TMMOB Kanal Istanbul -projekti Ihmisen valmistama katastrofi

ihmisen käden aiheuttaman katastrofin valmistelema tmmob channel istanbul -projekti
ihmisen käden aiheuttaman katastrofin valmistelema tmmob channel istanbul -projekti

TMMOB Istanbulin maakunnan koordinointineuvosto piti tiedotustilaisuuden Istanbulin Canal Istanbulin vesiväylähankkeen YVA-selostuksesta arkkitehtihuoneen Istanbulin Büyükkent-seurakunnassa.

Lehdistötilaisuudessa, jossa TMMOB Istanbulin maakunnan koordinaatiokomitean sihteeri Cevahir Efe Akçelik luki selityksen, Arkkitehtikamarin YVA-neuvottelukunnan sihteeri Mücella Yapıcı ja prof. Tohtori Haluk Eyidoğan toteutti projektin ja sen vaikutukset.

Varoitamme jälleen! KANAVAN ISTANBULINEN PROJEKTI ON PELITETTAVA ENNEN KUIN SEN ON liian myöhäistä!

Viime aikoina nähdään, että Kanal Istanbulin, joka on maantieteellinen, ekologinen, taloudellinen, sosiologinen, kaupunkien, kulttuurinen eli elintärkeä tuhoaminen ja ympäristörikollisuushanke, valmisteluprosesseja on nopeutettu Istanbulissa, Traakiassa, Marmarassa ja Mustallamerellä.

Tässä prosessissa valmisteltiin ensin ympäristövaikutusten arvioinnin alustava sovellusraportti, joka esiteltiin 2018: ssä. Olemme nyt oppineet, että kattava ympäristövaikutusten arviointiraportti on laadittu ja että se on siirretty tänään 28.11.2019: n arviointikomitealle. Tämä kokous pidetään ilman ammatillisten jaostojen ja TMMOB: n osallistumista. Haluamme laajentaa tätä arvostusta projektipäälliköiden asenteeseen, joka jättää huomioimatta aiheen ammattikunnat.

Työryhmämme tarkisti ja arvioi äskettäin hankkimamme 1600-sivun YVA-tiedoston ja sen liitteet. YVA-raporttiin, josta keskustellaan tänään IAC: ssä, sanomme;

• Vaikka Istanbul on kaupunki, joka on joutunut vastaamaan muiden kaupunkien juomaveden 70-arvoon, ja vaikka presidentti Erdoğan on juuri sanonut ”Istanbul kulkee janoon”, nykyisiä vesivarojamme ei voi tuhota.

• Tätä hanketta, joka tuhoaa pohjoiset metsät, levinneisyydet, maatalousalueet ja kaikki herkät ekosysteemit, ei voida puolustaa.

• Emme hyväksy tätä hanketta, joka lisää katastrofiriskiä asettamalla väestö- ja rakennuspaineita alueelle, jolla kolme aktiivista vikajohtoa ylittää.

• Hylkäämme voimakkaasti tätä hanketta, joka painostaa koko kaupungin pohjoista osaa ja sen herkkiä ekosysteemejä, kaupunki-, arkeologisia ja luonnollisia kohteita.

• Sosologiset vaikutukset ovat erittäin voimakkaita, johtavat siirtymään alueella, ihmisten elämänlaatua ja taloutta syvästi ravistellessaan, oikeuteen elämään ja veteen tämän hankkeen, perustuslain 56, käsistä. jälleen kerran.

• Väitämme, että ei ole mahdollista taata kulkuturvaa, jota ei voida tarjota Istanbulin Kanal Bosporin torissa.

• Istanbulin kanavahanke, joka on ristiriidassa 2009 / 1 100 Istanbul ympäristösuunnitelman, joka on Istanbulin kaupunginlaki ja hyväksyi 000, yleisen suunnittelun periaatteiden ja periaatteiden kanssa, kuuluu laillisesti Istanbulin laaja-alaiseen suunnitelmaan, jota käsitellään myöhemmin ja joka on suunnitelman tärkeimpien päätösten vastainen. sanomme, että hanke ei ole mahdollinen ja että sillä ei ole vaikutusta tähän ominaisuuteen.

Kun 1600-sivun YVA-raportti luetaan ja tutkitaan, on selvää, että kyseessä ei ole ympäristövaikutuksia arvioiva raportti, vaan eräänlainen hankkeen edistämisraportti.

Tämän seurauksena;

TMMOB Istanbulin maakunnan koordinointineuvostona hylkäämme tämän hankkeen, joka puuttuu meriin, vesistöalueisiin, maataloudelle, laitumille, metsäalueille, herkille suojelualueille, arkeologisille kohteille, luonnon- ja kaupunkien suojelualueille, vesi- ja elämäoikeuksille ja aiheuttaa väistämättä korjaamattomia vahinkoja. Kehotamme asiaankuuluvia instituutioita ja organisaatioita toimimaan vastuullisesti.

Nykyiset rautatiehuutokaupat

raitiovaunuajoneuvo ostetaan
Mon 16

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar