Taudinpurkaustoimenpiteet Istanbulin metroosassa

epidemian toimenpiteet metro istanbul
epidemian toimenpiteet metro istanbul

Jokaisella yhteiskunnan instituutiolla ja yksilöillä on tärkeitä tehtäviä torjuessaan koronavirusepidemiaa, josta on tullut globaali ongelma. kaikilla alueilla, joilla päivässä yli 2 miljoonaa matkustajakapasiteettiin Turkin suurin kaupunki rautatieliikenteen harjoittajille Metro Istanbulissa molempien puolesta matkustajien terveyden suojelemiseksi sekä työ- asemalle ja matkustaja ja henkilökunnan yhteystiedot, vaikka asemat ja toimistot, ruokala, jotka käyttävät vain henkilöstön kampuksen, työpajan ryhtyi varotoimenpiteisiin tarjotakseen virustorjuntatoimenpiteille sopivan ympäristön varastossa.

Covid-19 - Mikä on uusi koronavirus?


Se on virustyypille annettu nimi, joka aiheutti epidemian, joka ilmoitettiin maailmalle Kiinan Wuhan-kaupungin seurauksena tammikuun 2020 alusta. Vaikka koronavirus on virus, jonka viranomaiset tuntevat, mutta joka ei aiheuta sairauksia ihmisillä, se on levinnyt eläimestä ihmiselle ja sitten ihmisestä ihmiselle kokenutsa mutaation avulla. Nykypäivän kaupasta on tullut lyhyen ajan kuluessa maailmanlaajuinen epidemia sellaisten syiden kuten elinvoimaisuuden ja yleisen henkilökohtaisen matkustamisen takia. Lopuksi, Maailman terveysjärjestö (WHO) on julistanut tämän globaalin pandemian - maailmanlaajuiseksi puhkeamiseksi.

Istanbulin metro valmistelevat toimenpiteet, tutkimukset ja tapaukset, joita toteutetaan kaikkialla maailmassa, ovat seuraavat;

Meidän työmme ennen epidemian uhkaa

Istanbulin metroasemana, kun epidemiaa ei vielä nähty maassamme, työskentelimme Istanbulin pääkaupunkiseudun kunnan kanssa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita, kuljetusviranomaisia ​​ja -järjestöjä seurattiin, yhteyksiä luotiin ja maailmanlaajuisesti tehtyjä järjestelyjä ja tutkimuksia tutkittiin. Tutkimukset ja arvioinnit hoiti Istanbulin metroympäristön työterveyslautakunta yhdessä terveysministeriön, tieteellisen lautakunnan ja siihen liittyvien valtion laitosten selitysten kanssa, maassa puhkeamisen yhteydessä toteutettaviin toimenpiteisiin, toimintasuunnitelmat päivitettiin ja tutkimukset aloitettiin alustavien toimenpiteiden puitteissa. Valmis toimintasuunnitelma TÜRSİD (Turkki Rail System Operators Association) myös jaettu.

Varotoimenpiteemme puhkeamisen uhkaa vastaan

Päivittäin yli 2 miljoonaa matkustajakapasiteettiin Turkin suurimmasta operaattorista kaupunkien rautatiejärjestelmiin, meidän matkustajien ja työntekijämme terveyden suojelemiseksi, jotta edistetään leviämisen estämiseksi puhkeaminen meillä oli seuraavia varotoimia elämään.

Varotoimenpiteet matkustajillemme:

1. Kaikenlaiset välineet ja pinnat, joihin matkustajamme ja työntekijämme koskettavat, mukaan lukien kaikkien ajoneuvoidemme sisätilat ja kääntölaitteet, lipukoneet, hissit, liukuportaat, liukuportaat, kiinteät portaiden kaiteet ja istuinalueemme desinfioitiin tehokkaalla desinfiointiaineella 30 päivän ajan. Käytetty desinfiointiaine levitettiin sumutusmenetelmällä ja se sisältää allergiaa estäviä ja mikrobilääkkeitä, jotka eivät vahingoita ihmisten terveyttä.
2. Kotimaisten ja kansainvälisten joukkoliikenneyritysten ja
Covid-19-hakemukset tutkittiin ja nykyiset hakemuksemme arvioitiin.
3. Matkustajiimme kohdistuvan psykologisen paineen vähentämiseksi ja heille tiedottamiseksi oikein valmistettiin desinfiointiin ja puhdistukseen liittyviä tietoja ja kuvia. Nämä teokset jaettiin digitaalisten näyttöjen ja sosiaalisen median tilien kanssa ajoneuvoissamme ja asemilla.
4. Maskeja alettiin tarjota matkustajille, jotka olivat häiriintyneet matkan aikana, joutuneet menemään terveyskeskukseen tai pyytäneet terveyden tukea.
5. Matkustajamäärän laskusta huolimatta lentoja päätettiin jatkaa tavalla, joka ei aiheuta matkustajamme uhreja IMM-päätösten mukaisesti.
6. Toiseen päätökseen saakka Night Metro -lennot keskeytettiin.
7. Käytetään enimmäkseen turistimatkoihin ja matkustajamääriin
TF90 Maçka-Taşkışla ja TF1 Eyüp-Piyer Loti tefelerik -linjat, jotka laskivat 2%, suljettiin väliaikaisesti käyttöön.
8. Päätös terveydenhuollon ammattilaisten julkisen liikenteen ajoneuvojen vapaasta käytöstä otettiin käytännössä.
9. Auttaaksemme matkustajia varoittamaan ”Suojaa sosiaalista etäisyyttäsi” rautatiejärjestelmän ajoneuvoissa, istuinvaroituksella varustetut tarrat otetaan käyttöön ajoneuvoissa.

Työntekijöillemme toteutetut varotoimet:

1. Työntekijöille, joilla on riski olla läheisessä kosketuksessa matkustajien kanssa, annettiin hygieniakoulutusta, ja puhdistusten tiheyttä kasvatettiin heidän työalueillaan.
2. Junamökeissämme veturinkuljettajamme kosketuspinnat desinfioidaan / desinfioidaan.
3. M5 Üsküdar-Çekmeköyn kuljettamattomien metroajoneuvojen parissa työskentelevän SMAMP (Driverless Metro Emergency Response Personnel) hygienian ja turvallisuuden varmistamiseksi toteutettiin toimenpiteitä.
4. IMM: n ja terveysministeriön tekemiä lausuntoja ja päätöksiä noudatettiin välittömästi, ja tietoja ja käytäntöjä jaettiin työntekijöidemme kanssa.
5. Desinfiointi suoritettiin kaikissa kosketuspisteissä, mukaan lukien kampuksillamme, työpajoissamme, yleisillä alueilla, maa- ja rautatieajoneuvoilla sekä työvälineillä, ja puhdistusten tiheyttä kasvatettiin.
6. Kampuksen sisäänkäynnillä palomittaukset aloitettiin kosketuksettomilla laitteilla.
7. Hallintovapaa sovellettiin presidentin päätöksen mukaisesti työntekijöillemme, joilla on kroonisia terveysongelmia, vammaisia, raskaana olevia naisia ​​ja yli 60-vuotiaita.
8. Työntekijöillemme suunniteltiin tukea #evdekal-sovellusta mahdollistamalla mahdollisimman harvojen henkilöiden poistuminen etätyö- ja kierrätysjärjestelmien avulla.
9. Ruokasalien ja teeuunien hygieniakäytäntöjä lisättiin ja tehtiin uusia päätöksiä näiden osastojen työntekijöiden kontaktien estämiseksi. Ruokajakelussa käynnistettiin suljettu paketti, ja kahvilan ja teekeskuksen työntekijöiden päivittäinen seuranta lisättiin liiketoimintasuunnitelmiin.
10. Ulkomailla matkustavat työntekijät on tunnistettu ja seurattu terveysministeriön toimintasuunnitelman perusteella.
11. Työntekijöille ja yrityksille annettiin tietoa yhteydenpidon luomiseksi tavarantoimittajiin puhelimitse ja sähköpostitse sekä vierailijoiden merkintöjen ja yritysvierailujen minimoimiseksi.
12. Hätätoimintasuunnitelman menettelytavoista ja periaatteista keskusteltiin ”koronaviruksen” asialistan kanssa TYK-komiteassa. Toimintasuunnitelma päivitettiin ja jaettiin kaikille työntekijöille.

13. Kaikkia organisaatioita, jotka vaativat intensiivistä osallistumista, kuten sisäistä koulutusta ja konferensseja, lykättiin.
14. Henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvät asiat alkoivat jakaa työntekijöidemme ja matkustajien kanssa usein.

Kaikkien näiden tutkimusten jälkeen arvioitiin IMM: n ja terveysministeriön palautussuunnitelmat, matkustajien pohdinnat, selitykset ja varoitukset ja laadittiin seuraavaa vaihetta koskevat toimintasuunnitelmat.


Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar