IETT kierrättää 40% kulutetusta vedestä

IETT kierrättää 40 prosenttia kulutetusta vedestä. Se säästää keskimäärin 84 tuhatta kuutiometriä vettä vuodessa.


Nykyään, kun ilmaston lämpenemisen konkreettiset vaikutukset nähdään, myös veden tehokkaan ja vaikuttavan käytön merkitys kasvaa. IETT, joka tuo lähes 4 miljoonaa Istanbulin ihmistä läheisilleen, kiinnittää huomiota ajoneuvojen puhdistukseen käytetyn veden kierrätykseen.

IETT: n omistamista 13 autotallista 6: een perustettujen fysikaalisten ja kemiallisten käsittelylaitosten avulla jätevedet voidaan kierrättää. IETT kierrättää 40 prosenttia käytetystä vedestä.

SÄÄSTÖ, VASTAAVAA VESIEN KULUTUKSEN 4 VUOTTA 543 HENKILÖN PERHEEN

IETT-autotallien vuotuinen vesisäästö on 84 tuhatta 729 kuutiometriä. Neljän perheen päivittäinen vedenkulutus on 13 kuutiometriä. Toisin sanoen IETT-autotaloista saatavat säästöt vastaavat 4-perheen 543 vuoden vedenkulutusta.

Veden kierrätyksellä on myös taloudellisia etuja IETT: lle. Vuonna 2019 Anatolian autotalli säästi veden kierrätyksen ansiosta 57 tuhatta, Edirnekapı autotallissa 29 tuhatta, Hasanpaşa autotallissa 24 tuhatta, İkitelli autotallissa 109 tuhatta ja Kağıthane autotallissa 34 tuhatta.

SÄÄSTÖT 337 tuhatta TL vuodessa

Tärkein säästö toteutettiin Ayazağan autotallissa. Ayazağa-autotalli, jossa sadevesi kerää kausiluonteisesti, kierrättää enemmän kuin käytetty vesi. Viime vuonna Ayazağan autotalleksi muutettiin 21 tuhatta 154 kuutiometriä jätevettä, mikä vaikutti merkittävästi veden säästöön, ja ansaitsi 84 tuhatta liiraa.

IETT: n pyrkimykset vähentää vesihukkaa myös herättivät Yhdysvalloissa toimivan National Geographic -kanavan huomion. IETT-autotallit ovat löytäneet laajan esityksen viime vuonna tehdystä dokumenttielokuvasta "25 litraa". https://www.natgeotv.com/tr/belgeseller/natgeo/25-litre

Ajoneuvojen puhdistukseen käytetty vesi kierrätetään
Ajoneuvojen puhdistukseen käytetty vesi kierrätetään


Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar