Tietoja Burkina Faso Railway

Tietoja burkina faso rautatie
Tietoja burkina faso rautatie

Burkina Faso on maaton maa, joka sijaitsee Afrikan mantereen länsiosassa. Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana ja Norsunluurannikko muodostavat maan rajanaapureita (myötäpäivään pohjoisesta). Maa, joka oli aikaisemmin Ranskan siirtomaa, saavutti itsenäisyyden vuonna 1960 Ylä-Volta-nimellä. Itsenäisyyden jälkeisen ajanjakson poliittisen epävarmuuden seurauksena tapahtui vallankaappauksia. Thomas Sankaran johdolla 4. elokuuta 1983 maan nimi muutettiin Burkina Fasoksi vallankumouksen seurauksena. Maan pääkaupunki on Ouagadougou.

Burkina Fason rautatie


Burkina Fasossa on yksi rautatieyhteys nimeltä Abidjan - Niger Line, joka yhdistää Abidjanin pääkaupungin ja kaupunkikaupungin Ouagadougoun pääkaupunkiin. Tällä prosessilla, joka vaikeutti Burkina Fasoa, joka on maa-alue Norsunluurannikon sisällissodan puutteen vuoksi, on tärkeä rooli maan kaupallisten tuotteiden kuljetuksessa merelle. Tällä hetkellä tällä linjalla harjoitetaan sekä rahti- että matkustajaliikennettä. Sankaran aikana, vaikka tarvittiin ponnisteluja linjan pituuden pidentämiseksi Kayaan kaupunkiin, jotta täällä olevat maanalaiset rikkaudet voitaisiin kuljettaa, nämä toimet lopetettiin Sankara-ajanjakson lopulla.

Burkina Faso -lentoyhtiö

Vain 33: lla 2: sta lentokentästä koko maassa on kiitotie. Ouagadougoun lentokenttä, joka sijaitsee pääkaupungissa Ouagadougou, joka on myös maan suurin lentokenttä, ja Bobo-Dioulasson lentokenttä ovat kaksi lentokenttää, jotka ovat maan kansainvälisten standardien mukaisia.

Maa omistaa yhden kansallisen lentoyhtiön nimeltä Air Burkina, joka sijaitsee pääkaupungissa Ouagadougou. Yrityksen perustamisen jälkeen 17. maaliskuuta 1967 nimellä Air Volta, se alkoi suorittaa Ranskasta lähtöisin olevien yritysten suorittamia lentoja, ja yrityksen nimi kansallistettiin Sankaran vallankumousten mukaisesti. Yhtenä Burkina Fason osallistujana osa Air Burkina -yhtiöstä yksityistettiin vuonna 2002 useiden Afrikan maiden yhdessä Ranskan hallinnoiman Air Afriquen taloudellisen konkurssin vuoksi.

Kotimaan lentojen lisäksi Air Burkina -lentoyhtiöt järjestävät vastavuoroisia lentoja seitsemään eri maahan. Maita, joissa kansainvälisiä lentoja suoritetaan, ovat: Benin, Norsunluurannikko, Ghana, Mali, Niger, Senegal ja Togo.

Burkina Fason moottoritie

Maantiellä on 12.506 2.001 km tiet, joista 2001 XNUMX km on päällystetty. Maailmanpankin vuonna XNUMX tekemässä arvioinnissa Burkina Fason kuljetusverkostoa arvioitiin hyväksi etenkin sen yhteyksillä alueen maihin, Maliin, Norsunluurannikolla, GAnaan, Togoon ja Nigeriin.

Burkina Fason kuljetusverkkokartta

Burkina Fason kuljetusverkkokartta

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar