Turkin logistiikka-ala jatkaa kasvuaan

turkki logistiikka-ala jatkaa kasvuaan
turkki logistiikka-ala jatkaa kasvuaan

Turkin logistiikkateollisuuden kehitys viime vuosina piirtää usein meille alan edustajina positiivisen kuvan. Kuten tiedetään, alaamme ei kuitenkaan ole mahdollista arvioida maailman dynamiikasta riippumattomasti. Sekä poliittinen kehitys eri maantieteellisillä alueilla että maailmankaupan vaihtelut vaikuttavat logistiikkateollisuuteen. Siitä huolimatta, kun tarkastelemme kehitystä vuosien varrella, logistiikka-ala vahvistuu ja kasvaa joka vuosi yksityisen sektorin panoksella ja julkisten investointien suurella osuudella. Vuonna 2019 jätimme jälkeensä haastavana vuonna toimivan vuoden, mutta tulevaisuuden suhteen otettiin uusia asioita. Haluaisin arvioida vuotta 2019 joidenkin lukujen ja kehityksen avulla.


Tiedämme, että teollisuudemme osuus on 12% maan bruttokansantuotteesta. BKT kasvoi 2018% vuoden 19 lopussa edelliseen vuoteen verrattuna ja oli 3 biljoonaa 700 miljardia 989 miljoonaa TL. Logistiikka-alan, jonka oletetaan olevan 12%: n osuus mainitussa koossa, oli noin 2018 miljardia TL vuonna 444. Arvioidaan, että suoraan tähän kokoon logistiikkapalveluja tarjoavien yritysten ja ulkomaankauppaa / tuotantoa harjoittavien yritysten osuus on puoli puoli.

Logistiikka-ala kasvun tuloksellisuutta arvioidaan lopussa 2019 tulee olemaan erilainen kuin Turkin BKT: n kasvusta. Julkaisemat Maailmanpankin Turkissa marraskuussa 2019 Turkissa seurata talouden kokonaistuotannon kasvun arvioidaan olevan paikalla. Vaikka tämä taulukko ei ole miellyttävä, voimme nähdä logistiikka-alan kasvutuloksen rinnakkain BKT: n kanssa, kun TURKSTAT ilmoittaa BKT: n tiedot 2019.

Arvioidessamme logistiikkateollisuutta kuljetusmuotojen erottelulla näemme, että meriteillä on suurin arvo ja paino, kuten vuosien ajan. Tässä yhteydessä meriväylän osuus tuonnista arvon perusteella on vuoden 2019 kolmannen vuosineljänneksen lopussa 65%, moottoritien osuus 19%, lentoyhtiön osuus 15% ja rautatieosuuden osuus 0,80%. Vientiliikenteessä meren osuus on 62%, tien osuus 29%, lentoyhtiön osuus 8% ja rautatien osuus 0,58%.

Painon perusteella vuoden 2019 kolmannen vuosineljänneksen lopussa merituonti oli 95%, moottoritie 4% ja rautatie 0,53%. Lentoliikenteessä kuljetettavan tuonti lastin paino on hyvin pieni ja vastaa 0,05%: n suhdetta. Vientiliikenteessä meriteiden osuus on 80%, moottoritien 19%, rautatie- ja lentoyhtiöiden osuus alle 1%.

Jättäessäni vuoden 2019 jälkeen haluan kertoa teille teollisuuteen vaikuttavasta kehityksestä. Kiinan Belt and Road -aloitteen puitteissa maamme pyrkimykset saada suuremmat osakkeet kuljetuskäytäviltä ovat yksi tärkeä alamme kehityksessä. Samanaikaisesti tämän kehityksen kanssa myös rautatiekuljetusten ja siten kauttakuljetusten osuus satamien kautta kasvaa. Tämän vuoksi maamme tehdään saumattomien rautatieliikenteen läpi itä-länsi-akselilla olisi asetettava etusijalle infrastruktuurin järjestelyjä, lyhyemmässä ajassa verrattuna naapurimaihin Turkin kautta kauttakulkumaiden rahdin ja taloudellisempia moved pystyy edessä, joka avaa lainsäädäntöä tulisi suorittaa. Istanbulin lentokentän kanssa on alkanut ajanjakso, jolloin voimme hyötyä maamme asemasta tehokkaammin. Turkin lentorahdin kapasiteetti puolesta sekä nykyisen kansainvälisen mittakaavan siirto keskus, avataan sekä pitkän aikavälin käyttö lentoaseman Istanbulissa lisäkapasiteetti saadaan suuri etu.

UTİKADina jatkamme pyrkimyksiämme parantaa ja kehittää logistiikka-alaa. Seuraamme tässä yhteydessä ajan tasalla olevaa kehitystä luodaksemme kestävän logistiikkajärjestelmän, joka tarjoaa turvallisia, saatavissa olevia, taloudellisia, vaihtoehtoisia, tehokkaita, nopeita, kilpailukykyisiä, ympäristöystävällisiä, keskeytymättömiä, tasapainoisia, tehokkaita toimituksia ja moderneja palveluita, jotka perustuvat arvoketjun hallintaan, globaaliin hyvään käytäntöön. Siirrämme näytteet jäsenillemme. ehdottoman välttämätöntä kehittää intermodaaliliikennettä Turkissa paikassa syntyi tämä järjestelmä. Joten mitä olemme tehneet tämän hyväksi? Annoimme UTİKADin lausunnot yhdistettyjä kuljetuksia koskevasta asetusluonnoksesta ministeriölle ja pyrimme alan lopulliseen hyötyyn.

Ilmaisemme alan nykyiset ongelmat jokaisessa alaa edustavassa ympäristössä ja korostamme mielipiteitämme sen ratkaisusta. Yksi näistä asioista on lupa-asiakirjoja, joita vaaditaan yrityksiltä, ​​jotka haluavat harjoittaa kuljetustoimintaansa. Se, että pyydettyjen asiakirjojen maksut ovat korkeat, on kielteinen tilanne teollisuudelle. Korkeat asiakirjamaksut vaikuttavat syvästi työoloihin ja kilpailuympäristöön. Tässä suhteessa ilmaistamme vastustamme ja perustelemme jokaisella foorumilla. Olemme tietysti sitoutuneet dokumentoituun ja luotettavaan kuljetukseen, mutta uskomme, että on välttämätöntä sekä vähentää asiakirjojen määrää ja monimuotoisuutta että parantaa asiakirjamaksuja.

UTİKAD: na valmistelimme alallemme 2020 raporttia tulevaisuuden etenemissuunnitelman laatimiseksi vuonna 2. Professori Dokuz Eylülin yliopiston merenkulun tiedekunta. Tohtori Okan Tonnikala ja liitteenä yhteistyötä la valmis logistiikkasuuntaukset and Prospects Survey ja UTIKAD johtaja Industrial Relations, valmistaa Alperen Güler Turkki logistiikka Teollisuus vuodelta että voimme ryhtyä toimiin turvallisempia ja tehokkaampia jäsenillemme ja alan sidosryhmien kautta 2019. Toivon, että vuosi 2020 on terve, rauhallinen ja kannattava, joka avaa uusia näköaloja Turkin logistiikkateollisuudelle ja sen arvokkaille sidosryhmille.

Näytä käyttäjän Emre koko profiili
UTİKAD: n hallituksen puheenjohtajaRautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar