Samsun Sivasin rautatieongelmat eivät lopu

samsun sivas rautatieongelmat eivät lopu
samsun sivas rautatieongelmat eivät lopu

Samsun Sivasin rautatieongelmat eivät lopu; 88 vuosittainen Samsun-Sivas Paksu rautatie, 4 vuotta sitten, aloitettuun modernisointityöhön ei edelleenkään päästy. Vuoden 2018 tilintarkastustuomioistuimen tilintarkastuskertomuksen tietojen mukaan todettiin, että maalle aiheutui 72 miljoonan euron tappio kahden vuoden viivästymisen vuoksi. Toisaalta, vaikka rautatieasetuksessa todetaan, että ”tasoristeystä” ei voida tehdä teillä, joiden päivittäinen ajoneuvojen ylityskapasiteetti on suurempi kuin 30, asetusta ei otettu huomioon tekemällä tasoristeys bulevardille, jossa yli 70-ajoneuvo kulkee päivässä.

CumhuriyetCemil Ciğerim'in uutisten mukaan; Suuren johtajan Mustafa Kemal Atatürkin aloittama paksun 21-kilometrin Samsun-Sivas-rautatien nykyaikaistaminen Samsun aloitti työnsä ampumalla ensimmäisen kaivauksen 1924-syyskuun 1931-alueella eikä päättynyt 378-vuosiin. EU-tuella käynnistetyn hankkeen puitteissa rautatie 4 suljettiin syyskuussa 29. EU: n kanssa allekirjoitetun kumppanuussopimuksen mukaan 2015 päättyi joulukuussa, ja 2017: n vuotuisen koeajoajon jälkeen 1: ää ei voitu aloittaa rautatieyhteydellä. N Maa kärsi 2018 miljoonaa euroa tappiota rautateiden viivästymisten takia, SAI: n tarkastuskertomus totesi X. Raportissa todettiin myös, että vuotta aiemmin kaikki projektiin liittyvät välimaksut katettiin valtion talousarviosta vuonna 2018 projektin viivästymisen vuoksi ”.

TARJOA KAUPUNKIN LIIKENNE

Rautateillä tapahtui toinen kehitys, joka ilmoitettiin aloittavan koeajoja tässä kuussa. Tasoristeyksen rakentamista ja käyttöä koskevan asetuksen mukaan sanotaan, että geçiş-tasoristeystä ei voida tehdä tiellä, jonka päivittäinen ajoneuvojen ylityskapasiteetti on yli 30 tuhatta, kun taas päivittäinen ylitys on Kılıçdede-risteyksen tasoristeyksellä, asetusta ei otettu huomioon. Samsunin pääkaupunkiseudun kunta, Samsun-Sivasin rautatie Ilkadimin alueella Atatürk Boulevard Kilicdede Rautatien ylityskohdan ylitys johtaa suuriin kaupunkiliikenteen tukkeisiin, TCDD 70. 4 lähetti kirjeen alueelliselle pääosastolle joulukuussa. Artikkelissa portin avaamista, tieliikennettä optimistisimpina 2 minuutteina, 2-3 minuutteina normaalisti, jos junien ja vaunujen lukumäärä kasvoi 4-6 minuutteja leikataan, korostaen, että tämä viive vaikuttaa moniin kaupungin kaduihin. Artikkelissa olisi käytettävä ratkaisua "Monitasoinen risteys (alle tai ylitys) jatkuvan läpikulun varmistamiseksi, ostoskeskukset ja pienet teollisuusalueet liikenteen kiertämisen estämiseksi monitasoisen (ylä- tai alapäästöjärjestelmän) aikaansaamiseksi", hän sanoi. .

Sadevesikanava unohdettu

Toisaalta edes koeajo on tarkoitus aloittaa, jopa viime viikolla, kaupungin muurit purettiin suojelun kulun aikana. 10 erillinen paikka Samsunin kaupungissa unohdettu sadekanava projektiin, suojamuurit puutteen poistamiseksi, purku, sadekanavien työ tehdään. Seinät purettiin, sadevesikanava ja viemäröinti tehtiin tutkimuksen aikana, myös linjan merkinantojohdot katkesivat.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar