İmamoğlu on maanjäristyksen työpajassa Channel Istanbulin murhaprojekti

imamoglu-kanava puhui maanjäristyksessä calistayin istanbulin murhaprojektissa
imamoglu-kanava puhui maanjäristyksessä calistayin istanbulin murhaprojektissa

Istanbulin maanjäristyspajassa puhuessaan Istanbulin pääkaupunkikunnanjohtaja Ekrem İmamoğlu nimitettiin ”Channel Istanbul” -hankkeeseen. Imamoglu totesi, että Istanbulin kanava ei ole vain merikuljetushanke, mutta projekti sisältää riskejä, jotka voivat muuttaa kaupungin ekologista tasapainojärjestelmää sekä maalla että merellä.

Am Järvet, valuma-alueet, maatalousalueet, elinympäristöt, pohjavesijärjestelmä ja koko kaupungin liikennejärjestelmä vaikuttavat kriittisesti. Maatalousmaan tuhoamisen lisäksi saari muodostetaan Istanbulin salmen väliin, ja uusi kanava, joka avataan 8 miljoonan asukkaan väestölle, vangitaan. Tämän kummajaisen projektin myötä 8 miljoonaa henkilöä vangitaan maanjäristyksen riskialueelle. " İmamoğlu huomautti, että monia vetovoimakeskuksia, kaupunkeja, tehtaita, kouluita ja työpaikkoja voidaan luoda İstanbulin Kanalille käytettävillä varoilla, ja sanoi: Olen toinen asia, että miljoonat nälkärajan kansalaiset voivat työskennellä omissa kaupungeissaan ja kylissä. Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä projekti ei ole edes petollinen projekti Istanbulille. Se on virallisesti murhaprojekti. Se on tarpeeton katastrofiprojekti Istanbulille. Kun tämä projekti on valmis, Istanbul valmistuu ..

Istanbulin kongressikeskuksessa alkoi ”maanjäristyspaja ğı”, joka käsittelee maanjäristyskysymystä, joka on yksi suurimmista katastrofeista Istanbulin edessä. Istanbulin metropolialueen kunnan (IMM) maanjäristyksen riskienhallinnan ja kaupunkien parantamisen osaston päällikkö Tayfun Kahraman piti ensimmäisen puheen työpajassa, joka pidetään joulukuun 2 – 3 joulukuun välisenä aikana. Kahraman, sitten mikrofoni Ekrem İmamoğlu IMM: n presidentti, Istanbul, johtuen asutuksista, joihin vaikuttaa yksi maailman vaarallisimmista maanjäristyksen vikajohdoista. Tässä työpajassa İmamoğlu kertoi kokoontuvansa laatimaan selkeän kaupungin tiekartan. Imamoglu kertoi, että aikaisemmin asiat eivät toimineet lainkaan tai eivät toimineet niin kuin pitäisi, gerekti On tietysti erilaisia ​​syitä, miksi asiat ovat pysähtyneet tai pysähtyneet. Mutta tärkein syy ei ole 'me', vaan 'minä' on johtamisen muoto, 'tiedän' lähestymistapa on anlay Ymmärrys kansakunnan äänestä ja tahdosta. Siksi siitä päivästä lähtien, kun tulimme hallintoon, halusimme johdolle, joka liikuttaisi yhteistä mieltä. Aloimme tehdä työpajoja kaikista Istanbulin elämänaloista ja tarpeista. Yhdistämme asiaankuuluvat ihmiset, asiantuntijat, yhteistyökumppanit ja edunsaajat. ”

FI TÄRKEIMMÄT TYÖNTÖÖNPANOT, JOTKA Olimme auttaneet tänään. "

Imamoglu sanoi, että kaupungin ei pitäisi olla palapelissä oleva alue, siksi demokraattisen osallistumisen, mielen ja tieteen, he painottivat opastaneensa. İmamoğlu korosti tapahtuman merkitystä sanoilla ”Tärkeimmät työpajoista, joita olemme tehneet tähän mennessä, koska birincil Kunnanhallinnon ja pormestarin ensisijainen tehtävä on varmistaa jokaisen kaupungissa asuvan kansalaisen hengen ja omaisuuden turvallisuus. Joten voit ensin, sitten tavarat. Kaikkien muiden alueiden tarpeet, projektit ja palvelut voivat tulla vasta sen jälkeen. Toisaalta, alueita on niin paljon, että se, mitä teet, kuinka paljon työtä teet tai mitä saavutat näillä alueilla, on usein epäselvää. Hyvin tuntematon. Erittäin vähäinen. Itse asiassa ei ole mahdollista sitoa työvoimaa, aikaa ja resursseja, jotka vietät kyseisillä alueilla. Maanjäristys- ja katastrofivalmiusalue on yksi näistä alueista, mutta kuinka suuri osa aikaisemmista valmisteluistasi, kuinka strateginen ja kuinka hengenpelastus ymmärretään, kun kohtaat maanjäristyksen tai katastrofin. Ehkä tämän vuoksi poliitikot, etenkin populistiset poliitikot, eivät kiinnitä paljon huomiota näihin kenttiin. Aivan kuten he jättävät huomiotta ilmaston lämpenemisen ja hiilidioksidipäästöt. Emme ole sellaisia ​​poliitikkoja ”, hän sanoi. Viitaten heidän työhönsä Beylikdüzü pormestari İmamoğlu -kauden maanjäristyksessä sanoi:

PR MAANJÄRJESTELMÄ TÄMÄN TÄRKEIMMÄN RISKINÄ TÄMÄN KAUPUNKIIN ”

”Emme voi laittaa päätämme hiekkaan. Me puree. Tämän kaupungin tärkein riski on maanjäristys. Ja tämä riski ei ole niin pieni riski. Lisäksi tämä riski ei ole vain Istanbulin riski. Kaikki Turkin riski. Puhumme suuren kaaoksen ja kansallisen katastrofin mahdollisuudesta, jossa elämä pysähtyy ja talouteen kohdistuu suuria vahinkoja. Puhumme suurista riskeistä, joita nykyiset 1.2 miljoonan rakenteet kohtaavat. Puhumme vaarasta, että tuhannet 48-rakennukset vaurioituvat vakavasti ja kymmeniä tuhansia kansalaisia ​​kuolee. Siksi uuden hallintona päätavoitteemme on tehdä Istanbulista kaupunki kestävä katastrofeille ja erityisesti maanjäristyksille. Konkreettisin tavoitteemme on tuottaa etenemissuunnitelma ottamalla huomioon kaikki kansainvälisen ja kansallisen tason tieteelliset ratkaisuehdotukset. Haluamme löytää tieteelliseen tietoon perustuvan lähestymistavan, jossa otetaan huomioon kaikkien asiaankuuluvien sidosryhmien näkemykset, ja ryhtyä toimiin. "

Imamoglu totesi Istanbulin menettäneen paljon aikaa maanjäristyksissä ja sanoi: nasıl Kuinka yhteiskunta voi olla niin suuren riskin alla, että sitä voidaan jättää huomiotta? En välitä. ” İmamoğlu totesi, että he eivät halua tuhlata enää aikaa, hepsi Kaikki yliopistot, instituutiot, kansalaisjärjestöt, keskus- ja paikalliset julkiset laitokset; pätevyys, koulutus ja asiantuntemus. Kaikkien tulisi olla mukana kaikissa ehkäisevissä ja kuntouttavissa prosesseissa. Koska se on mobilisaatio. ”

SA JOS TARPEEN RAJOITETTU TALOUSARVIO, MITEN SPENDIT? ”

Vaikka maanjäristyksessä oli palava kysymys, İmamoğlu kritisoi ”Channel Istanbul” -projektia ja lisäsi: Haluaisin kysyä kaikilta Istanbulista: Jos sinulla on rajoitettu budjetti, kuinka käytät budjetin? Jos sinulla on vaikeuksia saada ruokaa ruokkiaksesi perheenjäseniäsi. Jos sinulla ei ole tarpeeksi tuloja ruokkiaksesi ja opettaaksesi lapsiasi hyvällä ja terveellisellä tavalla. Haluatko mennä velaan ostaa tarpeettomia ja ylellisiä huonekaluja taloon tai lainaatko pankista ja mennä lomalle? Perheestä, isästä ja äidistä, mistä välität, kun aiot käyttää omaa budjettiasi? Jos olet kauppias, kauppias, liikemies, miten käytät? Älykkäät kauppiaat, kauppiaat tai älykkäät liikemiehet ostavatko jahteja voitollasi? Tai haluatko tehdä investointeja, jotka varmistavat yrityksesi selviytymisen ”. İmamoğlu totesi, että vastaukset näihin kysymyksiin ovat varmoja:

VOITTAVATKO PRIORITEETTAMME KANAVA ISTANBULIT? ”

Sorumlu Vastuulliset vanhemmat, joiden budjetit ovat rajalliset, ajattelevat vastuullisia liikemiehiä kymmenen kertaa ennen jokaisen penniäkään käyttämistä. Kirnupiimä ei toimi kuten ns. Ihmisen tyyppi, joka alkaa juoda. Mutta kuinka viisas julkinen hallintoviisaa, viisas poliitikko aikoo käyttää julkisen budjetin? Eikö kansakunnan elämänlaadun, työllisyyden, tuotannon, koulutuksen ja terveyden parantaminen ole ensisijaista? Aiotteko käyttää kansakunnan resurssit raa'aseen unelmaan? Tässä kaupungissa on jo jonkin aikaa puhuttu Channel Istanbul -hankkeesta. Kysyivätkö he koskaan meiltä? He saivat mielipiteemme? Sadat tuhannet nuoret, nuoret, 4 miljoonat lahjakkaat ihmiset ovat työttömiä ja epätoivoisia. Kun kaikki nämä ihmiset ovat köyhiä. Kaikella tarvittavalla tuotannolla. Kun on tarpeen rakentaa niin monta tehdasta. Tämän 16 miljoonan kaupungin, tämän suurkaupungin tulevaisuuden, lapset eivät voi ruokkia tarpeeksi. Vaikka hyvin painotettu osa ei voi saada esiopetuksen. Kun opiskelet ruuhkaisissa luokkahuoneissa, voiko prioriteettimme olla Kanal İstanbul? ”

Imamoglu totesi, että Istanbulin kanava ei ole vain merikuljetushanke, mutta projekti sisältää riskejä, jotka voivat muuttaa kaupungin ekologista tasapainojärjestelmää sekä maalla että merellä. İmamoğlu luetteli nämä riskit puheessaan seuraavasti:

"RUOKAPROJEKTI!"

Proj Hankkeeseen vaikuttavat kriittisesti järvet, valuma-alueet, maatalousalueet, elinympäristöt, pohjavesijärjestelmä ja koko kaupungin liikennejärjestelmä. Maatalousmaan tuhoamisen lisäksi saari muodostetaan Istanbulin salmen väliin, ja uusi kanava, joka avataan 8 miljoonan asukkaan väestölle, vangitaan. Tällä kummajaisella hankkeella 8 miljoonaa henkilöä vangitaan maan korkeimman maanjäristyksen riskialueelle. Yhtään valtiota maailmassa ei siirrä niin suuri väestö toiselle maantieteelle maanjäristyksen aikana. Millainen projekti tämä on Jumalan tähden? Mikä on syy? Katso, projektin kanava on noin 45 kilometriä pitkä, 20,75 metriä syvä ja kapeimman osan 275 metriä leveä. Kanava kulkee Sazlıderen ja Terkozin vesistöalueiden läpi. Toisin sanoen hanke tuhoaa Sazlıbosnan ja Terkozin vesialueet. Siinä on pohjaveden ja Terkoz-järven suolaantumisriski. On selvää, että Istanbul on valtava uhka juomaveden tarpeelle. Pelkästään tämä on tarpeeksi syy olla tekemättä tätä hanketta! Juovatko Istanbulin ihmiset merivettä? Toisaalta hanke tuo alueelle 1,1 miljoonaa uutta väestöä, toisin sanoen 6 Beşiktaşin tai 5 Bakırköyn piirikunnan kokoa vastaavaa uutta väestöä lisätään. Tämän projektin takia 3.4 luo miljoonia uusia matkoja. Istanbulin liikenne kasvaa vähintään prosenttia 10. 23 miljoonaa neliömetriä metsäaluetta, 136 miljoonaa neliömetriä maatalousmaata tuhoutuu. Sazlıderen patoa ei tule. State Hydraulic Works (DSI) antoi siksi hankkeelle kielteisen raportin. Raportin mukaan vesitarpeita vastaavat vesialtaat 29 tuhoutuvat. Kanavan rakentamisen myötä on valtava kaivaminen. TMMOB-raportin mukaan 2.1: llä on miljardi kuutiometriä kaivua. Päivittäiset 10 tuhannet kaivukoneet osallistuvat Istanbulin liikenteeseen. On epäselvää, mihin kaivaukset putoavat! Esimerkiksi kaivaukset; Jos Güngören-Esenler-Bağcılar vuotaa näiden alueiden yli, nämä kaupunginosat nousevat noin 30 metriä. "

"ISTANBULIN BOSPHORUS-LIIKENNESSÄ ON PÄÄTÖS!"

1., 2. Ja 3. aste maanjäristysvyöhykkeillä osoittaen, että Imamoglu ”11 kilometrin päässä Pohjois-Anatolian vikasta, 30 kilometrin päässä Cinarcikin vikasta kulkee. Tutkijoiden mukaan Istanbulin kanavaprojekti häiritsee maan ja maanalaisen stressitasapainoa ja ylikuormitukset kutsuvat esiin uusia maanjäristyksiä. Bosporin historiallisen kankaan säilyttäminen mainitaan hankkeen syynä. 17 vaikuttaa kuitenkin hankkeen myötä miljoonan neliömetrin SIT-alueeseen. Bathenoa muinainen kaupunki Küçükçekmece-järven rannalla ja Yarımburgazin luolat, joka on yksi ensimmäisistä asutuksista, ovat projektialueella. Haluan kiinnittää huomionne Bosphorus-liikenteeseen. YVA-hakemistotiedostossa, kuten Bosphorus-liikenteessä väitetään, ei ole nousua vuoteen verrattuna, päinvastoin, 10-prosenttimäärä on laskenut etenkin viimeisellä 22,46-vuodella. İmamoğlu totesi, että kielteisyydet eivät rajoitu vain Istanbuliin, mutta korosti myös, että Marmaranmeri ja -alue ovat myös vakavassa vaarassa:

”Erittäin hedelmällinen maatalous- ja metsäalue, jonka pituus on 45 kilometriä ja keskimääräinen 150 metriä leveä, poistetaan ikuisesti. Koska Istanbulin niemimaa jättää Traakian, tarvitaan uusia yhdys siltoja. Koska yksipuolinen päästö Mustaltamereltä Marmaramereen on, Marmaranmeri on voimakkaasti saastunut. Tämä tilanne vaarantaa Marmaranmeren elollisen elämän, samoin kuin kalatalouden ja tällä liiketoiminnalla elävät ihmiset. Kanava aiheuttaa myös ilmastomuutoksia. Tuhoutuneen maan mukana tuhoutuu myös siellä oleva villieläimet. ”

"Kun tämä projekti on valmis, ISTANBUL TÄYTETTÄVÄ"

İmamoğlu huomautti, että monia vetovoimakeskuksia, kaupunkeja, tehtaita, kouluita ja työpaikkoja voidaan luoda İstanbulin Kanalille käytettävillä varoilla, ja sanoi: Olen toinen asia, että miljoonat nälkärajan kansalaiset voivat työskennellä omissa kaupungeissaan ja kylissä. Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä projekti ei ole edes petollinen projekti Istanbulille. Se on virallisesti murhaprojekti. Se on tarpeeton katastrofiprojekti Istanbulille. Kun tämä projekti on valmis, Istanbul valmistuu. Tämä upea kaupunki on asumaton kaupunki. Puhdas ilma, vesirakenne jätetään yksin ongelmiin, joita ei voida ratkaista liikenteen suhteen. Ei Bosforin ylitys, eikä meriliikenteen ylitys, eikä se ole taloudellisesti välttämätöntä. Se oli valmis vain luomaan uusia vuokra-alueita, ja sen tuhoisita seurauksia ei koskaan otettu huomioon. Emme voi eikä tule sallia tämän muinaisen kaupungin luonnonympäristön, elinympäristöjen ja vesistöalueiden tuhoamista, jos joku ansaitsee rahaa. Estäämme virheitä asiantuntemuksellasi, herkkyydellä ja rohkeudella.

Yhteisellä mielelläsi teemme kaupungista turvallisempaa, helpompaa ja houkuttelevampaa 16 miljoonalle. Kiitos, ole siellä ”.

Erityisosaajat, 2-3 pidetään joulukuun välillä istua, aihe maanjäristyksen Istanbulin panostaa.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar