Viruksesta huolimatta tunnelien ja siltojen takuumaksut suoritettiin

Virustunnelista huolimatta ja takuuehdot maksettiin kokonaan
Virustunnelista huolimatta ja takuuehdot maksettiin kokonaan

Corona-viruksesta johtuvan ylivoimaisen esteen vuoksi keskusteltiin sopimusten irtisanomisesta tai maksujen viivästymisestä. Euraasian tunnelin, Osmangazin ja Yavuz Sultan Selimin siltojen takuumaksut suoritettiin kuitenkin kokonaan.


SÖZCÜ: n Yusuf Demirin uutisten mukaan; ” Corona-viruksen epidemian takia talouden pyörät ovat pysähtyneet, miljoonat ihmiset ovat olleet työttömänä, lyhytaikaisia ​​työkorvauksia ja jopa kauppiaiden tukilainoja ei ole maksettu kokonaan, vaikka takaajien rahaa ei ole viivästynyt.

Moottoriteiden pääosasto, rakentamalla-käytä-siirrä -mallilla rakennettu Euraasian tunneli, Istanbul-İzmir- ja Pohjois-Marmara-moottoritiet, Yavuz Sultan Selim- ja Osmangazi-sillat maksoivat loput vuoden 2019 takuumääristä 30. huhtikuuta alkaen. Yrityksille ei virallisesti ilmoitettu, kuinka paljon maksettiin.

Takausmaksut laskettiin sopimuksen mukaan asianomaisen vuoden 2. tammikuuta korolla, ja ne suoritettiin seuraavan vuoden huhtikuussa. Viime vuonna tehdyn järjestelyn mukaisesti kaksi maksua suoritettiin vuosittain dollarin kurssilla 2. tammikuuta ja 1. heinäkuuta.

VAIN 3 miljardia dollaria 3. siltaan

Viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla konsortioon maksettiin miljardia 1 miljoonaa liiraa, joka toimi vain Yavuz Sultan Selim -sillan palveluksessa. Vuoden toisella puoliskolla maksettavan määrän on laskettu olevan miljardi 450 miljoonaa liiraa.

Tällä maksulla yritykselle yhden vuoden ajan kansalaisen taskusta maksettu raha oli 1 miljardia 3 miljoonaa liiraa. Koska dollareihin perustuvat takuumaksut oli laskettu, kansalaisten verot, jotka eivät koskaan käyttäneet näitä siltoja ja teitä, maksoivat 50 miljardia 2018 miljoonaa TL valtion valtion urakoitsijoille vuodeksi 2 2018. tammikuuta 1 dollarin kurssilla (3.76 dollari = 3 TL).

8.3 VARAUTTU miljardeja teloja

Presidentin vuoden 2020 vuosiohjelman mukaan yrityksille annettiin 8.3 miljardia liiraa takuille liikenneministeriön julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeissa. Siltojen, tunneleiden ja moottoriteiden lisäksi on olemassa myös lukuisia lentokenttä- ja junaterminaalimaksuja. Istanbulin lentokenttä ei sisälly tähän laskelmaan.

CHP HALUASI LASKAA

CHP-ryhmän varapuheenjohtaja Özgür Özel korosti, että vuokra-, vero-, vakuutusmaksut ja lainanmaksut viivästyivät "ylivoimaisen esteen" vuoksi koronavirus epidemian aikana.

Tänä ajanjaksona, jolloin Corona-virustaudin takia oli lähes mahdotonta löytää kansalaisten auttamiseen tarkoitettuja varoja, Ozel ehdotti, että valtio lykkääisi yksityisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeiden mukaisia ​​takausmaksuja yrityksille osoittamalla talouden ylivoimaista estettä ja julkisia tuloja.Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar