Siirtyminen ammatillisen koulutuksen T & K-kauteen

T & K ammatillisessa koulutuksessa
T & K ammatillisessa koulutuksessa

Kansallisesta koulutuksesta vastaava varaministeri Mahmut Özer kertoi sanomalehdelle epidemianjälkeisistä suunnitelmistaan ​​ammatillisiin lukioihin perustettuihin T & K-keskuksiin. Özer sanoi: ”Meillä on noin 20 tutkimus- ja kehityskeskusta. Jokainen keskus keskittyy eri alueelle. ”


Kansallisen koulutusministerin Özerin haastattelu on seuraava: ”Menemme nyt ammatillisen koulutuksen T & K-vaiheeseen.” Kansallisen koulutuksen varaministeri Özer totesi, että tämä on yksi tärkeimmistä saavutuksista covid-19-epidemian puhkeamisessa ammatillisessa koulutuksessa, Lisäämme uusia jakauman suhteen. Meillä on noin 20 tutkimus- ja kehityskeskusta. Jokainen keskus keskittyy eri alueelle. Yksi keskus käsittelee esimerkiksi vain ohjelmistoja, kun taas toinen keskittyy biolääketieteisiin laitetekniikoihin. Sen pääpaino on tuotekehityksessä, patentissa, hyödyllisyysmallissa, suunnittelussa ja tavaramerkkien tuotannossa, rekisteröinnissä ja kaupallistamisessa. Kasvatamme jatkuvasti tuotevalikoimaa. Suoritamme nyt opettajakoulutuksemme näissä alueellisissa t & k-keskuksissa. ” Özer totesi, että ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelma päivitetään nopeasti automaation, ohjelmistojen, tekoälyn tekniikoiden ja digitaalisten taitojen prosessin jälkeen, Özer korosti, että T & K-keskukset osallistuvat merkittävästi päivitykseen.

Kansallinen koulutusministeriö (MoNE) aloitti suuren hyökkäyksen kovid-19-puhkeamisen torjumiseksi. Ennen koulua tarvittavista desinfiointimateriaaleista valmistettiin suuri määrä tuotteita, naamarista, kasvojensuoja-ojasta kertakäyttöisiin kylpytakkiin ja haalareihin. Tällä tavoin MEB antoi erittäin tärkeän panoksen epidemian ehkäisyyn taistelun ensimmäisinä päivinä. Sitten hän jatkoi naamarikoneen, ilmansuodatuslaitteen ja video-laryngoskooppilaitteen tuotantoa hengityslaitteesta. Tässä prosessissa, joka osoittaa vahvan ammatillisen koulutuksen merkityksen, MoNE: n varaministeri Mahmut Özer selitti, millainen ammatillisen koulutuksen suunnittelu olisi kovid-19: n puhkeamisen jälkeen.

"Vaikutimme negatiivisesti"

Kovid-19-taistelupäivinä ammatillinen koulutus antoi onnistuneen tutkinnon. Mitä aiot suunnitella ammatillisen koulutuksen tulevaisuudelle, jolla on myös uskomattomia kokemuksia?

Ammatillisella koulutuksella on ollut merkittävä vaikutus kouluttamalla henkilöstöresursseja työmarkkinoiden edellyttämillä ammattitaitoilla monien vuosien ajan maassamme. Ammatillisessa koulutuksessa oli matala aika etenkin kertoimen soveltamisen jälkeen. Tänä aikana ammatillinen koulutus on lakannut olemasta akateemisesti menestyvien opiskelijoiden valinta. Seuraavina vuosina toinen shokki koettiin sijoituspisteiden soveltamisessa kaikkiin lukioihin. Mitä tapahtui sen jälkeen kun kerroinsovellus alkoi toistua, ammatillisesta koulutuksesta tuli jälleen pakollinen vaihtoehto suhteellisen epäonnistuneille opiskelijoille. Nämä prosessit vaikuttivat kielteisesti ammattikorkeakoulujemme johtajien ja opettajien moraaliin. Ammatillisesta koulutuksesta on tullut tunnetuksi ongelmia, opiskelijoiden poissaoloja ja kurinpidollisia rikoksia. Tämän seurauksena tutkinnon suorittaneiden kyvyttömyys vastata työmarkkinoiden odotuksiin vahvisti kielteistä käsitystä ammatillisesta koulutuksesta. Siksi ammatillisessa koulutuksessa menetettiin vakava itseluottamus.

'Itseluottamus saatu'

Onko itseluottamus palautettu vakavasti tässä prosessissa?

Tarkalleen. Tämän prosessin tärkein panos oli itseluottamuksen palauttaminen vanhoihin arvostettuihin ammatillisen koulutuksen päiviin. Hän osoitti, mitä hän voisi tehdä, kun hänen ongelmansa ratkaistiin, heille annettiin mahdollisuuksia ja motivoitiin. Tässä prosessissa se tuli esityslistalle tuotannolla ja tuotantokapasiteetilla, ei ammatillisen koulutuksen ongelmilla. Kun kansalliset ja kansainväliset mediaorganisaatiot menestyvät enemmän, itseluottamus kasvoi. Koska usko siihen, mitä he voivat tehdä, tuottaa ja mitä tuottaa, on arvokas, menestys tuli mukana.

"Jokainen keskittyy yhteen alueeseen"

Onko t & k-keskukset pysyviä Kovid-19-taudinpurkauksen jälkeisinä päivinä?

Ammatillisessa koulutuksessa olemme nyt läpi tutkimus- ja kehitysvaiheen. Tämä on yksi Kovid-19-epidemian tärkeimmistä saavutuksista ammatillisessa koulutuksessa. Prosessissa lisäämme uusia perustamiimme T & K-keskuksiin ottaen huomioon alueellisen jakauman. Nämä tutkimukset valmistuvat parhaillaan. Meillä on noin 20 tutkimus- ja kehityskeskusta. Jokainen keskus keskittyy eri alueelle. Yksi keskus käsittelee esimerkiksi vain ohjelmistoja, kun taas toinen keskittyy biolääketieteisiin laitetekniikoihin. Keskukset ovat jatkuvassa yhteydessä toisiinsa ja tukevat toisiaan. Nämä keskukset ovat myös huippuosaamisen keskuksia. Sen pääpaino on tuotekehityksessä, patentissa, hyödyllisyysmallissa, suunnittelussa ja tavaramerkkien tuotannossa, rekisteröinnissä ja kaupallistamisessa. Kasvatamme jatkuvasti tuotevalikoimaa. Suoritamme nyt opettajakoulutuksemme näissä alueellisissa t & k-keskuksissa. Nämä keskukset myötävaikuttavat myös merkittävästi ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelman päivittämiseen.

Heidän luottamus kasvoi

Voidaanko sanoa, että MEB: n viimeisen kahden vuoden aikana tekemät investoinnit ammatilliseen koulutukseen ovat tuottaneet tulosta?

Joo. Ministerityönä keskityimme todella ammatilliseen koulutukseen. Olemme toteuttaneet erittäin tärkeitä projekteja peräkkäin. Tärkeintä on, että olemme tehneet ensimmäistä kertaa tiivistä ja kattavaa yhteistyötä alojen vahvojen edustajien kanssa kaikilla koulutusaloilla. Siksi alojen luottamus ammatilliseen koulutukseen on lisääntynyt vähitellen. Kaikki nämä vaiheet mahdollistivat nopean, kollektiivisen ja dynaamisen vasteen tuottamisen tässä prosessissa.

Kuinka aiot suunnitella tästä eteenpäin?

Jatkamme ammatillisen koulutuksen koulutuksen, tuotannon ja työllisyyssyklin vahvistamista. Päivitämme koulutusta jatkuvasti tiiviimmässä yhteistyössä työmarkkinoiden kanssa. Teemme ammatillisista lukioistamme tuotantokeskuksia. Kasvatamme jatkuvasti tuotteiden ja palveluiden tuotantokapasiteettia, etenkin käyttörahastojen puitteissa. Esimerkiksi vuonna 2019 korotimme tuotantotuloja tällä alueella 40 prosentilla 400 miljoonaan tonniin. Vuonna 2021 tavoitteemme on miljardi TL-tuotantoa. Tärkein asia on tutkinnon suorittaneiden työllistymiskapasiteetin ja työolojen parantaminen työmarkkinoilla. Yhteistyö, jonka olemme tehneet työllisyyden kannalta tärkeiden alojen kanssa, olivat ensimmäiset askelemme kohti tätä. Nämä vaiheet vahvistuvat edelleen.

"Kaikki tuotteet, joihin keskityimme, on tuotettu"

Olet perustanut T & K-keskuksia ammatillisiin lukioihin. Mikä oli tarkoitus?

Ammatillisen koulutuksen osuus Kovid-19: n torjunnan päivinä oli kaksinkertainen. Ensimmäisessä vaiheessa tarvittiin maskin, desinfiointiaineen, kasvojensuojakaivan, kertakäyttöisen esiliinan ja haalareiden massatuotanto ja toimittaminen. Tämä vaihe oli erittäin menestyvä, ja tuotannot tässä yhteydessä jatkuvat edelleen. Toisessa vaiheessa keskityttiin kovid-19: n torjuntaan tarvittavien laitteiden, kuten hengityssuojainten ja naamarikoneiden, suunnitteluun ja valmistukseen. Menestyäksemme toisessa vaiheessa perustimme provinsseihimme Anatolian ammatillisiin ja teknisiin lukioihin t & k-keskukset, joilla on vahva infrastruktuuri. Vahvistimme tutkimus- ja kehityskeskuksiemme infrastruktuuria näiden tuotteiden suunnitteluun ja tuotantoon. Näissä keskuksissamme, joihin perustimme kaupunkimme, kuten Istanbul, Bursa, Tekirdağ, Ankara, İzmir, Konya, Mersin, Muğla ja Hatay, tehtiin erittäin intensiivisiä tutkimuksia. Näissä keskuksissa pystyimme tuottamaan kaikki tuotteet, joihin keskityimme. Tässä yhteydessä suunniteltiin ja valmistettiin monia tuotteita, kuten kirurginen naamiokone, hengityssuojain, N95-standardimaskin kone, video-laryngoskooppilaite, tehohoitovuode, ilmansuodatin, näytteenottoyksikkö.

Yhteistyö ITU-ASELSANin kanssa

Ottaen huomioon opetussuunnitelman päivityksen aiotteko tehdä uusia päivityksiä ottaen huomioon, että työmarkkinat muuttuvat Kovid-19 -taudin puhkeamisen jälkeen?

Tietysti. Tämän prosessin jälkeen ja digitaalisten taitojen uusi opetussuunnitelma uusitaan nopeasti. Emme pidä ammatillisen ja teknisen koulutuksen oppilaitoksia laitoksina, joissa tarjotaan vain taito-opetusta. Haluamme kaikkien opiskelijoiden hankkivan avaintaidot, jotta he voivat mukautua muuttuviin teknologisiin ja sosiaalisiin olosuhteisiin. Ajan myötä haluamme vähentää eroa ammatillisen ja yleisen koulutuksen välillä. Siksi teemme yhteistyötä sekä teknisesti että akateemisesti vahvojen organisaatioiden, kuten ITU: n ja ASELSANin, kanssa. Työmarkkinoiden alan teknisen tason mukaan tarvittavat taidot lisätään opetussuunnitelmiin kaikilla opettamillamme ammateilla. Emme kuitenkaan tyydy tähän, vaan pyrimme vahvistamaan valmistuneidemme yleisiä taitoja.Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar