Bosforissa työskentelevät junalautat palaavat

Vuodesta vuodesta töihin palanneet junajäsenet ovat palanneet
Vuodesta vuodesta töihin palanneet junajäsenet ovat palanneet

Junalauttoja, joita on käytetty lastinkuljetuksissa jo vuosia ja jotka eivät ole toimineet vuodesta 2013, käytetään uudelleen. Ensimmäiset lautat korjattiin ja ne ovat toiminnassa vuonna 2020.


Kuinka junavaunut kulkivat aikaisemmin Sirkecistä Haydarpaşaan? Oletko koskaan ajatellut sitä? Vai näitkö miten se meni? Vuonna 2014 avatun Marmarayn avulla junavaunuja kuljetettiin lautoilla kahden maanosan välillä, kunnes rautatie kulkee Euroopan ja Anatolian mantereen välillä.

Sanomalehtien seinäBengisu Kukulin uutisten mukaan; ”Kerran tavaravaunut kuljetettiin Haydarpaşa-asemalle Sirkeci-asemalta. Tätä varten oli junalauttoja. Lautat, joita rautatieyritykset kutsuivat ”junalauttaksi”, työskentelivät vuosien ajan Sirkecin ja Haydarpaşan välillä.

Sirkecin ja Haydarpaşan junalauttasatamissa rantaan ulottuvat kiskot sulautuvat junan kiskoihin. Yhdistetyllä laiturilla ja lauttaraiteilla vaunut siirtyvät junalle. Kun junalautalla asettuvat vaunut tulivat vastakkaiselle rannalle, ne liittyivät kiskoille ja jatkavat matkaansa.

Vuodesta vuodesta töihin palanneet junajäsenet ovat palanneet
Vuodesta vuodesta töihin palanneet junajäsenet ovat palanneet

VAGONIT KUULUVAT ISTANBULIN VUODEN 1926 VOIMASSA KAIKISSA SIVUISSA

Joten mikä oli näiden lauttojen merkitys? Näiden lauttojen historia, jotka ovat tarpeen junamatkustamisen jatkamiseksi kahden maanosan välillä, juontaa juurensa menneisyydestä. Ensimmäinen junalauttayhteys Istanbulin kahden puolen välillä tapahtui 5. lokakuuta 1926. Vanhoissa valokuvissa on nähtävissä, että Haydarpaşan edessä junaa kuljettava meriajoneuvo ei ole juna, vaan iso sedan. Lauttojen kanssa tehtyjen veturien ja vaunujen kuljettamisen myötä kasvavien kauppasuhteiden vuoksi päätettiin rakentaa rautatielautta sekä Haydarpaşa- ja Sirkeci-laiturit rautatieajoneuvojen kuljettamiseen Bosporiin.

ENSIMMÄINEN moderni junahöyry: RAUTATIE!

Istanbulin ensimmäinen moderni junalautta rakennettiin Haliçin telakalla vuonna 1958 ja nimettiin rautatieksi. Sitten kasvavien tarpeiden puitteissa rautatie 1966 rakennettiin Haliçin telakalle vuonna 2. Ja vuonna 1982, kolmas junalautta Haliçin telakalla rakennettiin nimellä Rail 3 ja aloitti liikennöinnin. Nämä kolme junalautta kuljettivat vaunuja Sirkeci Haydarpaşan välillä monien vuosien ajan. Sitten, kun rautatieasemat suljettiin molemmilla rannikoilla, myös junaliikenne pysähtyi ja junalauttasatamat suljettiin toimintahäiriöillä.

Kuinka nykyiset junalautat ja laiturit ovat?

Istanbul on kaupunki, joka muuttuu joka päivä, ja olemme silmämme todistamassa tuhoutuneen ja huonontuneen historian. Ensimmäinen rautatielautta, rautatielautta, lopetettiin ja myytiin vuoden 2000 jälkeen. Haydarpaşan satamasta löytyy rautatie 2 ja 3 junalauttoja, joita ei ole käytetty pitkään aikaan. Laituri, jolla junalautat lähestyvät Sirkeciä, on nykyään tyhjäkäynnillä, sitä ei käytetä. Haydarpaşan laituri on sama. Laiturit tarjoavat sinulle ainutlaatuisen näkymän kiskoillaan merelle päin.

Ensinnäkin käyn TCDD-museossa Sirkeci-rautatieaseman sisällä saadaksesi yksityiskohtaista tietoa junalautoista. Kun he kertoivat museossa työskentelevälle henkilöstölle, että haluan saada tietoa junalautoista, he ohjaavat minut Haydarpaşan sataman hallintoosastoon.

Asiat vaikeutuvat hieman, kun menet Haydarpaşan satamaan. On erittäin vaikea päästä satamaan, jossa noudatetaan tiukkaa turvallisuutta. Kiitos niille, jotka ohjasivat minut Sirkeciä, pääsin satamaan. Ensinnäkin tapaan satamapäällikkö İrfan Sarı. Hänen mukaansa junajunia ei enää käytetä, ja asiasta tunteva DOK-kapteeni ohjaa minut palvelupäällikköön Rüştü Özkaniin.

JUNA-ALUSTEN KORJAAMINEN ALOITETTU

Rüştü Kaptan, 43, joka on työskennellyt Haydarpaşan satamassa 63 vuotta, antaa meille seuraavia tietoja aluksista: ”Yksi junalautoista on ollut suljettu vuodesta 1966 ja toinen vuodesta 1982. Sirkecin ja Haydarpaşan rautatiet eivät ole palvelleet vuodesta 2013. Uudella päätöksellä se on käyttövalmis maaliskuuhun 2020 saakka ja toimii uudelleen. Tammikuussa 2020 junajunat vietiin Tuzlan telakalle kunnostettavaksi.

”MARMARAY-PUTKI, JOTKA ON PELASTETTU matkustajille”

Kun kysyn junalautojen tärkeydestä, hän sanoo, että se on tärkeä, koska vaihtoehtoa ei ole, ja jatkaa: ”Tavaravaunuja on vaikea kulkea Marmarayn käyttämän sukellusveneputken läpi, koska Marmaray-putkikäytävä on rakennettu matkustajien kuljettamista varten. Tavaravaunuja on paino 10 tonnista 90 tonniin. Lisäksi vaarallisten aineiden ja armeijan ampumatarvikkeiden on mahdoton kulkea putken läpi. Junavaunut ovat helpompia kuljettaa, koska niillä on 12 vaunua ja 480 tonnia kantokykyä. Hän työskenteli 24 tuntia vuorokaudessa, kun hän palveli ja teki 8-9 kertaa päivässä. Sen tiheys vaihteli viennin ja tuonnin mukaan. Euroopasta Iraniin suuntautuvien suurten kuormien takia juna-autojen lukumäärä nousi ajassa kolmeen. Vain liikkuvat lastia Irakiin ei Iraniin mukaan Turkki koska sekä rautatiet. Marmaray-hankkeen jälkeen Tekirdağin ja Derincen välillä oli 187 metriä pitkä alus, jonka kapasiteetti oli 50 autoa. Siksi rahtikuljetuksia kahden maanosan välillä ei keskeytetty. ”Hän toteaa, että junalautat liikennöivät tänään Vanin ja Tatvanin välillä. Kansainvälisen kaupan elvyttämiseksi ja historiallisen kankaan säilyttämiseksi laiturit ja junalautat olisi uusittava ja palveltava uudelleen.Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar