Kauppaministeriö ilmoittaa huhtikuun vientitiedot

Kauppaministeriö ilmoittaa huhtikuun vientiluvut
Kauppaministeriö ilmoittaa huhtikuun vientiluvut

GTS: n mukaan vienti väheni huhtikuussa 41,38% verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen ja oli 8 miljardia 993 miljoonaa dollaria. Epidemian, ennennäkemättömän markkinoiden ja kysynnän supistumisen takia tärkeimmissä vientimaissa, etenkin EU-maissa, ja karanteenitoimenpiteet rajoilla ovat olleet pääasiallinen syy huhtikuun viennin laskuun.


GTS: n mukaan vienti väheni huhtikuussa 41,38% verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen ja oli 8 miljardia 993 miljoonaa dollaria.

Covid-19-epidemian taloudelliset vaikutukset, jotka vaikuttivat koko maailmaan sekä sosiaalisesti että taloudellisesti haitallisesti maaliskuusta lähtien, alkoivat näkyä paljon kovemmin ja terävämmin huhtikuussa, ja vaikuttivat edelleen vientiin negatiivisesti.

Itse asiassa epidemian takia ennennäkemätön markkinoiden ja kysynnän supistuminen sekä karanteenitoimenpiteet rajoilla, etenkin EU-maissa, olivat pääasiallinen syy huhtikuun viennin vähentymiseen. EU-maiden bruttokansantuote supistui 3,5 prosenttia ensimmäisellä neljänneksellä, mikä vastaa korkeinta kutistumisprosenttia vuodesta 1995 lähtien, jolloin tiedot julkistettiin neljännesvuosittain. Samoin ilmoitettiin, että Yhdysvaltain talous supistui 4,8 prosenttia odotettua enemmän samalla ajanjaksolla.

Maaliskuussa ja huhtikuussa havaittu lasku sai viennin, joka kasvoi 2% vuoden ensimmäisen kahden kuukauden aikana, osoittamaan negatiivista kasvua 4,0 kuukauden jaksosta.

Tuonti väheni huhtikuussa 28,31% edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna ja oli 12 miljardia 957 miljoonaa dollaria.

Ulkomaankaupan alijäämämme on 3,9 miljardia dollaria huhtikuussa

Ulkomaankaupan alijäämämme toteutui huhtikuussa 3 miljardiksi 965 miljoonaksi dollariksi, mutta ulkomaankaupan volyymi laski 34,31% edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna ja oli 21 miljardia 950 miljoonaa dollaria.

Huhtikuussa 2020 viennin suhde tuontiin oli 69,4%; Tammi-huhtikuussa se toteutui 75,4%: na

KORKEINEN VIENTIVAPORTTI, JOTKUMME TUTKIMUKSESSA HUHTIKUUSSA ”APRILLIT JA KONEET”

Vienti osastossa "Kattilat ja koneet" laski 39,28% huhtikuussa 918 miljoonaan dollariin. Muita lukuja, joita vietimme eniten huhtikuussa, olivat vastaavasti rauta ja teräs (654 miljoonaa dollaria) ja ”sähkökoneet ja -laitteet” (531 miljoonaa dollaria).

Viemme maa Saksaan

Huhtikuussa maita, joihin vietämme eniten, ovat Saksa, Yhdysvallat ja Irak, kun taas Kiina, Saksa ja Venäjä olivat tuonnin kolme ensimmäistä sijaa. Huhtikuussa viejämme onnistuivat pääsemään 205 eri vientimarkkinoille.

Epidemian takia vientiämme huhtikuussa verrattiin kuitenkin huhtikuun vientiin edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen johtuen ennennäkemätöntä markkinoiden ja kysynnän supistumista tärkeimmissä vientimaissa, etenkin EU-maissa, ja karanteenitoimenpiteitä rajoilla; 66% Ranskaan; 59 prosenttia Espanjaan; 57,7% Englantiin; 51 prosenttia Italiaan; 48,8% Belgiaan; 35,9% Saksaan; Se laski 34,4% Irakissa ja 25,1% Yhdysvalloissa.

Suurimmat 3 suurimman vientimarkkinamme luominen on 22,6% viennistämme

GTS: n mukaan, kun kolme eniten vientiä olevaa maata ovat huhtikuusta 22,6% kokonaisviennistä, huippukokouksen osuus kolmesta suurimmasta maasta on 30,5%.

Toisaalta Covid-19-epidemian takia viisi suurinta maata, joiden arvo laski huhtikuussa arvon suhteen, verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon, olivat Englanti, Saksa, Ranska, Espanja ja Italia. Näiden maiden osuus kokonaisviennistämme oli 5% huhtikuussa 2019, mutta laski 29,05 pistettä 2020%: iin huhtikuussa 5,0. Toisaalta vientiin näihin maihin lasku vastaa 24,07 prosenttia huhtikuun viennin kokonaismäärästä, joka on 6 miljardia 348 miljoonaa dollaria.

Vastaavasti vientimme Euroopan unionin maihin huhtikuussa oli 49 miljardia 3 miljoonaa dollaria, laskua 739% edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen verrattuna, kun vientimme näihin maihin oli 41,9% kokonaisviennistämme.

Huomiota kiinnitti huhtikuussa viennin lisääntyminen Azerbaidžaniin, joka havaittiin huhtikuussa 2020 7,88%, Hongkongiin 28,8% ja Etelä-Koreaan 51,0%.

KÄYTETTÄVÄN VÄLITTÄJÄN MYÖNTÄMISEKSI ON MEREKULJETUS.

Huhtikuussa 2020 toteutuneen viennin kuljetusmuodot huomioon ottaen eniten vientiä suuntasi “Sea Road” (5 miljardia 689 miljoonaa dollaria), kun taas tämä kuljetusmuoto oli “Road Road” (2 miljardia 662 miljoonaa dollaria) ja “Airline” (vastaavasti 489 miljoonaa). dollaria) seurattiin.

Tuontikuljetusmuodoista suurin tuonti on "Sea Road" (8 miljardia 703 miljoonaa dollaria), kun taas "Land Road" (2 miljardia 263 miljoonaa dollaria) ja "Air Line" (1 miljardi 791 miljoonaa dollaria). ) seurasi.

VIENTIÄ KIRJOITETTUJEN TAVAROIDEN ENSIMMÄISINEN MAKSUTYYPPI

Ottaa huomioon viennissä suositut maksutavat huhtikuussa 2020; Eniten vientiä suoritettiin tavaroiden maksamisella (5 miljardia 424 miljoonaa dollaria), jota seurasi ennakkomaksu (1 miljardi 536 miljoonaa dollaria) ja “maksua vastaan ​​liittyvät asiakirjat” (736 miljoonaa dollaria). Ottaen huomioon tuonnissa suositut maksutavat; Vaikka suurin osa tuonnista suoritettiin maksulla "tavarat vastaan" (7 miljardia 330 miljoonaa dollaria), tätä maksutapaa seurasivat "käteismaksu" (2 miljardia 918 miljoonaa dollaria) ja "luottolimiitti" (823 miljoonaa dollaria).

JATKAMME JATKOTTAMATTAAN TYÖTYÖMME TYYTYMINEN MAAKSI, joka on helppoa ja turvallista.

Ministeriönä "valtuutettu vastuullinen käytäntö", jonka olemme kehittäneet tavoitteemme mukaisesti olla maamme helpoin ja turvallisin kauppamaa, jatkuu menestyksekkäästi. Mainitun hakemuksen puitteissa 501 yritystä, jotka onnistuivat parantamaan kilpailukykyään hyödyntämällä monia mahdollisuuksia, olivat 2020% kokonaisviennistämme ja 22,57% kokonaisviennistä huhtikuussa 29,42. Ministeriömme tarjoamista helpottavista ulkomaankaupan käytännöistä hyötyvien yhtiöidemme ulkomaankaupan kokonaismäärä on noussut 2020 miljardiin 5 miljoonaan dollariin vuonna 841. (2 miljardia 29 miljoonaa dollaria vientiä, 3 miljardia 812 miljoonaa dollaria tuontia).

TOTEAMME ULKOMAANKAUPPAamme KANSALLISEN VALUUTTAMME kanssa

Presidentin kutsumuksella jatkamme kotimaisen ja kansallisen valuuttayksikkömme käytön lisäämistä ulkomaankaupassa. Huhtikuussa vientimaita kansallisiin valuuttoihin oli 168, kun taas samalla ajanjaksolla tuontitapahtumiamme toteutettiin Turkin liiroissa 103 maan kanssa. Huhtikuussa 2020 Turkin liiran kanssa harjoittamamme ulkomaankauppa oli yhteensä 8 miljardia 922 miljoonaa TL, josta 2 miljardia 952 miljoonaa TL oli vientiä ja 5 miljardia 970 miljoonaa TL oli tuontia.

HKS: N ILMOITUSNUMERO SAATTU 12.8 MILJOONAA

Huhtikuusta 2020 alkaen maassamme toimivien aktiivisten yritysten määrä väheni vain 146: lla edelliseen kuukauteen verrattuna, miljoonaan 1 tuhanteen 936, kun taas osakeyhtiöiden osuus oli 554% kaikista aktiivisista yrityksistä. Ministeriönä hal-rekisterijärjestelmään rekisteröityjen ihmisten lukumäärä, jota kehitimme ja toteutimme onnistuneesti kuluttajahintojen vakauden varmistamiseksi ja kuluttajien luottamuksen lisäämiseksi, kasvoi 44,5% edelliseen vuoteen verrattuna, kun taas järjestelmässä tehtyjen ilmoitusten määrä oli 6,64 miljoonaa 12 tuhatta.

TULLIHALLINNAN VEROTTAMAN VERON OSAKE 22,41%

Tullihallintojen keräämä veromäärä oli huhtikuussa 10 miljardia 690 miljoonaa tonnia. Vuoden 2020 tammi-maaliskuun jaksolla, kun maamme kokonaisverotulot olivat 176 miljardia 100 miljoonaa TL, tulliviranomaisten keräämien verojen osuus kokonaisverotuloista oli 22,41%. Tulliviranomaisten perimät verot olivat vuonna 2020 50 miljardia 149 miljoonaa TL.

NAISTEN KAUPPAEN Määrä kasvoi

Huhtikuun lopussa maassamme toimivien kauppiaiden ja käsityöläisten lukumäärä on saavuttanut 2 miljoonaa 20 tuhatta 150. Vuodesta 2020 lähtien kauppiaiden ja käsityöläisten määrä on kasvanut noin 79 tuhannella. Jatkamme toimia vahvistaaksemme naisten asemaamme taloudessa. Naispuolisten kauppiaiden ja käsityöläisten määrä kasvoi huhtikuun lopusta 309: een, kun taas naispuolisten kauppiaiden lukumäärä kasvoi noin 810 tuhannella viime vuonna.

Huhtikuun tiedot Klikkaa tästäOle ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar