Milloin moskeijat avataan? Milloin ylistys alkaa moskeijoissa ja masjideissa?

Milloin moskeijat avautuvat? Milloin jumalanpalvelukset alkavat moskeijoissa ja moskeijoissa?
Milloin moskeijat avautuvat? Milloin jumalanpalvelukset alkavat moskeijoissa ja moskeijoissa?

Sisäministeriön 81 maakunnan kuvernöörille lähettämässä kiertokirjeessä uuden tyyppinen koronavirus (Covid-19) kuului uskontoasioiden pääosaston toimenpiteiden puhkeamisen estämiseksi leviämisen estämiseen Turkissa; Muistutettiin, että 16. maaliskuuta 2020 asti epidemian haltuunottoon kaikki moskeijat ja masidit ympäri maata keskeytettiin suorittamaan rukouksia seurakunnan kanssa.


Nykyisessä vaiheessa todettiin, että toimenpiteet moskeijoiden ja masjidien avaamiseksi palvontaan kabinettikokouksessa, joka pidettiin maanantaina presidentti Recep Tayyip Erdoganin puheenjohtajana, päätettiin, että lounas-, iltapäivä- ja perjantarukoukset voidaan suorittaa seurakunnan kanssa moskeijoissa perjantaina 29. toukokuuta 2020 määritettävien sääntöjen puitteissa. ilmaistiin.

Hygienia, sosiaalinen etäisyys jne., Joita on noudatettava alueilla, jotka tiedekomitea yhdessä löytää. ottaen huomioon säännöt Perjantaista 29. toukokuuta 2020 alkaen Asiaankuuluvien ministeriöiden ja uskonnollisten asioiden pääosaston asettamat säännöt luetellaan kiertokirjeessä seuraavasti:

1) Vain moskeijoissa ja masjideissa yhteisön kanssa Keskipäivä, iltapäivä ja perjantai Hänen rukouksensa suoritetaan. Muina aikoina moskeijoita ja masjideja pidetään avoinna niille, jotka haluavat suorittaa yksittäisiä rukouksia.

2) Kattaa ulkonaliikkumiskielto Tarvittavat varoitukset / tiedot annetaan kansalaisille ja niille, joilla on sairauden oireita pysyä kotona.

3) Moskeijapuutarha / piha on ensisijaisesti avoin alue. Meteorologisten / vuodenaikojen olosuhteiden mukaan moskeijassa voidaan suorittaa keskipäivän ja iltapäivän rukouksia. Perjantain rukouksia ei suoriteta moskeijassa.

4) Enemmän kuin koskaan kiinnitetään huomiota moskeijoiden ja masjidien kaikkien osien puhdistamiseen, joita alkoi palvoa seurakunnan kanssa, asianmukaisilla menetelmillä joka päivä. Puhdistusprosesseissa paikat, joissa käden kosketus on intensiivistä, kuten ovenkahvat, pyyhitään erityisesti desinfiointiaineilla.

5) Sijaitsee moskeijassa ja masjidissa ilmastointi ja ilmanvaihto eivät toimi, pitämällä ovet ja ikkunat auki jatkuvasti tuuletetaan moskeija ja moskeija.

6) Yhteisten alueiden minimointi pesuhuoneet, suihkulähteet ja wc pidetään kiinni. Häiriö jne. tavata moskeijoita ja masjideja tyydyttämällä tarpeet kotona tai työpaikoilla Seurakunnalle annetaan tarvittavat tiedot / varoitukset.

7) Jokaisen, joka suorittaa seurakunnan keskipäivällä, iltapäivällä ja perjantaina pidetyssä rukouksessa, on käytettävä lääketieteellistä naamaria. Henkilö / ihmiset, joilla ei ole naamaria, eivät saa rukoilla seurakunnassa.(Niiden, jotka suorittavat yksittäisiä rukouksia moskeijoissa ja masjideissa, on myös käytettävä naamaria.)

8) Sitä käytetään yleisesti moskeijoissa ja masjideissa, ja sen arvioidaan lisäävän epidemioiden / tartuntojen riskiä. ruusutarha, kohdussa, kenkäkiillotuksessa jne. materiaalia ei sallita.

9) Varoitusjulisteet, jotka sisältävät koronavirukseen liittyviä toimenpiteitä ja sääntöjä, joita noudatetaan rukoillessaan seurakunnan kanssa moskeijoissa ja moskeijoissa (hankkimalla maakuntien ja alueiden terveysvirastoilta, mufti), painetaan heti ja ripustetaan kaikkiin moskeijoihin ja masjideihin.

10) Moskeijoihin ja masjideihin tulevia ihmisiä tarjotaan henkilökohtaisten rukouksiensa tueksi. veya tarjoavat mufti-toimistot tarjoamalla kertakäyttöisen rukousmaton. Kun rukouksia suoritetaan moskeijan pihalla, kansalaisiamme neuvotaan pesemään rukousmatonsa.

11) Kaikilla rukoiltavilla alueilla se aiheuttaa taudin leviämisriskin, eikä sitä voida desinfioida. paketti, pahvi, säkki ja matto jne. mattoja ei käytetä.

12) Jokainen, joka tulee moskeijoihin ja masjid-sisäänkäynteihin sekä paikkoihin, jotka määritetään moskeijoiksi / palvontapaikoiksi annetaan käsien desinfiointiin.

13) Jotta kollektiivisesti moskeijoissa ja masjideissa vietetty aika olisi mahdollisimman lyhyt, Varmistetaan, että yhteisölle tiedotetaan siitä, että rukousten sunnaa voidaan suorittaa kotona ja rukous voidaan suorittaa kotona..

14) Tarvittavat varoitukset toistetaan yhteisölle fyysisen kontaktin välttämiseksi (kädenpuristus, hyöty, omaksuminen jne.) Ja sosiaalisen etäisyyssäännön noudattamiseksi.

15) Sijaitsee moskeijan kampuksella pyhäkköjen sisustuksia ei avata vierailijoilleestämään kosketus pyhäkköjen ulkopintojen kanssa nauha vedetään vähintään yhden metrin etäisyydeltä.

16) Se vaikeuttaa sosiaalisen etäisyyden ylläpitämistä moskeijoissa mevlit, joukko ateria jne. Ateria ei ole sallittu tapahtumissa ja moskeijoissa..

17) Moskeijan edessä olevia kerjäläisiä vastaan ​​toteutetut toimenpiteet maksimoidaan ja erityisesti perjantain rukouksen jälkeen kutsuttu näyttely. vihannekset, hedelmät, vaatteet, lelut jne. Tuotteiden myynti ei ole sallittua.

18) Rukousten suorittamiseksi seurakunnan kanssa sosiaalisen etäisyyssäännön mukaisesti moskeijoissa ja masjideissa, kuvernöörin / piirikuvernöörin koordinoinnissa;

a) Ottaen huomioon, että henkilö käyttää vähintään 60 × 110 cm: n aluetta (rukousharjan peittämä alue) moskeijoiden suljetuilla alueilla / pihalla / puutarhassa ja muissa rukoiltavissa alueissa varmistaakseen rukouksen suorittajien sosiaalisen etäisyyden, merkinnät tehdään maassa liitteen lähettämän muodon mukaisesti, metrin etäisyydellä kummastakin suunnasta rukoiltavan alueen ääripisteistä..

b) Hyökkäysten, puutarhan / pihan ja avoimien tilojen maksimikapasiteetti ripustetaan mainittujen alueiden sisäänkäynnille tavalla, joka on kaikkien nähtävissä. Kun sisällä olevien ihmisten lukumäärä saavuttaa riittävän pisteen, siitä ilmoitetaan saapumista odottavan seurakunnan mukaisesti.

19) Perjantai rukoile,

a) Kuvernöörit ja piirikuvernöörit päättävät (maakuntien / piirien muftin määritysten puitteissa) voidaan rakentaa moskeijoihin, joilla on riittävä puutarha / piha / avoin alue.

b) Asutuksissa, joissa moskeijapuutarha / pihat eivät riitä maakunnan / piirin muftin ehdotuksella piirikuvernöörit piirissä ja avoimilla alueilla, joita pidetään tarkoituksenmukaisina kuvernöörien suostumuksella, perjantain rukoukset voidaan suorittaa toteutettavien toimenpiteiden puitteissa..

c) Määritettäessä alueet perjantain rukouksien suorittamiseksi tekijät, kuten vuodenaikojen olosuhteet ja alueen leveys sekä helppo sisään- ja poistuminen tullaan harkitsemaan.

d) Moskeijat (pihat / puutarhat), jotka hallinto- ja piirikuvernöörit päättävät suorittaa viimeistään perjantain rukoukset ja avoimet alueet 26.05.2020 ilmoitetaan yleisölle käyttämällä erilaisia ​​viestintäkanavia vuoteen XNUMX saakka.

e) Moskeijoiden suljetut alueet pidetään suljettuina perjantaina.

f) Tarvittavat varotoimenpiteet toteutetaan, jotta ääni kuullaan mukavasti alueella, joka suoritetaan perjantain rukouksilla ja seurakunnan näkemäksi saarnaa luettaessa.

g) Perjantain rukousten suorittamiseen tarkoitetut avoimet alueet puhdistetaan / desinfioidaan ennen rukousta ja sen jälkeen yhteistyössä kuntien kanssa.

h) Perjantain rukousten aikana se alkaa istua ensimmäisestä palkkaluokasta ja tätä järjestystä noudatetaan, kunnes viimeinen rivi täytetään. Rukouksen lopussa ja alkaen vastaavasti viimeisestä sijoituksesta. Tarvittavat toimenpiteet toteutetaan seurakunnan poistumiseksi rukousalueelta.. Tämän järjestyksen varmistamiseksi vähintään viisi ihmistä koostuu moskeijoista ja avoimista tiloista jokaiselle rukoukselle kuvernöörin / piirikuvernöörien maakunnan / piirin muftin ehdotusten mukaisesti. Perjantain valtuuskunta luodaan ja lainvalvontaviranomaiset nimetään.

i) Perjantain valtuuskunta koostuu pääasiassa uskonnollisista virkamiehistä, koraanin miehen opettajista ja muftihenkilökunnasta moskeijoista, jotka eivät suorita perjantain rukouksia. Tässä yhteydessä, jos henkilöstöä ei ole tarpeeksi, toimeksianto tehdään muilta virkamiehiltä. Tarvittaessa voidaan nimittää myös moskeijayhdistysten jäseniä.

Perjantain valtuuskunnan tehtävät,

j) Perjantain valtuuskunta; Yhteistyössä nimitettävän lainvalvontaviranomaisen kanssa seurakunta saapuu rukoiltaville alueille tässä ympyrässä määritellyissä olosuhteissa (käsien desinfiointi, naamariin pääsy, rukousrukouksen tuominen jne.) Selittämällä tämä tilanne saapumista odottavan seurakunnan mukaisesti, kun saapuvien ihmisten määrä saavuttaa määritetyn määrän. ja rukouksen jälkeen hän huolehtii siitä, että yhteisö lähtee ulos säilyttämällä sosiaalisen etäisyyden.

k) Se on suoraan vastuussa tässä kiertokirjeessä määriteltyjen sääntöjen täytäntöönpanosta hallinto- ja piirikuvernöörien toimesta, erityisesti siitä, että seurakunta otetaan tavalla, joka antaa sosiaalisen etäisyyden rukoilla oleviin paikkoihin, kun yhteisö ei tule rukoiltaville alueille, eikä olla täynnä rikkoen sosiaalista etäisyyttä. lainvalvontaviranomaiset nimetään. Lainvalvontayksiköt hoitavat tehtävänsä yhdessä perjantaina olevien valtuuskuntien kanssa.

l) Alueilla, joilla lainvalvontayksiköt suorittavat perjantain rukoukset, käytetään fyysisiä esteitä, kuten haitarisuoja, este, värillinen johto / nauha, muovinen ponttoni jne., Jotta varmistetaan yhteisöön pääsy ja poistuminen hallitusti.

m) Perjantain rukouksia ei saarnata, uskonnollisten asioiden johtokunnan lähettämät saarnot luetaan ilman lisäyksiä ja merkintöjä, ja rukoukset pyritään suorittamaan mahdollisimman pian.

Tässä asiayhteydessä; Suunnittelun ja toimeksiannot suorittavat hallinto- tai piirikuvernöörit yhteistyössä paikallisten hallintojen ja niihin liittyvien instituutioiden kanssa, jotta toteutus voidaan toteuttaa kokonaan. Tarvittavat ilmoitukset tehdään kansalaisillemme, eikä käytännössä kohda mitään ongelmia.Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar