Hullut projektit maksavat 320 miljardia liiraa

Hullujen projektien kustannukset miljardia puntaa
Hullujen projektien kustannukset miljardia puntaa

Presidentti Tayyip Erdoğanin 'hullu projekti', sellaisena kuin se on määritelty Istanbulin kanavan esityslistalla, kun taas Fatih-projektin valta viime vuosina, Yavuz Sultan Selim -silta, Osmangazin silta, kolmas lentokenttä ja kaupungin sairaalat olivat huomion alla. 3 sijoituksen kokonaiskustannukset olivat 5 miljardia puntaa.

Oğuz Gündoğdu BirgünistäArvioi viittä viime vuosina toteutettua hanketta Istanbulin Kanal-ohjelman jälkeen. Hankkeet, jotka esitetään nimillä, kuten ”vuosisadan projekti”, luetellaan seuraavasti:

Fatih-projekti

Fatih-projekti käynnistettiin vuonna 2010, ja sen budjetti oli 8 miljardia 500 miljoonaa puntaa. Suunnitelman mukaan kaikki maan opiskelijat koulutetaan tableteilla 4 vuoden kuluessa. Rally neliöt "vuosisadan projekti", hän esitteli projekti tuli ensin esityslistalle epäsäännöllisiä kuluja. Sitten syyskuussa 2013 kansallisen koulutusministeriön varasihteeri Birol Ekici erotettiin. Vuonna 2014 valmistuvaa hanketta jatkettiin vuonna 2015 vuoteen 2017. 8. tammikuuta 2020 alkaen ymmärrettiin, että tietokonekurssi pidettiin painolaatikoissa Diyarbakırissa.

Yavuz Sultan Selimin silta

Vuonna 1974 avattu Bosporin silta maksoi 21 miljoonaa dollaria ja vuonna 1988 avattu Fatih Sultan Mehmet -silta maksoi 125 miljoonaa dollaria, kun taas kolmas silta rakennettiin 3 miljardilla dollarilla. Puolet sillan osakkeista kuitenkin siirrettiin kiinalaisille 3 miljoonalla eurolla. ”Julkiset taskut eivät tule ulos yhdestäkään penniäkään”, nimeltään projekti budjettitaakan avaamisen jälkeen pian avaamisen ymmärtämisen jälkeen. Moottoriteiden pääosaston kunnia Adıgüzelin, CHP: n vastauksen mukaan kolmannesta sillasta kulki 658 miljoonaa 135 tuhatta ajoneuvoa, mikä on 3 tuhatta ajoneuvoa päivässä, syyskuusta 2016 kesäkuuhun 2019. Näin ollen jopa kolmannesta ajoneuvotakuusta, joka annettiin lähes 41 vuodessa, ei voitu päästä. Koska sillan hinta avaamisesta lähtien oli keskimäärin 805 miljoonaa puntaa päivässä.

Istanbulin lentokenttä

Kolmas lentokenttä, joka avattiin 29. lokakuuta 2019, sulki Atatürkin lentokentän. Tämä sulkeminen kiirehti Atatürkin lentokentälle 3. tammikuuta 3 saakka käyttääkseen oikeutta TAV: iin maksetaan korvaus 2021 miljoonan euron edestä. Hamdi Topçu, Turkish Airlinesin presidentti vuosina 389–2010, kertoi kirjassaan paikallisesta globaaliin vuoteen 2015 asti, jos Atatürkin lentokentälle rakennetaan ylimääräinen kiitotie.

Osmangazin silta

Osmangazin silta operatiiviselle yritykselle annettiin takuu ajoneuvon siirtymisestä dollarin vaihtoon ymmärretyksi. Siltaa johtavan Otoyol AS: n toimitusjohtaja Bülent Esendal, joka kasvattaa siltamaksua, joka nousee 2019 prosentilla tullessaan 50, sanoi, että he eivät voineet muuttaa tariffeja dollarin kurssieron vuoksi. Vuonna 2018 autojen siltamaksu oli 72 puntaa, kun taas tämä määrä nousi 2019 puntaan vuonna 103 ja 2020 puntaan vuonna 118. Pelkästään vuoden 2018 Osmangazin ja Yavuz Sultan Selim -siltojen kustannukset talousarvioon ovat 1,8 miljardia tonnia liikenneministeri Cahit Turhanin antamien tietojen mukaan. Tämä määrä on noin 2018-kertainen vuoden 2,5 presidentinlisään.

Kaupunkisairaalat

Kaupungin sairaalan projekti esiteltiin yleisölle vuonna 2017. Presidentti Erdoğan vakuutti kaupungin sairaaloille sanomalla: "Alim Unelmani 14 vuodesta on projekti, jota rakastan." Vuosina 2018 ja 2019 toisensa jälkeen avatut kaupungin sairaalat altistettiin budjetille lyhyessä ajassa kuten muutkin hullujen projektien tapaan. Vuoden 2019 lopusta lähtien palveluksessa olevien kaupungin sairaaloiden 25 vuoden kustannukset ylittävät 142 miljardia dollaria. Tämä määrä on riittävän suuri 800 sairaalan rakentamisen rahoittamiseen. Kriitikko korvan tukkeutumisvirtaan, sitten "siellä, satuttaa", hän meni sanomaan. Terveysministeri Fahrettin Koca antoi lausunnon näistä kritiikoista 26. marraskuuta 2019: ”Mielestämme sairaalat eivät ole kaupallinen laitos vaan vuokra, jonka maksamme, eikö meidän pitäisi maksaa sitä? Açıklama

Kyproksen vesijohtohanke

harkitaan vedenjakelu Turkista ja Pohjois-Kyproksen "vuosisadan projekti" kutsuttu avaaminen hankkeen pidettiin 17. lokakuuta 2015 mennessä. Presidentti Recep Tayyip Erdogan ja pääministeri Ahmet Davutoglu osallistuivat seremoniaan Mersinissä. Davutoğlu kuvaili hanketta ester maailmanlaajuisena teoksena ja sanoi: uz Rakennamme upeaa vesisiltaa maailmassa. Se on kansallinen kaikessa ja kotoisin kaikessa .. Keskustelujen kohteena valmistunut projekti räjähti 5 vuoden kuluttua. 5 mailin päässä Anamurin rannikolta räjähti putkia. Noin 250 metriä syviä putkia voi nähdä merenpinnasta. Putkista virtaa vettä. Projekti oli maksanut 1,6 miljardia puntaa.

Investointien kokonaiskustannukset: 320 miljardia puntaa

1-Fatih-projekti:
Sijoituskustannukset: 8,5 miljardia puntaa

2-Yavuz Sultan Selim -silta:
Sijoituskustannukset: 3,5 miljardia euroa
Tämän päivän valuutta: 23,5 miljardia puntaa

3- Osmangazin silta:
Sijoituskustannukset: 2,5 miljardia
Tämän päivän valuutta: 17 miljardia puntaa

4- 3. lentokenttä:
Sijoituskustannukset: 35 miljardia dollaria
Tämän päivän valuutta: 206,5 miljardia puntaa

5- 20 kaupungin sairaala:
Sijoituskustannukset: 11 miljardia dollaria
Tämän päivän valuutta: 64 miljardia puntaa

Nykyiset huutokaupat

 1. Kuljetuslippuja maailmanlaajuisesti

  Tammikuu 28 @ 08: 00 - Tammikuu 29 @ 17: 00
 2. Rautatiealan investointien turvaaminen

  Tammikuu 28 @ 08: 00 - 17: 00
 3. Liiketoiminnan jäsenten vuosikokous

  Tammikuu 29 @ 08: 00 - Tammikuu 31 @ 17: 00
 4. Tarjouspyyntö: moottoritien ylitys Malatya-Çetinkaya-radalla

  Tammikuu 29 @ 09: 30 - 10: 30
 5. Tarjouspyyntö: Katotyyppisen aurinkovoimalaitoksen (TÜDEMSAŞ) toteutettavuus

  Tammikuu 29 @ 14: 00 - 15: 30

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar