Euraasian tunneli ja Marmaray ovat maanjäristyksen turvallisimpia paikkoja

Euraasian tunneli ja marmaray ovat maanjäristyksen turvallisimpia paikkoja
Euraasian tunneli ja marmaray ovat maanjäristyksen turvallisimpia paikkoja

Liikenne ja infrastruktuuri ministeri Cahit Turhan Turkin mega hankkeita, jotka on rakennettu kestämään suuria maanjäristyksiä, sanoi: "heinäkuussa 15 marttyyrien ja Fatih Sultan Mehmet Bridge Euraasiassa ja Marmaray tunneli" mega-hankkeiden maanjäristys sekä voimakkaat tuulet vastusta vastaan." Hän sanoi .


Ministeri Turhan arvioi äskettäin Manisan, Ankaran ja Elazigin maanjäristysten jälkeen esityslistalla olleiden suurten hankkeiden, kuten tiet, sillat ja tunnelit, maanjäristyskestävyyden tilan.

Liikenne ja infrastruktuuri Ministeriö koordinoi täytäntöönpanoa "mega hankkeita" suunniteltaessa minkäänlaista mahdollisuutta ajatuksen, joka ilmaisee Turhan "Turkin rakennettu johtuen maanjäristysalueella tiet, sillat ja tunnelit tehdään pitäen maanjäristys tekijä kärjessä." Hän sanoi.

Turhan korosti, että Osmangazi ja Yavuz Sultan Selim -sillat on suunniteltu selviytymään jopa "erittäin suuressa" vakavassa maanjäristyksessä, joka voi tapahtua noin 2 tuhat 500 vuotta. Turhan painotti, että Pohjois-Marmaran ja Mustanmeren vikaviivat tutkittiin molemmille siltoille.

Turhan kertoi: ”Siltojen seismisten (maanjäristys) vaurioanalyysien todennäköisyyden määrittämistä, epälineaarista maavasteanalyysiä, viansiirron todennäköisyysanalyysiä tehtiin. Lisäksi toteutettiin erityisiä tukisuunnittelututkimuksia seismisten vaikutusten vähentämiseksi. ”

"Kaksi siltaa vahvistetaan"

Korostaen, että myös heinäkuun 15. päivän marttyyrien ja Fatih Sultan Mehmetin siltoja vahvistettiin seismisesti, Turhan sanoi:

”Vahvistustyöt suoritettiin mahdollisten vaurioiden estämiseksi siinä tapauksessa, että molemmat sillat ovat kestäviä suurille maanjäristyksille, laakeripesän kannen jatkamiselle, putoamisenestokaapelikokoonpanolle, olemassa olevien tukien vaihtamiselle, olemassa oleville laajennussaumoille, tornitornin törmäykselle ja mahdollisille vaurioille. Fatih Sultan Mehmet -sillan merkittävän korjauksen ja rakenteellisen vahvistamisen puitteissa ripustusköysien vaihtaminen, tornien vahvistaminen, laatikkopalkkien kalvojen vahvistaminen, pääkaapelin pelkojen, heilurituen ja pääkaapelin kiinnittimien, ripustuslevyjen muuttaminen, pääkaapelin käämitysjärjestelmän uudistaminen ja tarkastaminen. Kaikki tarvittavat työt suoritettiin. ”

Siksi Turhan huomautti, että molemmat sillat saavutetaan seismisillä ja rakenteellisilla vahvistustutkimuksilla nykyisten eritelmien mukaisesti ja että Osmangazi- ja Yavuz Sultan Selim -siltoilla on sama seismisen kestävyys. "Hän sanoi.

"Euraasia ja Marmaray ovat turvallisimpia paikkoja maanjäristyksessä"

Turhan huomautti, että Marmaranmeren alla kulkevien Euraasian ja Marmaray-tunnelien kaltaisista hankkeista tehdään myös yksi turvallisimmista paikoista Istanbulissa mahdollisesti mahdollisessa maanjäristyksessä, valvontajärjestelmät (26 kiihtyvyysanturia, 13 inclonometriä ja 6 3). mittainen siirtymän tunnistin) sekä Kandillin varhaisvaroitusjärjestelmään liittyvä junan keskusohjausjärjestelmä rakennettiin.

Turhan kertoi, että viimeisimpien kansainvälisten standardien mukaisesti suunniteltu Euraasian tunneli rakennettiin ottaen huomioon maanjäristyksen kuormitukset, tsunamin vaikutukset ja nesteyttäytyminen. Se rakennettiin kahdella seismisellä tiivisteellä 7,5: n suuruisessa maanjäristyksessä, joka voi olla Pohjois-Anatolian vika.

Vakiintuneella terveydenhuollon seurantajärjestelmällä 9 tunnelia pitkin kiihtyvyysanturia, 3 siirtoanturia, jotka tarkkailevat kolmiulotteisesti 3 paikassa seismisissä liitoskohdissa, asetettiin ja otettiin käyttöön. Bosforin alla rakennettu järjestelmä pystyy jatkamaan vaurioita jopa vakavassa maanjäristyksessä, jota voi tapahtua 18 vuoden välein Istanbulissa, ja se voidaan ottaa käyttöön pienellä kunnossapidolla erittäin vakavassa maanjäristyksessä, jota todennäköisesti tapahtuu jokaisen 500 vuoden välein. "

Myös tsunamiaallot otetaan huomioon

Turhan korosti, että Marmaray-tunneli on suunniteltu erittäin jäykkäksi maanjäristyksenkestävyyden suhteen johtuen siitä, että se on syvin vedenalainen tunneli maailmassa koskaan rakennettu ja sen läheisyys aktiiviseen geologiseen vikaviivaan.

Cahit Turhan ilmoitti, että tunneli on rakennettu tavoitteena päästä eroon 7,5 voimakkuuden maanjäristyksestä, jolla ei ole turvallisuusriskiä, ​​toiminnan vähimmäismenetykset ja vesitiiviys uppuneissa tunneleissa ja nivelissä.

”Jokaisessa putketunnelin segmenttien välisessä risteyksessä tehtiin joustavia maanjäristyksen liitoksia kuorman siirron minimoimiseksi ja näiden kahden rakenteen seismisen eristämiseksi. Marmarayyn perustettiin varhaisvaroitusjärjestelmä estämään junien tunnelin ulkopuolella, tunnelin ulkopuolella sijaitsevan tunnelin pääsy tänne maanjäristyksen aikana ja maanjäristyksen jälkeen sekä varmistamaan, että sisäpiiriläiset vedetään turvalliseen paikkaan. Asemien sisäänkäyntirakenteita korotettiin 1,5 metrillä tsunamiaallioita vastaan. ”

Ministeri Turhan totesi, että turvallisuus ja kestävyys asetetaan etusijalle kaikissa hankkeissa, joita toteutetaan ministeriön koordinoinnissa. "Kaikki" megaprojektit ", kuten 15. heinäkuuta pidettävät marttyyrien ja Fatih Sultan Mehmetin sillat, Euraasian ja Marmarayn tunnelit ovat kestäviä voimakkaille tuulille ja maanjäristyksille." hän sanoi.Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar