Anna Atatürkin lentokentän jälleen avata kotimaanlennoille

Atatürkin lentokenttä on jälleen avoinna kotimaan lennoille
Atatürkin lentokenttä on jälleen avoinna kotimaan lennoille

Istanbulin kolmella lentokentällä asiantuntijat arvioivat lentoturvallisuuden: ”Sabiha Gökçen on toinen kiitotie.” ”Olisi hyvä idea sammuttaa Atatürkin lentokenttä kokonaan ja leikata kultainen muna.”


Sabiha Gökçenin lentokentällä 5. helmikuuta tapahtunut onnettomuus aiheutti huolta lentoturvallisuudesta. Kuvat, joiden mukaan Izmir-Istanbul-retkikunnan suorittaneet Pegasukselle kuuluvat Boeing 737 -lentokoneet eivät voineet seistä kiitotiellä ja putosivat karkealle maalle, aiheuttivat erilaisia ​​tulkintoja ja monia väitteitä. DW Turkish kysyi asiantuntijoilta Istanbulin kolmen lentokentän lentoturvallisuudesta.

Jotkut asiantuntijat, jotka jakoivat mielipiteensä DW Turkishin kanssa, soittivat ja pyysivät olla kirjoittamatta heidän nimensä. Koska tänä aikana Pegasuksen entisen hävittäjälentäjän Bahadır Altanin lennonopettaja päätettiin. Altan tuli esityslistalle televisio-ohjelmassa, johon hän osallistui puhelimitse onnettomuuden jälkeen, ja hänet katkaistiin katkaistuaan, koska hän sanoi "Kuten maan jarruauto". Altan jakoi seuraavat lauseet twitteristä: “Se mitä olen sanonut jo vuosia, ei ole koskaan saavuttanut niin monia ihmisiä. Jos tämä tietoisuus estää onnettomuuden ja pelastaa ihmisen hengen, maksan kaikenlaiset kustannukset uudestaan ​​ja uudestaan. "

Miksi toinen kiitotie ei ole ohitse?

Liikenneministeri Cahit Turhan sanoi kaksi päivää ennen onnettomuutta: ”Meillä on kiitotie Sabiha Gökçenillä. Tämä kappale on erittäin väsynyt. Kiitotie huolletaan melkein joka ilta tunteina, jolloin lentoja ei ole. ” Nämä sanat herättivät kysymyksen, miksi toinen kiitotie ei vieläkään ole ohitse. Sözcü Aikakauslehden uutisista ilmenee, että kuusi kuukautta tarjouskilpailun jälkeen perustetut AKA Construction -kumppanit ja Istanbulin lentokenttää ylläpitävät yritykset ovat samat: Kalyon Construction ja Cengiz Holding. Kiitotie, jonka on tarkoitus valmistua 14 kuukaudessa, ei ole valmis 43 kuukaudessa, Istanbulin lentokenttä on saatu päätökseen 42 kuukaudessa.

Joten on Sabiha Gökçenin ainoa puuttuva kiitotie? Kokenut kapteenilentäjä, joka siirtyi yksityiselle yritykselle työskenneltyään THY: ssä vuosia ja tarjoaa nyt lentokoulutusta, luettelee lentokentän puutteet seuraavasti:

”Kyllästynyt käyttämään lattiaa; kaareva rata, joka on riittävän paha estämään renkaiden joutumasta kosketuksiin renkaiden kanssa. Tämä on suuri haitta laskeutumisetäisyyden kannalta. Lentäjä on alkeellisin haaste huonon näkyvyyden olosuhteissa toimimiseksi. ”Kapteenin lentäjä, joka sanoo, että tuulen mittauslaitteet eivät ole riittäviä, huomauttaa kysymyksestä, aiheuttavatko nämä puutteet vaaraa vai eivät:” On laitteita, jotka tarjoavat yksinkertaisimmat, vähimmäisstandardit ”seuraavasti:

”Tornit tulisi valita myös niiden joukosta, jotka ovat saaneet riittävät ilmailuajattelut ja joilla on tietoa. Jopa matkalaukkuja lastaavien kuljettajien on oltava kokenut. Ansiota vaaditaan ilmailun jokaisessa vaiheessa. Sitä ei koskaan tehdä rukouksella, torpedoilla, lahjoilla. ”

Lentokentät Turkissa, valtion lentoasemilla Administration (SAMA), riippuen tarjoilua. Sabiha Gökçen puolestaan ​​HEA National: lle puolustusministeriön alaisuuteen, koska se oli alun perin suunniteltu sotilaalliseksi teollisuuskomplekseksi. (Aviation Industries Inc.) HEAŞ: n viranomaiset, jotka haluamme saada tietoa lentoturvallisuudesta lentokentällä, jättivät kokouspyyntömme vastaamattomiksi.

"Lentoluvalla ei ole vaaraa"

Ilmailuasiantuntija ja lentoyhtiön 101 verkkosivuston toimittaja Abdullah Nergiz on eri mieltä: "Emme voi sanoa, että lentolupa on vaarallinen ilman tietoa."

Hän lisää, että kukaan ei riski, sillä pienimmällä häiriöllä on vakavia seurauksia: ”Mutta tosiasia on, että rataa seurataan tarkasti. Joten se tarvitsee huoltoa. Joka tapauksessa, kun toinen kiitotie avattiin, ensimmäinen olisi suljettu ja kunnostettu. Kun se otettiin ensimmäisen kerran esityslistalle, sanottiin, että se päättyy vuonna 2012, sitten se tapahtui vuonna 2017 ... Se ei ole vielä päättynyt. ”

Koska uutta lentokenttää ei pidetä parempana, Nergiz ei kunnioita ajatusta siitä, että Sabiha Gökçenissä olisi kertynyt rakennus, ja sen vuoksi kiitotie saattaa vaurioitua. Sanoessaan, että siviili-ilmailu ei voi ylittää maailman viranomaisten määrittelemiä rajoituksia, hän sanoi: ”Tämä on 40 liikettä tunnissa. Sabiha Gökçen ei mennä tämän yli joka tapauksessa. ”

”Hoito ei tarkoita vaarallista”

Hava-Senin presidentti Seçkin Koçakin mukaan lentoturvallisuudesta ei ole vaaraa. Sanoen, että raitaa käytetään erittäin voimakkaasti, Koçak sanoi: ”Teet ohjauksen ja avaat radan uudelleen. On ihmisiä, jotka allekirjoittavat kullan jokaisen kaupan jälkeen. Toinen kiitotie on valmistettava niin pian kuin mahdollista, mutta se ei tarkoita, että siitä on turvallista huolehtia.

Hava-İş-liiton pääsihteeri Sedat Cangül sanoi: ”Emme tarjoa lentoturvallisuutta. Työskentelemme jäsenidemme oikeuksien puolesta. ”

Uusi lentokenttä: Onko kiitotien suunta väärä?

Kolmas lentokenttä, josta on käyty suuria kiistoja projektivaiheen jälkeen ja joka aloitti toimintansa toukokuussa 2019, Istanbulin lentokenttä, virallisesti nimetty, on myös kritisoitu lentoturvallisuuden vuoksi. Kiitotiet ovat kritiikin ja varoitusten keskipisteessä. Asiantuntijat, joiden mukaan kiitotiet on rakennettu väärään suuntaan, muistuttavat, että monien lentokoneiden oli kuljettava kiitotiet Çorluun tai jopa Bursaan, vaikka ei ollut kovaa talvea.

Lentoturvallisuutta yli 3 vuoden kokemuksellaan arvioinut kapteenilentäjä sanoo, että uusi lentokenttä, jota hän kutsuu ”sijaintinsa vuoksi katastrofiksi”, on vastaanottanut tuulen, joka on avoin Mustanmeren pohjoiselle ja kostealle tuulelle ja joka ulottuu niiden kiitoteiden rajojen yli, joiden tuomarin suunnat ovat vääriä. Tästä syystä hän totesi, että hänen ympärillään on monia tuulimyllyjä, ja sanoi: ”Sijainnin valinta on väärä. Se on aina 5–XNUMX astetta kylmää verrattuna Istanbuliin; paikka, jossa on paljon jäätä ja sumua. Mutta sen lisäksi, koron maa on hiilikaivokset. Maaperän rakenne soveltuu veden imeytymiseen ja romahtamiseen. "Parkkipaikoilla on jo tapahtunut kaatumisia", hän sanoo.

Selittäessään, että he haluavat Atatürkin lentokentän pidettävän ainakin yhden kesän ja yhden talven uudella aukiolla, kapteenilentäjä sanoi: ”Miksi suljetaan? Se olisi neliö, jolla on tällä hetkellä 3 raitaa, joita voimme käyttää tarvittaessa. Sanoimme paljon, mutta emme voineet kuunnella. ”

"Lentokenttä rakennetaan kaikkialle, kunhan se tehdään oikein"

Ilmailuasiantuntija Abdullah Nergiz ei ole niin huolissaan sijainnin valinnasta. Annetaan esimerkkejä Osakasta, Hongkongista, Etelä-Koreasta ja muistutetaan, että lentokenttää on rakennettu kokonaan merenpinnan yläpuolelle, viiden kilometrin päässä rannikosta: ”Ei ole väärä paikka. Rakennustekniikasta on tullut sellainen, että voit tehdä sen missä tahansa. Vain kustannukset nousevat. ” Nergizin mukaan, joka ei hyväksy tuulen kritiikkiä, on hyvä, että tuulet laskeutuvat ja lähtevät pois. Ainoa edellytys on määrittää hallitsevat tuulet ja tehdä kiitotien suunnat vastaavasti. "Emme voi sanoa väärin, mutta raitojen suunta ei ole ihanteellinen", hän sanoo.

"Meillä ei ole lukkoa ovella"

Hava-Senin presidentti Seçkin Koçak, hyväksyessään väärien tai puuttuvien asioiden olemassaolon, kannattaa huolehtimista tästä:

”Onko mahdollista saada osuma avaimeen niin suuren sijoituksen jälkeen? Toivon, että sitä ei olisi tehty siellä, toivon, että olisimme voineet olla älykkäämpi kansakunta, mutta ei. Sabiha Gökçen on neliö, jonka pitäisi kasvaa, ja on tarpeen yrittää täyttää Istanbulin lentokentän kapasiteetti ilman liikaa itsepäisyyttä. Tarvitaan toimenpiteitä puutteiden täydentämiseksi. Hän ei siedä viivytystä. Minuutin ylimääräistä polttoainetta tarkoittaa miljoonia dollareita vuodessa. ”

Koçakin mukaan, joka sanoi, että "molempien lentokenttien tulisi toimia suurimmalla kapasiteetilla", Istanbul tarvitsee uuden lentokentän kymmenen vuotta myöhemmin.

"Olisi leikata kultamuna"

Koçak, Nergiz ja kaikki mielipiteensä jakavat kapteenilentäjät ehdottavat, että Atatürkin lentokenttä avataan uudelleen kotimaan lennoille. Asiantuntijat muistuttivat, että kotimaan lentoja on mahdollista aloittaa uudelleen alueelta, jota käytetään jo rahtikoneisiin, pöytäkirjoihin ja yksityisiin lentokoneisiin, ja asiantuntijat muistuttavat, että keskustassa on lentokenttiä metropoleissa, kuten Lontoossa, New Yorkissa ja Pariisissa.

"Täysin katkaista kultainen hanhi", sanoi Narcissus, hän sanoo, että Turkki ei taloudellisesti pysty tekemään tällaista bonkörlük. Jotkut kansainvälisen terminaalin osista muistuttavat sen pitämistä vuosina 2015 ja 2017 sanomalla: "Kotimaan terminaalia on, kotimaan lentoja on rajoitetusti, molemmat matkustajat rentoutuvat, eivät tuhlaa aikaa, ja kaksi muuta lentokenttää rentoutuvat".

Kun ilmatilan hallinta on järjestetty kuljettamaan turvallisesti liikennettä, asiantuntijat, jotka sanovat, että kolmea lentokenttää voidaan käyttää teknisesti, sanoivat: ”Se näyttää päätökseltä. Se ratkaistaan ​​DHMI: n ja IGA: n välisellä sopimuksella. ”(Deutsche Welle Turkish)Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar