Skandaaliset huomautukset Ankara YHT -onnettomuustapauksen toisen kuulemisen tuomarista

ankara yht onnettomuuden oikeudenkäynti, toinen istunto, tuomioistuimen presidentti
ankara yht onnettomuuden oikeudenkäynti, toinen istunto, tuomioistuimen presidentti

Oikeudenkäynnin toinen kuuleminen, joka pidettiin Ankarassa joulukuussa 2018 nopean junaonnettomuuden yhteydessä, joista kolme oli koneistoja, kuoli Ankaran oikeustalossa. Tuomioistuimen päällikkö kertoi uhreille pelkäävänsä menemistä junalle onnettomuuden jälkeen, missä loukkaantuneet selvisivät onnettomuudesta.


Serkan Talanin uutisten mukaan sanomalehti WallAnkarassa, 13. joulukuuta 2018, avattiin kymmenen syytettyä vastaan ​​Ankarassa aloitettu oikeusjuttu, joka koski suurnopeusjunaonnettomuutta, jossa yhdeksän ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui. Ankaran 10. avustustuomioistuimessa.

Ankaran ja Konyan välillä kulkuneen suurnopeusjunan (YHT) törmäyksen ja ohjausjunan välisen törmäyksen seurauksena tapahtuneen onnettomuuden tapauksen ensimmäisessä käsittelyssä kuultiin 10 vastaajaa. Toinen kuuleminen jatkuu onnettomuudessa henkensä menettäneiden sukulaisten ja loukkaantuneiden lausunnoilla.

KAKSI SAATTUA TURVALLISUUSTA ON PURKTU

Onnettomuuden vastaisen oikeudenkäynnin ensimmäinen kuuleminen järjestettiin 13. tammikuuta. Ensimmäisessä kuulemistilaisuudessa hän oli päättänyt vapauttaa yli vuoden ajan vankilassa olleet liikkeenjohtohenkilöt Sinan Yavuzin ja liikenteenohjaajan Emin Ercan Erbeyn ja jatkaa junaupseerin Osman Yıldırımin pidättämistä.

HKP LAINSÄÄDÄNTÄJÄ KANNAT RAKENNUSRAKENNUSTA YILDIRIMIÄ

Onnettomuuden selviytyjä Hakan Çavdar todisti ensimmäisenä. Çavdar totesi, että hän valitti kaikista vastuussa olevista asiasta, Çavdar sanoi: ”Aioin työskennellä Konyassa tapahtuman aikana. Olin kotona kaksi kuukautta käyttökelvoton. ”

Kansan vapautuspuolueen asianajaja Doğan Erkan kertoi haluavansa osallistua tapaukseen TCDD: n jäsenen kautta. "Olemme riippuvaisia ​​puuvillalankaa Turkissa", sanoi Erkan, "Olin parlamenttivaaliehdokas tässä kaupungissa. Tätä kaupunkia hallitsee vuokra. Hallitsemme tiede vuokran sijasta. Cahit Turan valitti niistä, jotka saivat Binali Yıldırımin, Lütfi Elvanin ja merkinantokilpailun, jonka liikenneministeriö oli jättänyt vuoteen 2016 saakka. ”

Yksi onnettomuuden loukkaantuneista Adem Şahin Çetin, joka sanoi: "Minulla ei ole rikki paikkaa jäljellä", sanoi: "Psykologiani on rikki. Valitan myös vastaajista ja muista kuin vastaajista. ” Toinen loukkaantunut Ahmet Elmas sanoi: ”Olin haavoittunut polvestani. Minua hoidettiin sairaalassa. Teen rakennustöitä, en voinut mennä töihin 40 päivää. Valitan vastaajista. ” Toinen loukkaantunut perhe Aydın Can Akdur sanoi: ”Ei ole paljon kerrottavaa. Valitan kaikista vastaajista löytävänsä oikeudenmukaisuuden. "

TAPAHTUMAN KIRJOITTAMINEN TUTKIMUKSESTA: SITOUTUMISESSA EI ole hyötyä

Burcu Borulday, joka on terveydenhuollon työntekijä ja loukkaantui, kertoi: ”Valitan edustavimmasta henkilöstä, koska tällainen järjestelmä avattiin ennen kuin se oli täysin asennettu. Sain psykologista hoitoa noin vuoden ajan, enkä voi silti nukkua yksin. En tiedä, otatko suurnopeusjunaa viimeisen kuulon jälkeen, mutta en. "

Tuomioistuimen presidentti sanoi: ”Ei tarvitse olla niin pessimististä. Tuomarikaverimme menee Konyan luo ja menee. ” Loukkaantunut Borulday sanoi näiden lausuntojen jälkeen ", sanon jatkuvasti, etten ota suurnopeusjunaa jokaiselle näkemälleni henkilölle."

Yksi loukkaantuneista selvinneistä Ayşe Nevin Sert, joka sanoi, että hän pääsi yhä junalle työpaikkansa vuoksi, kertoi: ”Olin täysin pessimistinen ensimmäisen kuulemisen jälkeen. Se, mitä täällä puhuttiin, pelotti minua vielä enemmän junasta. Valitan kaikista. ”

"Oli sananlasku, että pelolla ei ollut kiirettä hyötyä", sanoi tuomioistuimen presidentti.

Fevzi Karayel, jonka kylkiluu katkesi onnettomuudessa ja oli viikon ajan tehohoidossa, kertoi: ”Hän teki hauskaa ihmisistä sosiaalisessa mediassa. İsa Apaydın Valitan erityisesti kaikista. Entinen TCDD: n pääjohtaja, joka sanoi, että olemme jättäneet erittäin menestyvän vuoden taakse İsa Apaydın"Valitan erityisesti."

Gizem Nida Çınar, joka selvisi onnettomuudesta ja sanoi saaneensa psykologista hoitoa, sanoi: “Käytän edelleen huumeita. Olen valittaja. ” Näiden sanojen jälkeen tuomioistuimen presidentti sanoi: "En käytä niitä huumeita." Näihin sanoihin Çınar, joka selvisi onnettomuudesta loukkaantuneena, vastasi: "En voi olla hyvä ilman näitä huumeita."

"Valitan niistä, jotka ottivat tyttäreni minulta", kertoi onnettomuudessa kuolleen Kubra Yilmazin äiti Esma Yilmaz. Kübra Yılmazin sulhanen Turhan Sapancı sanoi: ”Meillä oli suuri tuska. Aion rakentaa onnellista kotia, elämäni hajosi hetkessä, kun unelmoin rakastavan poikaa. Valitan vastuussa olevista henkilöistä ”, hän sanoi.

Kuka on oikeutettu?

Osman Yıldırım, joka on edelleen pidätettynä suurnopeusjunien onnettomuustapauksessa, on seitsemän muuta syytettyä ilman Emin Ercan Erbeyn ja Sinan Yavuzin tutkintavankeutta, jotka vapautettiin ensimmäisessä tapauksessa:

HT YHT Ankara -johtaja Duran Yaman, YHT-liikennepalvelupäällikkö Ünal Sayıner, TCDD: n turvallisuus- ja laadunhallintaosaston päällikkö Erol Tuna Aşkın, TCDD: n liikenne- ja asemanhallintaosaston päällikkö Mükerrem Aydoğdu, YHT Ankaran aseman varajohtaja Kadir Oğuz, sivuliikkeen johtaja Recep Kutlay, liikennepalvelu Apulaisjohtaja Ergun TunaRautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar