Ministeri Pekcan ilmoitti seuraamuksista yrityksille, joiden hinnat nousevat kohtuuttomasti

Ministeri Pekcan selitti yrityksille sakkoja, joiden hinnat nousivat kohtuuttomasti
Ministeri Pekcan selitti yrityksille sakkoja, joiden hinnat nousivat kohtuuttomasti

Kauppaministeri Ruhsar Pekcan ilmoitti, että 198 yritykselle, jonka todettiin toteuttaneen kohtuuttoman hinnankorotuksen, määrättiin 10 miljoonan 90 tuhannen tonnin hallinnollinen sakko.


Ministeri Pekcanin lausunto on seuraava: ”Kuten tiedetään, kauppaministeriömme ohjeet tarkastaa 19 maakunnan pääosastoa ministeriöllemme saapuneiden hakemusten suhteen desinfiointiaineiden, Kölnin ja joidenkin elintarvikkeiden hintojen noususta, etenkin koko maailmaan vaikuttavan koronaviruksen aiheuttamasta suojamaskista (Covid 81). annettiin ja tarkastukset aloitettiin nopeasti.

Tämän tarkastuksen puitteissa tammi-helmikuussa 2020 tarkastuksen kohteena olevien tuotteiden ostohinnat, myyntihinnat ja nykyiset myyntihinnat määritettiin myyntikohdissa kaikissa maakunnissa.

Niiden tuotteiden hintavalvontaan, kuten ”kirurgiset naamio- ja 28.02.2020M-naamiolajit, desinfiointiaineet, kirurgiset käsineet, käsin antiseptiset aineet, kölni ja pasta, palkokasvit ja muut elintarvikkeet”, jotka ovat tarkastaneet maakuntaosastomme 25.03.2020-3 alkaen; Tarkastettuja yrityksiä on 6.448 ja tarkastettuja tuotteita 13.280 XNUMX.
Tässä prosessissa tehtiin 31.817 2.074 hakemusta maakuntien pääosastoille epäreilun hinnankorotuksen valitusjärjestelmän mobiilisovelluksen kautta ja myös XNUMX hakemusta ministeriöllemme CIMERin kautta.

Tarpeellista tietoa annettiin kansalaisille, jotka tekivät hakemukset, ja paikalla tehtiin tarkastuksia valvontaa vaativista asioista.

Lisäksi ministeriömme, kuluttajansuojan ja markkinoiden valvonnan pääosasto, on aloittanut viran puolesta tutkimukset verkkosivuston kautta myyvistä yrityksistä.

Hän totesi, että kirjoittamalla jaettu artikkeli alustoille, joilla näitä tuotteita myydään, ilkeät myyjät, jotka yrittävät muuttaa nykyisen prosessin mahdollisuudeksi, poistetaan heti niiden alustoilta, muuten he ovat vastuussa sekä näitä tuotteita myyville että niitä käyttäville.

Sekä ex officio -tarkastus, maakuntien kauppaosastojen tarkastuspöytäkirjat että kansalaisten omat valitukset on toimitettu ministeriömme sisällä toimivaan mainoslautakuntaan.

Tässä prosessissa mainoslautakunnan kokous numero 10.03.2020, jonka on tarkoitus pitää 294, pidettiin 03.03.2020 ottamalla viikkoa eteenpäin. Mainitussa kokouksessa asetettiin esityslistalle 13 yrityksen / yksityishenkilön käytännöt eri verkkosivustoilla tarjottujen maskihintojen suhteen ja ne nostivat kohtuuttoman hinnankorotuksen. on määrännyt 9 TL hallinnollisen sakon 943.029 määritetylle yritykselle.

Toisaalta aiheen tärkeyden vuoksi ministerineuvostomme kutsui mainoslautakunnan toista kertaa ylimääräiseen kokoukseen maaliskuussa, ja esityslistalle otettiin 25 kaupallisen yrityksen ja verkkosivuston hakemukset, joiden tarkastelu saatiin päätökseen 2020. maaliskuuta 268 pidetyssä kokouksessa.

Tutkimus- ja juridiset prosessit ovat käynnissä noin 6.335 yrityksellä.

Mainontalautakunnan suorittaman tutkimuksen tuloksena on todettu, että 189 yrityksen toiminta on vastoin kuluttajansuojalakia nro 6502, ja näille yrityksille tehtiin yhteensä 9.147.031 XNUMX TL hallinnollisia seuraamuksia.

Tässä yhteydessä tarkasteltaessa kyseessä olevan hallinnollisen seuraamuksen päätöksen yksityiskohtia

  • Yhteensä 76 104.781 7.963.356 TL, mukaan lukien XNUMX XNUMX TL jokaiselta yritykseltä, XNUMX kaupalliselle yritykselle, jotka myyvät verkkoa.
  • Yhteensä 113 yritykselle, joiden todettiin olevan kohtuuttomat hinnat, sovellettiin 10.475 1.183.675 XNUMX TL hallinnollisia seuraamuksia, joiden hinta oli XNUMX XNUMX TL.
  • Hallinnollisista seuraamuksista 111 naamiota, 6 naamaria ja desinfiointiainetta, 1 naamaria ja kölniä, 36 desinfiointiainetta, 26 kölniä, 1 kosteaa pyyhettä ja kölniä, 2 kosteaa pyyhettä ja 6 ruokatuotetta näyttää olevan.

Näin ollen 198 yritykselle, jonka todettiin soveltaneen kohtuuttomia hinnankorotuksia kahdessa mainoslautakunnan maaliskuussa pitämässä kokouksessa, määrättiin 10.090.060 XNUMX XNUMX TL hallinnollinen sakko.

Sakkoa voidaan korottaa jopa 10-kertaiseksi, jos edellä mainitut ristiriidat jatkuvat.

Perustarpeiden ja elintarvikkeiden toimitusketjun turvallisuuden takaamiseksi ministeriöltämme tarvittavat tarkastustoimet jatkuvat keskeytyksettä ennen maahantuojia, tuottajia ja myyjiä, ja tarvittaviin seuraamuksiin sovelletaan ristiriitaisia. " käytettyjä ilmaisuja.


Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar