Suuri mahdollisuus E-pyörä polkupyörä Industry Turkissa

enemmän mahdollisuuksia pyörä polkupyörätuotannonala kalkkuna
enemmän mahdollisuuksia pyörä polkupyörätuotannonala kalkkuna

Turkki edessään suuri tilaisuus polkupyörätuotannonala: e-pyöriin. E-pyörän, joka tunnetaan myös nimellä "polkimen käyttöinen sähköpyörä ada maailmassa, kysyntä kasvaa nopeasti. Turkki miksi E-pyörät ovat tulossa yksi tärkeimmistä toimittajista Euroopan maissa? Turkishtime-Polkupyöräteollisuusyhdistyksen (BISED) yhteisessä mielenkokouksessa keskusteltiin tavoitteen saavuttamiseksi tehtävistä asioista, ensisijaiset tehtävät määritettiin belir

Valvoja: Prof.Dr. Tohtori Emre Alkinin tapaaminen BİSEDin presidentin ja Arzu Bisikletin puheenjohtajan Esat Emniyetin kanssa, Accell Bicycle General Manager Hilmi Anıl Şakrak, CYCLEUROPE puheenjohtaja Önder Şenkol, Salcano hallituksen jäsen Bayram Akgül, BİSAN varatoimitusjohtaja Ümit Onur Yüksel, Shimano Bicycle A .Şti. Kumppani ja toimitusjohtaja Metin Cengiz, Shimano Bisiklet A.Ş OEM-myyntipäällikkö Faruk Cengiz, Accell Bicycle Varatoimitusjohtaja Selim Ataz, Ümit Bisiklet vientipäällikkö Büşra Hande Doğanay, Kron Bisiklet A.Ş. Pääkoordinaattori Burak -portaat, Asli-pyörämarkkinoinnin päällikkö Servet Emniyet, Güler Dynamic hallituksen puheenjohtaja Kenan Güler ja Turkishtime-puheenjohtaja Filiz Özkan osallistuivat kokoukseen.

enemmän mahdollisuuksia pyörä polkupyörätuotannonala kalkkuna
enemmän mahdollisuuksia pyörä polkupyörätuotannonala kalkkuna

”Suuri tilaisuus Var

Euroopan unioni rajoissa vastaajista ilmoittaa, että on arvioitu olevan noin 10-12 miljoonaa e-pyörä markkinoilla, xnumx'l vuosi huomata tämä luku nousee 2030 miljoonaa yksikköä Turkin e-pyörä he korostivat olisi yksi tärkeimpiä toimittajia Euroopan maissa.

Tammikuuhun 2019 asti Kiinan osuus Euroopan markkinoista oli suurin. Mutta 18 Tammikuussa 2019 Euroopan komissio ilmoitti polkimen polkumyynnin vastaisen polkupyörän polkumyyntiveron polkumyynnillä. Vaikka polkumyynnin vastainen veroaste vaihtelee yritysten mukaan, yleisesti sovellettava 33,4-prosenttiosuus on täysin estänyt polkimen polkupyörien myynnin Kiinasta EU: hun.

Euroopan polkupyöräteollisuusyhdistyksen (EBMA) työn mukaan 2019 miljoonaa sähköpyörää viedään Kiinasta EU: hun 1: ssä, ellei tätä polkumyynnin vastaista sovellusta olisi aloitettu. Jälleen mukaan tekemän tutkimuksen EBMA, inaktivoitumista markkinat Kiinassa kuuluu maihin, jotka hyötyisivät eniten tästä tilanteesta tullut Turkkiin.

E-paljon Pyörän TURKKI varmistaa CAPTURE PARAMETERS 10

Sivuteollisuus

Polkupyöräsektorin alateollisuutta ei ole muodostettu. Mutta pyöräily ei ole uusi alalla Turkissa. Jotkut yritykset ovat tehneet tätä 50 vuotta. Kotimaisia ​​toimittajia ei kuitenkaan ole. Siksi ala ei ole riittävän joustava. Tämä koskee myös sähköisiä pyöriä. Toimialat alasektorin muodostamiseksi olisi toteutettava mahdollisimman pian.

klustereiden

Alalla esiintyvän ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan sähköisten pyörien klusteri. Tällaisen klusterin varmistaminen olisi erittäin hyödyllistä suhteiden suhteen, kustannusten alentamisen, tuottavuuden, kilpailukyvyn ja henkilöresurssien suhteen. Tällainen klusteri vaikuttaa myönteisesti myös hallituksen kannustimiin. On tarpeen toimia nopeasti arvioidaksesi e-pyörän mahdollisuuksien ikkunaa. Turkin vastustajat tapauksessa Puolassa, Bulgariassa, Portugalissa, toimenpiteisiin on ryhdytty jo Unkarissa.

Akku ja moottori

E-pyörän kriittiset osat ovat akku ja moottori. Teollisuuden tulisi keskittyä paristojen ja sähkömoottoreiden tuotantoon, jotka muodostavat 70-80-prosenttimäärät pikemminkin kuin e-polkupyörien edullisia osia. Tai ainakin toinen näistä kahdesta tuotteesta valmistettu Turkissa alan tuo erittäin edullisessa asemassa.

Akkreditoitu laboratorio

Toinen tärkeä vaatimus on akkreditoidun testauslaboratorion perustaminen palvelemaan koko alaa. Testikeskukseen, jolla on ISO 9000, laboratoriosertifiointi ja siihen liittyvä akkreditointi, on suuri tarve. BISED: iin voidaan perustaa akkreditoitu ja autonominen laboratorio. Tämä testi on tehtävä jokaiselle mallille ennen vientiä. Testaus prosessi ei ole niin pitkä ja kallis laboratorio Turkin on tavallista enemmän. Tämä vaikuttaa negatiivisesti alan kilpailukykyyn.

Ulkomainen pääoma

Ulkomaiset sijoittajat ovat tulossa Turkin olisi varmistettava. Tätä varten potentiaalisille ulkomaisille sijoittajille olisi esitettävä arvoehdotus. Ulkomaisen pääoman houkuttelemiseksi on myös hyödyllistä lisätä ”Made in Turkey” -käsityksen suosiota Euroopassa polkupyörien tuotannossa.

Hallitus tukee

Valtiontuet ovat välttämättömiä alan perusongelmien ratkaisemiseksi. Erityisesti testilaboratorion perustamisen tukeminen on kriittistä. Valtio antaa tällä hetkellä tukea tuotemerkeille. Miksi pyöräteollisuuden ei pitäisi hyötyä näistä tuista sopimusvalmistuksessa? Polkupyöräostojen tukemista olisi myös harkittava. Euroopassa pyöräilyteollisuutta tuetaan tällä hetkellä kolmessa maassa. Esimerkiksi Ruotsissa e-polkupyörien ostolle maksetaan korvaustukea jopa 1.000 euroon asti. Itävallassa on myös 300-500-euron valtiontuki normaaleille rahti- ja e-lastipyörille.

Henkilöstö

Yksi polkupyöräsektorin tärkeimmistä ongelmista on henkilöresurssien puute. Sekä insinöörien että teknikkojen henkilöstöresurssit ovat suuret. Alan tulisi aloittaa työskentely omien henkilöresurssiensa lisäämiseksi.

Portaiden ongelma

Alalla on edelleen ennakkomaksuja tai alhaisen postin myyjiä. Tämä on yksi rakenteellisista ongelmista. Tikkaat voivat olla tärkeä ongelma kotimaisille tuottajille ulkomaankaupassa. Valtion valvontaa tarvitaan voimakkaasti.

Yhteistyö autoteollisuuden kanssa

Voidaan tehdä vahvaa yhteistyötä autoteollisuuden, etenkin T & K-toiminnan kanssa. Tiedetään, että autoteollisuusyritykset ovat avoimia vaihtoehtoisille sijoitusalueille. Polkupyöräsektorin tarvitsemat investoinnit, jotka edellyttävät vahvaa yritysrakennetta ja rahoitusta, voidaan toteuttaa yhteistyössä autoyritysten kanssa.

Nopea

EU: n on otettava sähköinen avustettu polkupyörän Turkista, nopea, joustava ja olla kilpailukykyinen. Tämä vaatii laatustandardeja. E-pyörä ei sano vain: 'otin pyörän ja asennin moottorin ja akun.' On tarpeen ottaa huomioon muun muassa valmistetun ajoneuvon sertifiointi ja akkujen käyttöikä.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar