaa politiikkaan, joka koskee työpaikkojen menetyksiä, mikä on alan tärkeimpiä ongelmia. Vaikka alan odotetaan menettävän vähintään 30 prosenttia tässä kuussa korvauksen pidentämisen jälkeen, yritykset pyrkivät säilyttämään työllisyysasteensa. Yritykset ovat päättäneet suojella työntekijöitään, vaikka työllisyyden odotetaan kasvavan seuraavan kolmen kuukauden aikana. Mielestämme sovellusta olisi jatkettava vielä muutama kuukausi, jotta prosessi pysyisi pysyvänä ja ala elpyisi nopeammin ”.


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar