Mikä on koronavirus ja miten se tarttuu?

mikä on koronavirus
mikä on koronavirus

Koronavirus (Coronavirus) havaittiin ensimmäistä kertaa neljällä ihmisellä, jotka työskentelivät mereneläviä ja eläviä eläimiä myyvillä markkinoilla Wuhanissa, Kiinassa, 29. joulukuuta 2019, monet ihmiset, jotka vierailivat näillä markkinoilla samana päivänä, sairaalahoidossa samoilla valituksilla. Potilailta otettujen näytteiden tutkinnan tuloksena kävi ilmi, että taudin aiheuttaneen viruksen ymmärrettiin olevan SARS- ja MERS-virusperheestä. Maailman terveysjärjestö ilmoitti 4. tammikuuta uuden epidemian nimen "New Coronavirus 7 (2019-nCoV)". Sitten virus sai nimensä Kovid-2019 (Covid-19).

MITÄ CORONAVIRUS on?


Koronavirukset ovat suuri joukko viruksia, jotka voivat tartuttaa ihmisiä ja jotka voidaan havaita joillakin eläinlajeilla (kissa, kameli, lepakko). Eläinten välillä kiertävät koronavirukset voivat muuttua ajan myötä ja saada kyvyn tartuttaa ihmisiä, jolloin ne alkavat nähdä ihmisen ilmiöitä. Nämä virukset ovat kuitenkin uhka ihmisille sen jälkeen, kun ne ovat saaneet kyvyn leviää ihmisestä toiseen. Kovid-19 on virus, joka on ilmennyt Wuhanin kaupungin vierailijoissa ja joka on saanut kyvyn leviää ihmisestä toiseen.

MITEN CORONAVIRUS tulee?

Uuden koronaviruksen, kuten muidenkin koronavirusten, uskotaan leviävän hengitysteiden eritteillä. Hengitysteiden erittävät pisarat, jotka sisältävät yskää, aivastelua, nauramista ja virusta, jotka leviävät ympäristöön puheen aikana, tekevät kosketusta terveiden ihmisten limakalvoihin ja tekevät heistä sairaita. Läheinen kosketus (lähempänä kuin 1 metri) tarvitaan taudin leviämiseksi ihmiseltä toiselle tällä tavalla. Vaikka tulokset, kuten sairauksien kehittyminen ihmisillä, jotka eivät ole koskaan käyneet eläinmarkkinoilla ja jotka ovat olleet sairaita potilaiden kanssa kosketuksissa, terveydenhoitoalan työntekijälle ei ole vielä tiedossa, missä määrin tarttuvuus on 2019-nCoV. Tärkein tekijä, joka määrittelee epidemian etenemisen, on se, kuinka helposti virus voi tarttua ihmisestä toiseen ja kuinka onnistuneesti toteuttaa tarvittavat toimenpiteet. Nykypäivän tietojen perusteella voidaan sanoa, että 2019-nCoV ei ole saastunut ruoalla (liha, maito, munat jne.).


Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar