Digitaalisen ajopiirturin siirtymäaikaa pidennetään 6 kuukaudelle

digitaalisen ajopiirturin siirtymistä jatkettiin kuukausiin
digitaalisen ajopiirturin siirtymistä jatkettiin kuukausiin

Linja-auto- ja kuorma-autokuljetusyritykset, jotka harjoittavat rahti- ja matkustajaliikennettä, ajo- ja lepoaikoja, ja ajoneuvon digitaalisen ajopiirturin siirtymisen yhteydessä kirjatut liialliset nopeustiedot pidennettiin 6 kuukauteen. Siirtymisen määräaika ilmoitettiin 10. heinäkuuta 2020.

TIEDOT TALLENNUSSA

Kuten muutkin mittauslaitteet, myös digitaalisten ajopiirtureiden on oltava luotettavia, toimivia oikein, tarkastettava säännöllisesti ja tallennettavia tietoja ei saa häiritä ulkopuolelta.

VAIHAPROSESSI

Vuonna 2012 ajopiirturien sovelluksia varten tehtyjen erilaisten järjestelyjen puitteissa määritettiin 5-vuotinen kalenteri digitaaliseen ajopiirturiin siirtymiseen liittyvien ajoneuvomallimallien perusteella, ja tämä prosessi aloitettiin asteittain vuonna 2014.

6 KUUDEN LISÄAIKA

Siirtymäkausi digitaaliseen ajopiirturiin siirtymiseen päättyi 31. joulukuuta 2019. Viimeisimmän tason ajoneuvojen lukumäärä oli kuitenkin enemmän kuin aikaisempina vuosina, ja siirtyminen viimeisiin päiviin loi intensiteetin vuoden lopulla. Määräaikaa siirtymiselle digitaaliseen ajopiirturiin tarkistettiin 6. heinäkuuta 10 vielä kuudeksi kuukaudeksi, jotta mainittu intensiteetti ei aiheuta valituksia kuljetussektorilla.

Pakollisen tarkoituksen

Digitaalista ajopiirturia koskevan velvoitteen tarkoitus; kuljettajien sosiaalisten oikeuksien suojeleminen, reilun kilpailuympäristön luominen kuljetuksissa ja liikenneturvallisuuden lisääminen minimoimalla kuolemaan johtavat onnettomuudet. Siksi on tärkeätä, että kuljetusala osoittaa herkkyyttä siirtyessään digitaalisiin ajopiirtureihin ja saattaa siirtymisprosessi päätökseen terveellisellä tavalla toteuttamalla tietoisuutta ja tiedotusta edistäviä toimia viimeisen lisäajan kuluessa.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar