Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta
Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta

1. Mikä on uusi Coronavirus (2019-nCoV)?


Uusi koronavirus (2019-nCoV) on virus, joka havaittiin 13. tammikuuta 2020, tutkimuksen tuloksena ryhmälle potilaita, joilla kehittyi Wuhanin provinssissa joulukuun lopulla hengitysteiden oireita (kuume, yskä, hengenahdistus). Taudinpurkaus todettiin alun perin tämän alueen merenelävien ja eläinten markkinoilla. Sitten se levisi henkilöstä toiseen ja levisi muihin Hubein provinssin kaupunkeihin, erityisesti Wuhaniin, ja muihin Kiinan kansantasavallan provinsseihin.

2. Kuinka uusi Coronavirus (2019-nCoV) siirretään?

Se välittyy hengitettynä pisaroihin, jotka ovat sironneet ympäristöön sairaiden aivastuksen yhteydessä. Kun virus on kosketettu potilaiden hengityshiukkasten saastuttamiin pintoihin, virus voidaan ottaa ottamalla kädet kasvoihin, silmiin, nenään tai suuhun pesemättä. Silmien, nenän tai suun koskettaminen likaisilla käsillä on vaarallista.

3. Kuinka uusi koronavirusinfektio diagnosoidaan?

Uuteen koronavirusdiagnoosiin 2019 vaadittavat molekyylitestit ovat saatavilla maassamme. Diagnostinen testi suoritetaan vain kansanterveyden pääosaston kansallisessa virologian vertailulaboratoriossa.

4. Onko olemassa virustehokasta lääkettä, jota voidaan käyttää estämään tai hoitamaan uusi koronavirus (2019-nCoV) -infektio?

Taudille ei ole tehokasta hoitoa. Potilaan yleisestä tilasta riippuen suoritetaan tarvittava tukeva hoito. Joidenkin lääkkeiden tehoa virukselle tutkitaan. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole virustehokasta lääkettä.

Voivatko antibiootit estää tai hoitaa uutta koronavirus (5-nCoV) -infektiota?

Ei, antibiootit eivät vaikuta viruksiin, ne ovat tehokkaita vain bakteereita vastaan. Uusi koronavirus (2019-nCoV) on virus, joten antibiootteja ei tule käyttää infektion estämiseen tai hoitoon.

6. Kuinka pitkä on uuden koronaviruksen (2019-nCoV) inkubaatioaika?

Viruksen inkubaatioaika on välillä 2 päivää ja 14 päivää.

7. Mitkä ovat uuden Coronaviruksen (2019-nCoV) aiheuttamat oireet ja sairaudet?

Vaikka on ilmoitettu, että voi olla tapauksia, joissa ei ole oireita, niiden määrää ei tunneta. Yleisimmät oireet ovat kuume, yskä ja hengenahdistus. Vakavissa tapauksissa voi kehittyä keuhkokuume, vaikea hengitysvajaus, munuaisten vajaatoiminta ja kuolema.

8. Kuka vaikuttaa uuteen koronavirukseen (2019-nCoV) enemmän?

Saatujen tietojen mukaan virus, joka on edennyt iässä ja samanaikainen sairaus (kuten astma, diabetes, sydänsairaus), on alttiimpi viruksen kehittymiselle. Nykyisten tietojen mukaan tiedetään, että tauti etenee vakavasti 10–15%: ssa tapauksista ja kuolema noin 2%: ssa tapauksista.

9. Aiheuttaako uusi Coronavirus (2019-nCoV) -tauti äkillisen kuoleman?

Sairaita koskevien julkaistujen tietojen mukaan taudin kulku on suhteellisen hidas. Muutaman ensimmäisen päivän ajan lievempiä valituksia (kuten kuume, kurkkukipu, heikkous) havaitaan ja sitten lisätään oireita, kuten yskä ja hengenahdistus. Potilaat ovat yleensä tarpeeksi raskaita hakeutuakseen sairaalaan 7 päivän kuluttua. Siksi videot potilaista, jotka ovat sosiaalisessa mediassa, ovat yhtäkkiä kuolleet, sairastuvat tai kuolevat, eivät heijasta totuutta.

10. Uudessa coronavirus infektio raportoitu Turkista (2019-NCover) Onko näin?

Ei, uutta koronavirusta (2019-nCoV) ei ole vielä havaittu maassamme (7. helmikuuta 2020).

11. Mitkä maat Kiinan kansantasavallan (Kiinan kansantasavallan) lisäksi ovat vaarassa taudille?

Tauti esiintyy edelleen pääasiassa Kiinan kansantasavallassa. Muissa maailman maissa havaittavat ilmiöt ovat Kiinasta näihin maihin. Joissakin maissa hyvin harvat Kiinan kansalaisista ovat saaneet tartunnan kyseisen maan kansalaisilla. Tällä hetkellä ei ole muuta kuin Kiinaa, jossa kotimaiset tapaukset leviävät nopeasti. Terveysministeriön tieteellinen neuvoa-antava komitea varoittaa vain Kiinan kansantasavaltaa varten, että "ei tule mennä, ellei se ole välttämätöntä". Matkustajien tulee seurata kansallisten ja kansainvälisten viranomaisten varoituksia.

12. Mitä terveysministeriö toteuttaa tässä asiassa?

Ministeriömme seuraa tarkkaan maailman kehitystä ja taudin kansainvälistä leviämistä. Uusi Coronavirus (2019-nCoV) Science Board on perustettu. Uuden Coronavirus (2019-nCoV) -taudin suhteen pidettiin riskinarviointi- ja tiedekomitean kokoukset. kaikki puolet asiasta (Turkki Raja- ja rannikkoalueiden pääosasto terveys-, julkisiin sairaaloihin, pääosasto ensihoidon pääosasto Ulkosuhteiden pääosasto, koska kaikki sidosryhmät) sisällyttämällä tapahtumia voi seurata ja kokouksen ellei edelleen tehtävä säännöllisesti.

Kansanterveyden hätäoperaatiokeskukseen on perustettu 7/24: n perusteella työskentelevät ryhmät. Maassamme on toteutettu tarvittavat varotoimenpiteet Maailman terveysjärjestön suositusten mukaisesti. Maamme sisääntulopisteissä, kuten lentokentillä ja meripisteissä, on ryhdytty toimenpiteisiin tunnistaa sairaita matkustajia, jotka saattavat tulla vaarallisilta alueilta, ja toimenpiteet, jotka on toteutettava epäilyttäessä sairautta, on määritetty. Suorat lennot Kiinan kansantasavallan kanssa lopetettiin 1. maaliskuuta saakka. Alun perin Kiinasta tuleville matkustajille käyttöön otettu lämpökameran skannaussovellus on laajennettu koskemaan muita maita 05. helmikuuta 2020 alkaen.

On laadittu ohjeet taudin diagnosoinnista, mahdollisissa tapauksissa sovellettavista menettelyistä, ehkäisy- ja torjuntatoimenpiteistä. Tunnistettujen tapausten hallintaalgoritmit on luotu ja lähipiirin velvollisuudet ja vastuut on määritelty. Opas sisältää myös asiat, jotka ihmisten, jotka tulevat tapaamaan maita tai tulevat maihin, joissa on tapauksia, tulisi tehdä. Tämä opas ja oppaan esittelyt, vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin, julisteet ja esitteet ovat saatavilla kansanterveyden pääosaston virallisilla verkkosivuilla. Lisäksi hengitysteiden näytteet otetaan ihmisiltä, ​​jotka seuraavat mahdollisten tapausten määritelmää, ja ne eristetään terveyslaitoksen olosuhteissa, kunnes näytteen tulos saadaan.

13. Onko skannaaminen lämpökameralla riittävä toimenpide?

Lämpökameroita käytetään havaitsemaan kuumetta sairastavia ihmisiä ja suorittamaan lisätutkimuksia siitä, kulkevatko he tauteja erottamalla heidät muista ihmisistä. Tietysti ei ole mahdollista havaita potilaita, joilla ei ole kuumetta, tai niitä, jotka ovat vielä inkubaatiovaiheessa ja jotka eivät ole vielä tartunnan saaneet. Koska skannaamiseen ei kuitenkaan ole vielä yhtä nopeaa ja tehokkaampaa menetelmää, kaikki maat käyttävät lämpökameroita. Lämpökameroiden lisäksi riskialueen matkustajille ilmoitetaan lentokoneella eri kielillä, ja passipisteissä jaetaan vierailla kielillä laadittuja esitteitä.

14. Onko olemassa uutta Coronavirus (2019-nCoV) -rokotetta?

Ei, vielä ei ole kehitetty rokotetta. On todettu, että rokote, jota voidaan turvallisesti käyttää ihmisissä tekniikan kehityksestä huolimatta, voidaan tuottaa aikaisintaan vuotta.

15. Mitkä ovat ehdotukset taudin tarttumattomuudesta?

Akuutien hengitystieinfektioiden yleisen leviämisriskin vähentämiseksi ehdotetut perusperiaatteet koskevat myös uutta koronavirusta (2019-nCoV). Näitä ovat:

- Käsien puhdistamista tulisi harkita. Kädet on pestävä saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, ja alkoholipohjaisia ​​käsien antiseptisiä aineita on käytettävä ilman saippuaa ja vettä. Antiseptisen tai antibakteerisen saippuaa ei tarvitse käyttää, normaali saippua riittää.
- Suuta, nenää ja silmiä ei saa koskea pesemättä käsiä.
- Sairaiden tulee välttää kosketusta (jos mahdollista, vähintään 1 metrin päässä).
- Kädet on pestävä usein, varsinkin kun ne ovat olleet kosketuksissa sairaisiin tai heidän ympäristöönsä.
- Maassa ei nykyään tarvitse terveitä ihmisiä käyttämään naamioita. Viruksellisista hengitystieinfektioista kärsivän tulee peittää nenänsä ja suunsa kertakäyttöisellä pehmopaperilla yskimisen tai aivastuksen aikana, jos paperikudosta ei ole, käytä kyynärpäätä, jos mahdollista, älä mene tungosta paikoille, tarvittaessa sulkemalla suu ja nenä, käyttämällä lääketieteellistä naamaria. suositellaan.

16. Mitä ihmisten, joiden on matkustettava potilaisiin, joiden potilastiheys on suuri, kuten Kiinan kansantasavalta, pitäisi tehdä taudin estämiseksi?

Akuutien hengitystieinfektioiden yleisen leviämisriskin vähentämiseksi ehdotetut perusperiaatteet koskevat myös uutta koronavirusta (2019-nCoV). Näitä ovat:
- Käsien puhdistamista tulisi harkita. Kädet on pestävä saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, ja alkoholipohjaisia ​​käsien antiseptisiä aineita on käytettävä ilman saippuaa ja vettä. Antiseptisen tai antibakteerisen saippuaa ei tarvitse käyttää, normaali saippua riittää.
- Suuta, nenää ja silmiä ei saa koskea pesemättä käsiä.
- Sairaiden tulee välttää kosketusta (jos mahdollista, vähintään 1 metrin päässä).
- Kädet on puhdistettava usein, varsinkin kun ne ovat olleet kosketuksissa sairaisiin tai heidän ympäristöönsä.
- Sitä ei tulisi mahdollisuuksien mukaan käydä terveyskeskuksissa suuren potilasmäärän vuoksi, ja yhteydet muihin potilaisiin tulisi minimoida, kun on tarpeen käydä terveyslaitoksessa.
- Yskässä tai aivasteltaessa nenä ja suu on peitettävä kertakäyttöisellä pehmopaperilla, tapauksissa, joissa pehmopaperia ei ole, on käytettävä kyynärpään sisäosaa, jos mahdollista, sitä ei saa viedä tungosta paikoille, jos on tarpeen päästä sisään, suu ja nenä on suljettava, ja lääkinnällistä naamaria on käytettävä.
- Raakatuotteiden tai heikosti kypsennettyjen eläintuotteiden syömistä tulisi välttää. Hyvin keitetyt ruuat olisi pidettävä parempana.
- Yleisten tartuntojen riskialueita, kuten maatiloja, karjamarkkinoita ja alueita, joilla eläimiä voidaan teurastaa, olisi vältettävä.
- Jos hengityselinten oireita ilmenee 14 päivän kuluessa matkustamisesta, naamiota on käytettävä lähimpään terveyskeskukseen ja lääkärille on tiedotettava matkustushistoriasta.

17. Mitä muihin maihin matkustavien tulisi tehdä taudin estämiseksi?

Akuutien hengitystieinfektioiden yleisen leviämisriskin vähentämiseksi ehdotetut perusperiaatteet koskevat myös uutta koronavirusta (2019-nCoV). Näitä ovat:
- Käsien puhdistamista tulisi harkita. Kädet on pestävä saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, ja alkoholipohjaisia ​​käsien antiseptisiä aineita on käytettävä ilman saippuaa ja vettä. Antiseptisen tai antibakteerisen saippuaa ei tarvitse käyttää, normaali saippua riittää.
- Suuta, nenää ja silmiä ei saa koskea pesemättä käsiä.
- Sairaiden tulee välttää kosketusta (jos mahdollista, vähintään 1 metrin päässä).
- Kädet on puhdistettava usein, varsinkin kun ne ovat olleet kosketuksissa sairaisiin tai heidän ympäristöönsä.
- Yskässä tai aivasteltaessa nenä ja suu on peitettävä kertakäyttöisellä pehmopaperilla. Jos pehmopaperia ei ole, käytä kyynärpään sisäosaa, jos mahdollista, sitä ei saa päästää väkijoukkoihin tai paikkoihin.
- Keitetyt ruuat olisi pidettävä parempana kuin raakatuotteet.
- Yleisten tartuntojen riskialueita, kuten maatiloja, karjamarkkinoita ja alueita, joilla eläimiä voidaan teurastaa, olisi vältettävä.

18. Onko Kiinan kansantasavallasta peräisin olevista pakkauksista tai tuotteista koronaviruksen leviämisen riski?

Yleensä nämä virukset voivat pysyä elinkelpoisina lyhyen ajan, joten paketin tai lastin aiheuttamaa kontaminaatiota ei odoteta.

19. Onko maassamme riski uudelle koronavirustaudille?

Maassamme ei vielä ole tapauksia. Kuten monissa maailman maissa, maassa on mahdollista, että tapauksia esiintyy. Terveysjärjestöllä ei ole rajoituksia tähän kysymykseen.

20. Onko Kiinassa matkustusrajoituksia?

Kaikki suorat lennot Kiinasta keskeytettiin 5. helmikuuta 2020 maaliskuuhun 2020. Terveysministeriön tieteellinen neuvoa-antava komitea varoittaa vain Kiinan kansantasavaltaa varten, että "ei tule mennä, ellei se ole välttämätöntä". Matkustajien tulee seurata kansallisten ja kansainvälisten viranomaisten varoituksia.

21. Kuinka retkikoneet tulisi puhdistaa?

On suositeltavaa, että nämä ajoneuvot ovat hyvin ilmastoituja, ja tavanomainen yleinen puhdistus tehdään vedellä ja pesuaineella. Ajoneuvoja on suositeltavaa puhdistaa jokaisen käytön jälkeen, jos mahdollista.

22. Mitkä varotoimenpiteet on otettava huomioon matkalla ajoneuvoihin?

Olisi varmistettava, että ajoneuvot tuuletetaan usein raikkaalla ilmalla käytön aikana. Ajoneuvon ilmanvaihdossa on suositeltavaa lämmittää ja jäähdyttää ilmaa ulkopuolelta otetulla ilmalla. Ajoneuvon sisäistä ilmanmuuntamista ei tule käyttää.

23. Hotelli, hostelli jne. Vieraille, jotka saapuvat yhdessä. Onko nimitetylle henkilöstölle riski sairastua, kun hän tulee majoitukseen?

Henkilökohtaisten tavaroiden, kuten matkalaukkujen, mukana olevien vieraiden ei odoteta tarttuvan (aiheuttavat taudin leviämisriskin), vaikka virus ei pysty selviämään elottomilla pinnoilla pitkään. Yleensä tällaisten toimenpiteiden jälkeen kädet on kuitenkin pestävä heti tai puhdistettava käsin alkoholipohjaisella käsien antiseptisellä aineella.

Lisäksi, jos vieraita tulee alueilta, joilla sairaus on voimakasta, jos vieraiden keskuudessa on kuumetta, aivastelua, yskää, on suositeltavaa käyttää lääkinnällistä naamaria tälle henkilölle ja kuljettajaa käytettävä lääketieteellistä naamaria itsesuojelua varten. Olisi varmistettava, että numeroon 112 soitetaan ja tietoa annetaan tai sairaanhoitolaitokselle ilmoitetaan etukäteen.

24. Mitä toimenpiteitä hotelleissa on toteutettava?

Vakiopesu vedellä ja pesuaineella riittää majoitustiloissa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä pintoihin, joita koskettavat usein kädet, ovenkahvat, akut, kaiteet, wc: n ja pesualtaan puhdistus. Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että useiden tuotteiden, joiden väitetään olevan erityisen tehokkaita tämän viruksen suhteen, käyttö tarjoaisi lisäsuojaa.

Käsien puhdistukseen on kiinnitettävä huomiota. Kädet on pestävä saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, ja alkoholipohjaisia ​​käsien antiseptisiä aineita on käytettävä ilman saippuaa ja vettä. Antiseptisen tai antibakteerisen saippuaa ei tarvitse käyttää, normaali saippua riittää.

Viruksellisista hengitystieinfektioista kärsivän tulee peittää nenänsä ja suunsa kertakäyttöisellä pehmopaperilla yskimisen tai aivastuksen aikana, jos paperikudosta ei ole, käytä kyynärpäätä, jos mahdollista, älä mene tungosta paikoille, tarvittaessa sulkemalla suu ja nenä, käyttämällä lääketieteellistä naamaria. suositellaan.

Koska virus ei voi säilyä elottomilla pinnoilla pitkään, potilaan matkalaukkuja kantavien ihmisten ei odoteta aiheuttavan tartuntaa.

25. Mitä toimenpiteitä lentoaseman työntekijöiden tulisi toteuttaa?

Tartunnan estämiseksi olisi toteutettava yleiset toimenpiteet.

Käsien puhdistukseen on kiinnitettävä huomiota. Kädet on pestävä saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, ja alkoholipohjaisia ​​käsien antiseptisiä aineita on käytettävä ilman saippuaa ja vettä. Antiseptisen tai antibakteerisen saippuaa ei tarvitse käyttää, normaali saippua riittää.

Viruksellisista hengitystieinfektioista kärsivän tulee peittää nenänsä ja suunsa kertakäyttöisellä pehmopaperilla yskimisen tai aivastuksen aikana, jos paperikudosta ei ole, käytä kyynärpäätä, jos mahdollista, älä mene tungosta paikoille, tarvittaessa sulkemalla suu ja nenä, käyttämällä lääketieteellistä naamaria. suositellaan.

Koska virus ei voi säilyä elottomilla pinnoilla pitkään, potilaan matkalaukkuja kantavien ihmisten ei odoteta leviävän. On aiheellista laittaa alkoholin käsin antiseptinen aine esteettömiin paikkoihin.

26. Millaisia ​​varotoimenpiteitä ravintoloissa ja kaupoissa työskentelevien työntekijöiden tulee olla, jos turistit tulevat?

Tulee toteuttaa yleisiä tartuntojen torjuntaa koskevia toimenpiteitä.

Käsien puhdistukseen on kiinnitettävä huomiota. Kädet on pestävä saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, ja alkoholipohjaisia ​​käsien antiseptisiä aineita on käytettävä ilman saippuaa ja vettä. Antiseptisen tai antibakteerisen saippuaa ei tarvitse käyttää, normaali saippua riittää.

Vakiopesu vedellä ja pesuaineella riittää pintapuhdistukseen. Erityistä huomiota tulee kiinnittää ovenkahvojen, hanien, käsipuiden, wc- ja pesuallaspintojen puhdistamiseen käsin. Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että useiden sellaisten tuotteiden käyttö, joiden väitetään olevan erityisen tehokkaita tämän viruksen suhteen, tarjoaa lisäsuojaa.

On aiheellista laittaa alkoholipohjaiset käsin antiseptiset aineet esteettömiin paikkoihin.

27. Mitkä ovat yleiset tartuntojen ehkäisytoimenpiteet?

Käsien puhdistukseen on kiinnitettävä huomiota. Kädet on pestävä saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, ja alkoholipohjaisia ​​käsien antiseptisiä aineita on käytettävä ilman saippuaa ja vettä. Antiseptisen tai antibakteerisen saippuaa ei tarvitse käyttää, normaali saippua riittää.

Yskimisen tai aivastuksen aikana suositellaan peittämään nenä ja suu kertakäyttöisellä pehmopaperilla. Jos kudosta ei ole saatavana, käytä kyynärpää sisällä, jos mahdollista, älä päästä tungosta.

28. Lähetän lapseni kouluun, voiko uusi Coronavirus (2019-nCoV) tarttua?

Kiinassa alkanutta uutta koronavirusinfektiota (2019-nCoV) ei ole todettu maassamme toistaiseksi, ja tarvittavat toimenpiteet on toteutettu estämään taudin kulkeutuminen maamme alueelle. Lapsesi saattaa kohdata viruksia, jotka aiheuttavat flunssaa, vilustumista ja vilustumista koulussa, mutta hänen ei odoteta löytävän sitä, koska uutta koronavirusta (2019-nCoV) ei ole liikkeessä. Tässä yhteydessä terveysministeriö toimitti kouluille tarvittavat tiedot.

29. Kuinka koulut tulisi puhdistaa?

Vakiopesu vedellä ja pesuaineella riittää koulujen puhdistukseen. Erityistä huomiota tulee kiinnittää ovenkahvojen, hanien, käsipuiden, wc- ja pesuallaspintojen puhdistamiseen käsin. Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että useiden tuotteiden, joiden väitetään olevan erityisen tehokkaita tämän viruksen suhteen, käyttö tarjoaisi lisäsuojaa.

30. Palatessani lukukauden taukoa palaten yliopistoon ja asun opiskelija-asunnolla, voinko saada uuden sepelvaltimoviruksen (2019-nCoV) taudin?

Kiinassa alkanutta uutta koronavirusinfektiota (2019-nCoV) ei ole todettu maassamme toistaiseksi, ja tarvittavat toimenpiteet on toteutettu estämään taudin kulkeutuminen maamme alueelle.

Influenssa saattaa kohdata viruksia, jotka aiheuttavat vilustumista ja vilustumista, mutta sen ei odoteta esiintyvän, koska uutta koronavirusta (2019-nCoV) ei ole liikkeessä. Tässä yhteydessä tarvittavat tiedot taudista annettiin asuntolalle, jossa korkeakoulu, luotto-asuntolalaitos ja vastaavat opiskelijat oleskelivat.

31. Voivatko kotieläimet kuljettaa ja siirtää uutta koronavirusta (2019-nCoV)?

Lemmikkieläinten, kuten kotikissien / koirien, ei odoteta olevan tartunnan saaneita uudella koronaviruksella (2019-nCoV). Kädet on kuitenkin pestävä lemmikkieläinten kanssa aina pestävä saippualla ja vedellä. Siten suojaa muilta eläimiltä tarttuvilta tartunnilta.

32. Voiko nenän peseminen suolavedellä estää uuden koronaviruksen (2019-nCoV) tartunnan?

Nro Nenän pestävä säännöllisesti suolavedellä ei ole hyötyä suojaamiseksi New Coronary virus (2019-nCoV) -infektiolta.

Voiko etikan käyttö estää uuden koronaviruksen (33-nCoV) tartunnan?

Nro Etikan käytöllä ei ole mitään hyötyä uuden koronaviruksen (2019-nCoV) aiheuttaman infektion estämisessä.


Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar