Mannertenvälinen rautatie

Mannertenvälinen rautatie
Mannertenvälinen rautatie

Yhdysvallat sulautui todella yhteen, kun kelkkavasara osti kultaisen iskun Utahissa sijaitsevaan kärjessä olevaan maajohtajuusjuhlaan 10. toukokuuta 1869 ensimmäisen mannertenvälisen rautatien valmistamiseksi.


Kalifornian itäosassa sijaitseva Keski-Tyynenmeren rautatien rakennus, jonka rakentaminen kesti yli seitsemän vuotta, ja Unionin Tyynenmeren rautateiden rakennus Nebraskan länsipuolella ja mannertenvälinen rautatie ovat vähentäneet kuukausittaisen 5000 km: n tien viikkoon. Mannertenvälinen rautatie on myötävaikuttanut Yhdysvaltojen nopeaan etenemiseen länteen, estäen villin lännen nousun, aiheuttaen sen taistelemaan tällä maalla asuvien alkuperäisten amerikkalaisten heimojen kanssa. Se teki myös taloudellisesti toteuttamiskelpoiseksi länsimaisten runsaasti resursseja ja siirtää ne idän markkinoille.Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar