Kyproksen rautatiehistoria ja kartta

cibris-rautatiehistoria
cibris-rautatiehistoria

Se on rautatieyritys, joka toimi Kyproksella vuosina 1905-1951 Kyproksen hallituksen rautatieyhtiön nimellä. Hän työskenteli Lefken Evrihu-kylän ja Famagustan kaupungin välillä. Aktiivisten vuosien aikana se kuljetti yhteensä 3.199.934 7.348.643 XNUMX tonnia lastia ja XNUMX XNUMX XNUMX matkustajaa.


Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1904, ja Britannian korkea komissaari Sir Charles Anthony King-Harman valmisti linjan ensimmäisen osan Nicosia-Famagusta-divisioonan avaamisen jälkeen 21. lokakuuta 1905 Famagustasta. Samana vuonna aloitettiin Nicosia-Omorfo-linjan työt ja tämä osa valmistui kahden vuoden kuluessa. Lopuksi Omorfo-Evrihu-linjan työ alkoi vuonna 1913, ja linja valmistui vuonna 1915 tämän osan alkaessa.

Rakentamisen tarkoitus on Omorfon (Güzelyurt) kaupungin ympärillä tuotettujen vihannesten, hedelmien ja Lefken kaupungista uutetun kuparimalmin kuljetus Larnacan satamaan. Tätä tarkoitusta varten harkittiin ensin Omorfo-Larnaca-linjaa. Mutta myöhemmin eräät Larnacan kuuluisat ihmiset väittivät, että rautatie heikentäisi kauppaa kamelien kanssa ja että kaattajat kärsisivät siitä, ja vastusti tätä linjaa. Linjan viimeinen pysäkki siirrettiin Larnakasta Famagusttaan.

Rautatierahoitus 127,468 1899 puntaa (punta) annettiin lainalla siirtolaislainoista vuonna XNUMX, linja rakennettiin pohjimmiltaan alihankkijasopimuksella.

Rautatietiedot

Radan kokonaispituus on 76mil (122 km), raideväli on 2 cm (6 jalkaa 76,2 tuumaa). Neljällä pääasemalla oli jalankulkijoita. Radan kaltevuus oli yksi sadasta Famagusta Nicosian ja 100 1: n välillä Nicosia Omorfon välillä.

Linjaa oli noin 30 asemaa, etenkin Evrihu, Omorfo (Güzelyurt), Nicosia ja Famagusta. Asemien nimet kirjoitettiin turkin (turkki turkki), kreikan ja englannin kielellä. Joitakin näistä asemista käytettiin myös posti- ja puhelinvastaavina. Juna matkasi Nicosian ja Famagustan välillä noin 30 tunnissa, keskimääräinen nopeus 48 mph (noin 2 km / h). Koko linjan matka-aika oli 4 tuntia.

Asemat ja etäisyydet

 • Famagustan satama
 • Magusa
 • Enkomi (Tuzla)
 • Stylos (Mutluyaka)
 • Gaidhoura (Korkuteli)
 • Vaatimukset (dortyol)
 • Pyrga (Pirhan)
 • Yenagra (kalanteri)
 • Vitsada (Pınarlı)
 • Mousoulita (Ulukışla)
 • Angastina (Aslanköy)
 • Exometohi (Düzova)
 • Epikho (Cihangir)
 • Trakhoni (Demirhan)
 • Mia Milia (Haspolat)
 • Kaimakli - (kermainen)
 • NICOSIA
 • Yerolakko (Alayköy)
 • a Trimithi
 • Dheni -
 • Avlona (Gayretköy)
 • Peristerona
 • Katokopia (Zümrütköy)
 • Argakhi (Akçay)
 • OMORFO (Güzelyurt)
 • Nikita (Güneşköy)
 • Kazivera (Gaziveren)
 • Pentagia (Yeşilyurt)
 • Çamlıköy LEFKE
 • Agios Nikolaos
 • flau
 • EVRYCHOU - 760

Nämä tiedot kuuluvat linjalle vuonna 1912, ja koska linja Omorfosta EVRYCHOU: iin avattiin myöhemmin, kyseisen linjan aseman etäisyystietoja ei ole tässä luettelossa.

Rautatien sulkeminen ja viimeinen aika

Ison-Britannian siirtomaahallinto teki päätöksen rautateiden reittien lopettamisesta parantuneen maakuljetuksen, rautatiekysynnän vähentymisen ja taloudellisten syiden vuoksi. Kyproksen 1951-vuotinen rautatieseikkailu on päättynyt tällä vuonna 48 tehdyllä päätöksellä. Hänen viimeinen lento päättyi Famagustan asemalle 31. joulukuuta 1951 klo 14 matkalla Nicosiasta Famagustaan.

Noin 200 yrityksen palveluksessa olevaa työntekijää ja virkamiestä siirrettiin puolivirallisiksi laitoksiksi.

Rautatie tänään

Rautateiden pysähtymisen jälkeen Ison-Britannian siirtomaahallinto myi kaikki radalla olevat kiskot ja veturit ja myytiin hintaan 65.626 XNUMX puntaa yritykselle nimeltä Meyer Newman & Co. Tästä syystä mitään osia ei jää linjan raiteista.

Güzelyurtin, Nicosian ja Famagustan aseman rakennukset Pohjois-Kyproksen rajoilla ovat edelleen pystyssä ja avoinna huoltoon eri alueilla. EVRYCHOU-asema puolestaan ​​sijaitsee Kyproksen valvonnassa olevalla alueella ja toimii myös muihin tarkoituksiin. Kaksi yrityksen käyttämistä 12 veturista; Veturi nro 1 sijaitsee Famagustan maarekisterin puutarhassa ja veturi nro 2 Güzelyurtin festivaalipuistossa.

EVRYCHOU-asema

EVRYCHOU-asema, jolla on myös kuparikaivoksia, on edelleen saatavana vielä tänään.

Kyproksen rautatiekartta

Kyproksen rautatiekartta

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar