AYM hylkää CHP: n Kanal Istanbul -hakemuksen

kanava istanbul
kanava istanbul

Perustuslakituomioistuin (AYM) hylkäsi yksimielisesti toimeenpanovallan pidättämispyynnön, jossa keskusteltiin Cumhuriyet Halk -puolueen (CHP) ryhmän puheenjohtajan Ergin Altayn, Özgür Özelin ja Engin Özkoçin sekä Kanal Istanbulin 139 varapuheenjohtajan hakemuksista.


CHP, hakemalla AYM: ään vuonna 2018, ilmaisun ”… Kanal Istanbul ja vastaavat vesiväylähankkeet…” peruuttaminen lisättiin lakiin joidenkin investointien ja palvelujen toteuttamisesta rakentamisen, käytön ja siirron mallin puitteissa (rakenna-käytä-hallita -malli). halunneensa.

Keskustellessaan CHP: n vaatimuksista AYM korosti, että vesiväylä syntyi keinotekoisesti kaavoitussuunnitelman päätöksellä, joka on hallinnon sääntelyprosessi, ja että se oli itse asiassa osa kaavoitussuunnitelmaa, ja totesi, että oikeusjuttu voidaan jättää hallinnollisen oikeuslaitoksen pyynnön kanssa kaavoitussuunnitelman peruuttamisesta.

Sanoessaan, että "Kanal Istanbulin ja vastaavien vesiväylähankkeiden toteutustavan määrittäminen on lainsäätäjän harkinnan varassa", AYM peruutti sen, että mitätöitävällä lakiehdotuksella ei ole muuta tarkoitusta kuin yleinen etu, ja päätti, että tällä artiklalla ei ole perustuslain vastaista.

"Lainsäätäjän harkinnan mukaan"

Päätöksen arviointiosassa esitettiin seuraavat lausunnot: ”Perustuslain 47. artiklassa todetaan, mitkä sijoituksista ja palveluista määräytyvät oikeus- tai oikeushenkilöiden yksityisoikeudellisissa sopimuksissa ja millä menetelmällä tai millä tavalla ja millaisilla yksityisoikeudellisilla sopimuksilla nämä palvelut ja palvelut toteutetaan. Aiheelle ei ole rajoituksia.

”Oikeudenkäynnin kohteena olevan säännön nojalla on päätetty, että Kanal Istanbul ja vastaavat vesiväylähankkeet toteutetaan osoittamalla pääomayhtiöitä tai ulkomaisia ​​yrityksiä rakentamaan-käytä-siirrä -mallin puitteissa. On selvää, että menetelmä, jolla hankkeet toteutetaan, ja valtuudet määritellä sopimusehdot ja -periaatteet ovat lainsäätäjän harkintavallassa, edellyttäen että perustuslaillisia takeita noudatetaan.

"Ei ole mitään yleisen edun vastaista"

”Sääntö ei säädä alueella, jolla yksityisen sektorin resurssien ja pääoman käyttöä rajoitetaan perustuslaillisesti. Kun otetaan huomioon, että Kanal Istanbul ja vastaavat vesiväylähankkeet vaativat suurta rahoitusta ja edistynyttä tekniikkaa, lainsäätäjä voi toteuttaa nämä projektit nopeasti, tehokkaasti ja tehokkaasti edistyneen tekniikan, nykypäivän tarpeiden ja olosuhteiden mukaisesti ja hyötyä yksityisen sektorin kokemuksista ja pääomasta hankkeissa, On selvää, että sitä pyritään laskemaan. Tällä tarkoituksella ei ole yleisen edun vastaista suuntaa.

”Oikeudenkäynnin vetoomuksessa väitettiin, että Kanal Istanbul oli perustuslain vastainen sen kielteisten ympäristövaikutusten vuoksi, mutta säännössä määritettiin vain menetelmä mainitun hankkeen toteuttamiseksi. sääntöjä; se ei sisällä mitään sisältöä tai sisältöä, joka estää hankkeen ympäristövaikutusten osoittamisen, tarvittavaa työtä tähän suuntaan, ympäristön suojelua ja ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä. Sääntö ei myöskään poista velvollisuutta toimia perustuslain mukaisten ympäristönsuojelun periaatteiden ja sääntöjen mukaisesti hankkeen toteuttamisen kannalta.

”Lisäksi ei ole este hakea kanteita hallinnollisesta kaavoitussuunnitelmasta, johon vesiväylä luodaan.

”Tältä osin on arvioitu, että Kanal Istanbulin ja vastaavien vesiväylähankkeiden toteutusmenetelmän määrittäminen on lainsäätäjän harkinnan varassa, eikä ole määritetty, että säännöllä olisi muu tarkoitus kuin yleinen etu.

Korkein oikeus hylkäsi yksimielisesti pyynnöt lausunnon peruuttamisesta ja täytäntöönpanon lykkäämisestä kuvatuista syistä.

Laki, jonka CHP pyysi peruuttamista, oli seuraava:

"soveltamisala

2 artikla (Muutettu ensimmäinen kohta: 24/11/1994 - 4047/1 art.) Tämä laki, silta, tunneli, pato, kastelu, juoma- ja käyttövesi, puhdistamo, viemäröinti, viestintä, kongressikeskus, kulttuuri- ja matkailuinvestoinnit , kaupalliset rakennukset ja tilat, urheilutilat, asuntolat, huvipuistot, kalastajien turvakodit, siilot ja varastointitilat, geotermiset ja jätelämpöpohjaiset tilat ja lämmitysjärjestelmät (lisälause: 20/12/1999 - 4493/1 art.) sähköntuotanto, siirto-, jakelu- ja kaupan kaivokset ja yritykset, tehtaat ja vastaavat laitokset, investoinnit ympäristön pilaantumisen estämiseksi, valtatie, intensiivinen liikenne, rautatie- ja rautatiejärjestelmät, rautatieasema ja -asemat, köysirata- ja hissitilat, logistiikkakeskus, maanalainen ja maanpäällinen pysäköinti ja siviilikäyttö meri ja lentokentät ja satamat, rahti- ja / tai matkustaja- ja huvisatamat ja -kompleksit, Kanal Istanbul ja vastaavat vesiväylähankkeet, rajaportit ja tullilaitokset, kansallispuisto (yksityisoikeus) (lukuun ottamatta nykyistä), suunnitelmissa tarkoitettujen rakenteiden ja rakennusten rakentaminen ja käyttö luonnonpuistossa, luonnonsuojelualueella ja villieläinten suojelu- ja kehitysalueilla, tukkukauppiailla ja vastaavilla investoinneilla ja palveluilla sekä pääomayhtiöillä tai ulkomaisilla yrityksillä rakenna-käytä-siirr-mallin puitteissa. Se kattaa toimeksiantoa koskevat menettelyt ja periaatteet.

Yritysten tai ulkomaisten yhtiöiden tämän lain mukaisesti ensimmäisessä momentissa säädettyjen sijoitusten ja palvelujen toteuttaminen on vapautus sijoitus- ja palvelulakeista, jotka asianomaisten kansalaisten ja laitosten (mukaan lukien julkiset taloudelliset yritykset) on nähtävä. "Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar