Kotimainen rock-kuormakameli valmistautuu sarjatuotantoon

Rock Truck -kameli valmistautuu sarjatuotantoon
Rock Truck -kameli valmistautuu sarjatuotantoon

Liikemies Şuayp Demirel Afyonkarahisarissa pystyi tuottamaan 22-vuotiaan unelmakuljetusauton. Lukuun ottamatta moottoria ja vaihdelaatikkoa, jotka kaikki ovat kotimaisia ​​tuotteita ja joita kutsutaan nimellä “Camel kaya”, kuorma-auto voi kuljettaa 30 tonnia lastia. Teollisuus- ja teknologiaministeriö tukee myös suoritettuja tutkimuksia, joiden avulla kuorma-auto voi aloittaa massatuotannon.

TURKKI tuotantokykyä kaiken MAASSA Kyky

Teollisuus- ja teknologiaministeri Mustafa Varank testasi kuorma-autoa jonkin aikaa sitten Afyonkarahisar'dakin tarkastuksissa.

Ank Se on todella tehokas työkalu. Teollisuussuunnittelijamme suunnittelivat ja tuottivat sen tyhjästä. Meidän on ylpeä siitä, että käytimme sitä. Kiitän niitä suuresti. Turkki on maa, jolla on kyky tuottaa kaiken itse. Suurin arvo on kansamme. Olemme iso 82 miljoonan maan valtio. Varsinkin nuori väestömme on tässä mielessä erittäin lahjakas. "

Turkki esitteli maailman auton korosti myös, että ihmiset luovat suurta innostusta Varank "Jos Turkki uskoo kyky tuottaa kaiken. Yksi parhaimmista esimerkeistä tästä on takana. "

Varank muistutti, että hänen ministerinsä on aina teollisuuden edustajien kanssa, sanoi: ”Sanon tämän kaikille teollisuudellemme; investoida morsiamaan, tarjota tuotantoa, työllisyyttä. Olemme kanssasi ..

NÄMÄT REKKOT ovat erittäin vahvoja ja veistäviä ajoneuvoja

Kotimainen kallioauto, jolla voidaan kuljettaa erittäin suuria kiviä ja kiviä "nivelletty", hän sanoi, että kuorma-autojen siirto Varank, liikemies Şuayp Demirel'in perheyritys, joka hallitsee tätä ajoneuvoa omilla mahdollisuuksillaan ja ponnisteluillaan.

Ministeri Varank sanoi: ”He ovat suunnitelleet ja tuottaneet tämän. Tällä hetkellä he käyttävät aktiivisesti omia kaivoksia. Kaikki nämä ajoneuvot tuodaan yleensä maahan, mutta ne ovat itse tuottaneet sen istumaan. Tämä yritys 'Me teemme sen. Turkkilaiset tekevät tämän ", hän sanoi, istuudu ja on valmistanut ja tietysti maksaa halpaa, vaikka se ei olisikaan tämän yrittäjän halua tuottaa. ”Joka tapauksessa aion tuottaa niistä 20 vuodessa. Myyn, myyn, anna minun lopettaa ”, hän sanoo. Käytetyt ajoneuvot ovat erittäin tehokkaita ja määrääviä ajoneuvoja. Tällä hetkellä testauksessa. ”

TEHDimme TÄMÄN Kotisivun ihmisiä

Valmistuttuaan sähkö- ja elektroniikkatekniikan laitokselta Demirel aloitti työskentelyn isänsä kanssa sepän työpajassa ja valmisti työkaluja marmorilouhoksiin, ja perusti sitten Demmak Demireller Makine Sanayi ve Ticaret AŞ. Tuotu rockia ja haaveilevat valmistaa rekkojen Turkissa, jotka työskentelevät sen vuodesta 1997, Demirel vuonna 2019 on ymmärtänyt tämän unelman.

Liikemies Demirel, marmori louhoksia, he tuottavat koneita, yksi suurimmista työpaikoista näissä louhoksissa on kivikappaleiden kuljetus kuorma-autoilla, hän sanoi.

Demirel kertoi, että tähän kuljetusliiketoimintaan on toistaiseksi tehty tuontikuorma-autoja. Orum olen työskennellyt tällä kuorma-autolla vuodesta 1997 lähtien ja olen vuodesta 2011 lähtien aloittanut varaosien valmistuksen vakavassa mielessä. Päätin rakentaa kuorma-auton tammikuussa 2019, ja rakensin 29. lokakuuta 2019 sen omilla keinoillaan. Henkilöresurssit ovat samat, käyttämäni teknologiset resurssit ovat samat. Verrattuna muihin klassisiin kuorma-autoihin, se on ajoneuvo, jolla ei ole vikoja. Se voi toimia lumessa, sateessa, mudassa ja rinteissä. Päätin tehdä tämän, koska se on kaivattu strateginen työkalu. Olemme onnistuneet tässä Allahin luvalla. Teimme sen tämän maan ihmisten kanssa. ”

TÄYTÄ AUTOMAATTINEN 6 VAATIVA VAIHDELAATIKKO

Paikallinen kalliokuljetusauto Demirel on luonut suurta jännitystä ja vauhdittanut massatuotannon työtä, hän sanoi.

Kuorma-auto, täysautomaattinen 6-nopeuksinen vaihdelaatikko, joka kuvaa Demirelia, kuljettaja sanoi, että ajatellaan kaikenlaista mukavuutta.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar